Lipljen 2026

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
255
Barabo jedna....nemas ti dusu....ajde pod rebra mi noz zabadaj....pa dokle bre vise, dokle...oj zivooote lutalico :doh::doh::doh::doh:
:smiley::naughty:
Cedi mast....cedi.....a i taj meredov ti je nikakav, mali ,,,ma bljak sve :)

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
101
Umeće je na Drini uloviti. Između plovkarosa i tirolaca, između dve dve promene vodostaja u toku dana.

zeljo

Senior member
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Broj reagovanja
465
Barabo jedna....nemas ti dusu....ajde pod rebra mi noz zabadaj....pa dokle bre vise, dokle...oj zivooote lutalico :doh::doh::doh::doh:
:smiley::naughty:
Cedi mast....cedi.....a i taj meredov ti je nikakav, mali ,,,ma bljak sve :)
Vidim da me razumiješ i znaš kako je meni kad Admir slika meke na Neri🙄

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
986
Nadam se da će pasti kiše ,voda skroz mala a i čuvaj se meda sreo sam medvjedicu s troje mladunčadi .Doduše bio sam u kolima 🤗 al lijepo ih vidjet.
Ej, što je uplaši. Ja planiram sa familijom tamo da nocimo. Valjda domaćini znaju kako se nositi s tim...

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
986
IMG_8979.jpegIMG_9002.jpegIMG_9003.jpegIMG_9006.jpegEvo i kratkog izvještaja s moje strane o Nacionalnom parku Risnjak i rijeci Kupi. Prvi put sam bio jučer, slijedeći impresije s foruma koje je podijelio @zeljo . Par dana prije mog dolaska padale su kiše pa se nivo vode podigao i dobila je Sierra boju. Priroda i samo okruženje su čarobni. Taj dan sam bio jedini ribolovac, dok je familija uživala u kompletnoj izolaciji s kućicom na drvetu.
Prije pecanja domaćin me upozorio da je rijeka teška te da ću, s obzirom na to da sam tu prvi put, vjerovatno imati poteškoća. Na moju sreću, to nije bio slučaj pa sam na kraju dana imao bilans od oko 30-ak riba, od čega su 5 bile potočne pastrmke, a ostalo lipljeni. Nije bilo nekih kapitalnih ulova, najveće ribe su bile tek oko 40 cm. Ali s obzirom na cjelokupni ambijent, Kupa ima moju apsolutnu preporuku. U prilogu dijelim par slika.

zeljo

Senior member
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Broj reagovanja
465
Bistro Admire,vidim da je voda dobro porasla pa me interesuje da li su i baje porasle😀?
Mi smo lovili nimfama od #18 do#22

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
986
S obzirom da voda nije bila bistra, pokušao sam i veće nimfe. U brzacima sam dobivao kupljene i na #14, dok sam u sporijoj vodi (na snjuru) lovio sa #20 nimfama. Uglavnom, uzimale su gotovo sve. Medjutim, aktivnosti na površini nije bilo. Tek 3-4 ribe sam vidio u cijelom danu...

easyrider_

Hero member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
1.016
Ako sam dobro shvatio, lov na suvu nula...? Nisi ni pokusavao..?
Fotke su prelijepe...

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
986
Jesam pokušao nekih 30 minuta, ali kako voda nije bila bistra ni riba nije bila aktivna na površini, pa stoga nije bilo ni smisla trošiti vrijeme na suhu.

Vrh Dno