Evo da i ja počnem. U zaostatku sam sa gradivom poprilično

Rijeka Loisach u Bavariji. Nakon što sam čuo od druga da u njoj ima lipljenja (po sistemu pričao mi jedan što je gled'o), odlučih da odem i da probam. Dnevna karta 15€, što je jako, jako jeftino u poređenju sa ostalim vodama ovdje. To mi bijaše sumnjivo na početku odmah. Dolazim na vodu i odlučujem se da prvo probam na samom ispustu iz jezera. Medjutim uhvatio sam samo jednog malog grgeča na nimfu

. Pomiješan se dalje, penjem na most s ciljem da vidim vidi li se šta odzgo. Kad ono jegulja promijuga brzakom

. Kontam, gdje je mene ovaj poslao. Zovem ga i kažem, jarane ti se z... sa mnom. Veli on kako je neki Austrijanac ti uhvatio lipljena oko 50 cm.
Pomijeram se dalje niz vodu u nadi da će se situacija popraviti. U jednom brzaku blvidim sjenu i pomisljam: ovo je sigurno veliki lipljen (siguran sam da nisam jedini koji ima ovakva predskazanja

). Na prvi značaj kacim ogromnog lipljena. Nakon njega još 7 komada

. Od njih 7, tri su bila preko 50 cm (najveći 53), dok ni jedan nije bio ispod 45.
Evo i neke slike, imam i dosta videa, ali neću da objavljujem na yt da mi se ne navade Svabe iduće sezone

.
Bistro!!!