Leader Rings ili Mini Tippet Rings

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Veoma korisna stvarcica za spajanje predveza i podveza. Ja prvu koju sam dobio od prijatelja koristim vec preko 20 tak izlazaka na vodu. Jos uvek nema deformaliteta na istom, sto od riba, sto od zakacinjanja u razne prepreke (kamenje, drvece, trava...) Ista je nabavljena od doticne osobe putem e trgovine a i na zadovoljstvo ostalih evo fine informacije. U prodavnici Ritam Plus se mogu naci Vision rings (cena valjda oko 400 dinara za 10 komada) nesto debljih zidova ali extra lagani spoljasnjeg precnika oko 2 mm i u prodavnici Milo Shop gde su 10 komada istog precnika, skoro bar za pola tanji ali i mislim duplo tezi. Inace su u toj prodavnici nasli mesto u saranskom priboru ako neko zaluta tamo i to po ceni 160 ili 190 dinara. Zaboravih. Posle testiranja kako se uklapaju, konkretno na vodenom filmu kod plivajucih sistema, javicu. Dok za nimfarenje nije ni bitno. Pa sada kome milo oliti drago neka se snabde. Licno smatram da je ekstra stvar.

Prilozi

• 00021957_MEDIUM.jpg
    00021957_MEDIUM.jpg
    9,9 KB · Pregleda: 187
  • LL-295020-0000.jpg
    LL-295020-0000.jpg
    13,9 KB · Pregleda: 230
  • rm-tippet-rings.jpg
    rm-tippet-rings.jpg
    8,7 KB · Pregleda: 239

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Uuuu, ovo je opasna stvar! Ja ih koristim redovno i pisao sam o tome u temi koju je otvorio Bogdan "Kako pecati sa dve/tri muve".
Ne skidam ih sa predveza, a imam ih u tri dimenzije. Dobio sam u Engleskoj nekoliko pakovanja i čuvam ih kao oči u glavi, a primetio sam da ih nudi i naša firma "Travar".
Ovi prstenčići nisu teški i ne potapaju predvez kada koristite suvu muvu, a najveća prednost je u tome što nema više seckanja pred tippetom.

Prilozi

• Leader Rings.jpg
    Leader Rings.jpg
    55 KB · Pregleda: 224

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Nikad nisam imao potrebu za ovakvim necim, i iskreno nije mi bas najjasnija njihova funkcija.

Moracu da se vratim ponovo u prvi razred  :doh:.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
cerebrum je napisao(la):
Nikad nisam imao potrebu za ovakvim necim, i iskreno nije mi bas najjasnija njihova funkcija.

Moracu da se vratim ponovo u prvi razred  :doh:.

Ukoliko imas potrebu da cuvas predvez a ne da ga kratis sa svakom promenom monofila, to je spas.  8) ajd mozes sad u drugi razred.  ;)

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam ih davno koristio i tad sam bio nezadovoljan jer su malo kvarili fino musicarenje na suve muve. Resio sam da im dam ponovo sansu kad mi je prijatelj Misa iz Zemuna doneo pakovanje Vision-ovih. Vrlo sam zadovoljan njim(a) a jos mi je prvi stavljen na sistemu. Mada deformisao se malo, tj  elipsoidnog je oblika. Zanimljivo da je takav postao prvog dana u ribolovu. Posle toga je izdrzavao pastrmke do 60 i lipljene do 50 cm bez problema pa jos ne planiram da ga menjam.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
također ih rado koristim, ako su vrlo lagani i kvalitetni nema frke ni za ff sa suvim muvama.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja koristim ove sa Randjine slike i bas sam zadovoljan...posto nemam vremena/ne umem da pravim svoj predvez ovo mi je najekonomicnija varijanta jer ga navezem na kraj konusnog predveza i samo seckam tipet kad menjam muve...tako mi predvez koji i nije bas jeftin traje znatno, znatno duze... u protivnom bih menjao konusni predvez nakon 2-3 promene muve...

Nisam primenio da uopste potapa suve muve tako da je veoma korisna spravica

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Pa može se na kraju konusnog predveza navezati mala omča pa onda loop to loop sa tipetom  :-\

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Meni neko reče da ti šarandžijski prstenčići nisu baš najbolje rešenje pošto su oni malo deblji i veći od ovih "tipet ringova" :doh:

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
falco je napisao(la):
Pa može se na kraju konusnog predveza navezati mala omča pa onda loop to loop sa tipetom  :-\

pa moze i to sam radio...ali to je malo "kabasto" a i nakon nekog vremena ta omca vise ne izgleda tako lepo i postaje sve kabastija...uz to mnogo lakse se sistem mrsi ako ubacis jos dve omce...pa jos ako pecas sa dve muve u sistemu...

marinjo

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
1
Ovo mi je simpaticno, ali ja ovo ne kontam :hammerhead:
Meni sasvim OK sljaka pleteni konusni predvez od 2m ili 2,4m sa dodatkom 80cm tippet-a od fluorokarbona...
Mozda sam ja glup, ali ne znam cemu ovo sluzi, a uz to i ne radi...???

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Nikako da shvatim zasto bi neko kratio predvez kad menja muve????????? Valjda se menja - krati tipet????

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
vlajkoni je napisao(la):
Nikako da shvatim zasto bi neko kratio predvez kad menja muve????????? Valjda se menja - krati tipet????

Pa ako ti je tipet npr 80 cm, pri sledecem menjanju muve ce ti ostati 60cm, jos jedno menjanje je 40cm i sta onda? Ako nemas loop to loop konekciju sa predvezom ili ovaj prstencic moras da kratis predvez...ili ja negde gresim ???

Uz to...ako pecam sa dve nimfe u sistemu (sto vrlo cesto radim) onda tipet ne mogu da kratim uopste jer ako menjam dropper muvu onda ce novi droper da bude 2-3 cm od muve u sitemu koja ostaje...U tim slucajevima ja ili koristim jos jedan prstencic na koji vezujem obe nimfe u sistemu i onda mogu da ih menjam nezavisno jednu od druge ili menjam ceo tipet sa obe muve u sistemu (sto je komplikovanije jer moram da vezujem ponovo obe muve + veza sa predvezom)...

Vrh Dno