Lipljen 2026

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
255
Barabo jedna....nemas ti dusu....ajde pod rebra mi noz zabadaj....pa dokle bre vise, dokle...oj zivooote lutalico :doh::doh::doh::doh:
:smiley::naughty:
Cedi mast....cedi.....a i taj meredov ti je nikakav, mali ,,,ma bljak sve :)

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
981
IMG_8979.jpegIMG_9002.jpegIMG_9003.jpegIMG_9006.jpegEvo i kratkog izvještaja s moje strane o Nacionalnom parku Risnjak i rijeci Kupi. Prvi put sam bio jučer, slijedeći impresije s foruma koje je podijelio @zeljo . Par dana prije mog dolaska padale su kiše pa se nivo vode podigao i dobila je Sierra boju. Priroda i samo okruženje su čarobni. Taj dan sam bio jedini ribolovac, dok je familija uživala u kompletnoj izolaciji s kućicom na drvetu.
Prije pecanja domaćin me upozorio da je rijeka teška te da ću, s obzirom na to da sam tu prvi put, vjerovatno imati poteškoća. Na moju sreću, to nije bio slučaj pa sam na kraju dana imao bilans od oko 30-ak riba, od čega su 5 bile potočne pastrmke, a ostalo lipljeni. Nije bilo nekih kapitalnih ulova, najveće ribe su bile tek oko 40 cm. Ali s obzirom na cjelokupni ambijent, Kupa ima moju apsolutnu preporuku. U prilogu dijelim par slika.

zeljo

Senior member
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Broj reagovanja
465
Bistro Admire,vidim da je voda dobro porasla pa me interesuje da li su i baje porasle😀?
Mi smo lovili nimfama od #18 do#22

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
981
S obzirom da voda nije bila bistra, pokušao sam i veće nimfe. U brzacima sam dobivao kupljene i na #14, dok sam u sporijoj vodi (na snjuru) lovio sa #20 nimfama. Uglavnom, uzimale su gotovo sve. Medjutim, aktivnosti na površini nije bilo. Tek 3-4 ribe sam vidio u cijelom danu...

Vrh Dno