Evo ja da se nadovezem.
LOOP, veliki Svedski proizvodjac, ranih '80 izbacuje na trziste cekrk sa "originalnim" dizajnerskim resenjem i naziva ga ... zamislite kako... Original :lol: ili Traditional
Konstruktor ovog cekrka je Kurt Danielsson a model se i dan danas proizvodi i cak sta vise odlicno prodaje. Pre 2 godine dolazi do spora izmedju naslednika Kurta Danielssona, njegovog sina Tomasa Danielssona sa jedne, i LOOP-a sa druge strane, oko dalje proizvodnje cekrka. Celnici Loop-a su insistirali na selidbi proizvodnje na daleki istok( ahh ti Kinezi :lol: ), naravno zbog znacajne ustede i jeftine radne snage.
Inace cene sa kojima je LOOP nastupao na trzistu, nisu uopste bile konkurentne ostalim proizvodjacima LA cekrka kojih je bilo sve vise i vise , kako iz USA tako i iz Evrope. Jednostavno Glomazni LOOP je gubio dah sa manjim a nista manje kvalitetnim proizvodjacima.
I tako dolazi do razlaza. Srecom po sve nas Kurt pod imenom svoje firme "Danielsson Innovation AB" , nastavlja sa proizvodnjom vrhunskih cekrka sa znacajno nizom cenom pristupacnom i mnogima od nas u Srbiji.
"EVOTEC", cedo i novi ponos fabrike oko kojeg je i nastao spor, ostaje zasticeno ime od strane LOOP-a proizvodi se tamo gde su gazde i zelele, a "Danielsson Innovation AB" nastavlja proizvodnju istog modela sa oznakama FW(FeatherWeight) i LW (LightWeight).
Sve o modelima ovog vrhunskog Svedskog proizvodjaca mozete naci na : http://www.danielsson-flyreels.se/en/start.php
Evo i jos malo da vas gusim... :lol:
Da bi znali o kakvom se coveku radi, moram da vam ispricam moju pricu.
Pre nesto manje od 2 god, kada se raspad i desavao posaljem ja mail gospodinu Tomasu Danielssonu, pokusavajuci da nekako nadjem sebi i dvojici prijatelja LOOP Original.
Sajt je tek bio u izradi a naravno u odeljku ONLINE SHOPING nas nema kao i obicno, samo zemlje EU.
Posle 24h stize mi ljubazan odgovor od Tomasa sa tacnom cenom za 3 cekrka i 3 rezervne spulne. Ja se nekako preracunam (SEK u Evro), stisnem zube :lol: , i narucim 3 kompleta. Objasnim coveku da je jedina sansa da mu platim iz Srbije, da mi posalje racun a ja preko banke da obavim placanje, pa kad mu za 7 dana legnu pare, da mi spakuje i posalje cekrke.
Nema meni odgovora naredna 3 dana, ja onako napaljen hocu da crknem. Nestrpljivo kao i obicno, posaljem mu novi mail sa pitanjem kada ce da mi posalje racun.
U roku od 3 sata stize odgovor:
"Gospodine, poslao sam vam sve sto ste porucili, racun vam se nalazi u jednoj kutiji, pa platite kad stignete"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja shokiran skroz! Radi se o cifri od blizu 800e za 3 cekrka sa rezervnim spulnama koje mi je neko poslao bez pitanja o parama!!!!
Nisam izdrzao nego mu napisah novi mail: " Gospodine vi ste paket od 800e poslali meni u Srbiju?? Mi smo varvari, ratujemo i ubijamo se medjusobno, u zapadnoj stampi kazu da smo najgori na svetu i vi ste, ili neinformisani ili vam nije dobro ovih dana" :lol: :lol:
Posle toga imali smo jos par akcija i povremeno razmenimo mailove. Neverovatan covek!