Ljubovidja

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
U pravu si Milanče, ambijent je stvarno prelep. Reka je manja od Gradca, ali je prilično dugačkog toka. Nekada sam obilazio i njen izvorišni deo gde je kao malo veći potok, ali je još živopisnija. Pre neki dan sam mušičario i ulovio solidan broj pastrmki i jednog malog klena. Na žalost, sve pastrmke su prilično sitne, nijedna nije dobacila ni 20cm. Sumnjam da neko brine o reci, a to lokalno stanovništvo verovatno koristi. Razlika u odnosu na pre 10-ak godina kada je reka bila poribljena i čuvana se lako primeti.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Nažalost iako je predivan ambijent voda je skoro opustošena.Čak sam povezao nekog klinca i on me ispituje jeli ima šta?Kada je dobio (negativan) odgovor onda mi je objasnio kako to oni rade sa viljuškom  :p A i neki lokalac je imao improvizovani sistem nalik vaser kugli i mušicama  :'( Od tada nemam volju da idem a ipak me nešto vuče.
Da li je bio ko u zadnje vrijeme imali kakvih dešavanja? Jovanča do te brane se može i varaličariti a od brane je čist mušičarski revir.

milep

Newbie
Učlanjen(a)
27.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ljubovidja ima dosta sitne pastrmke mada ima i poneka krupna Tommi pozdrav!!!

Prilozi

• 17052009345.jpg
    17052009345.jpg
    51,9 KB · Pregleda: 215
  • 17052009344.jpg
    17052009344.jpg
    85 KB · Pregleda: 226

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Uff,jeli to ovih dana bilo? Ako je takva situacija stižem  :drool: Može li pomoć na kom djelu,i ako nije tajna koje mušice.
Prezahvalan,znači ima nade  :tbumb:

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Ajde ljudi da se organizujemo za ovaj vikend da odemo malo..... Ja sam za!
Inace imam jedan problem, menjao sam telefon i ceo imenik mi je ostao u starom, tako da nemam brojeve od vas dvojice (mile i tommy) Molim vas javite mi se!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Da niste malo zakasnili?  ???

milep

Newbie
Učlanjen(a)
27.09.2007.
Broj reagovanja
0
kasno drustvo Ljubovidja je cuvana reka, mada jos malo fali da pohvatamo mestane (krivolovce) pa mozemo ocekivati i nesto krupnije! Sledece godine javite se ko zeli da obidje teren POZZZZZ!!!

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Bio danas...nazalost nisam nosio fotoaparat.  :(
Reka se izbistrila nakon kisnog perioda, ribe u izobilju!!! Ali samo primerci od 5 do 15, mozda i 20 cm....bar oni koje sam video i koji su se igrali oko mojih nogu...znaci ljudi PREPUNO je pastrmke!!! Nadam se da ce bar 50% docekati da bude oko 500 gr.
Elem ja sam imao dva udarca ali nisam uspeo da zakacim ribu, verovatno sam jos opusten posto mi je ovo tek prvi izlazak ove godine tako da nisam kontrirao u pravo vreme iako sam osetio veoma dobre udarce na stapu  :-*
Zecije uvo, svi sedzevi najvise oni sa zelenim ili zutim telom, bilo koja musica od elk hair!!!
Meni licno su udarci bili na zecijem uvu, udica 9. Sta reci kada ga vucete kroz vodu a vidite samo male pegavice kako izlecu iz nekih 40 cm dubine i zalecu se na ovako krupan plen...i to po 20 komada odjednom  :eek: :eek:
Sve u svemu jako sam zadovoljan, jedino mi je zao sto Mile i Milos nisu mogli poci pa da zajedno obidjemo popularne lokacije.
Takodje video sam nekog musicara iz BG, zaboravih mu ime  :doh: kaze da je i on video na dosta mesta kako pastrmka uzima i iskace jureci musice koje poskakuju po povrsini vode. On je pocetnik i vise je razgledao i pitao za savete.

19.06. Boze zdravlja eto mene opet!!! Pa ko je raspolozen moze doci.....ili javiti se pa da se organizujemo. :tbumb:

milep

Newbie
Učlanjen(a)
27.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pozdrav Ruki, drago mi je da ti je lepo protekao dan ima dosta mladji ali ima i po koja krupna. Samo je problem gde je naci? :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ruki svaka čast za akciju  :tbumb: Ja ću ti se javiti,pretrpan sam obavezama,ne stižem ni ovde da izađem na vodu.

Da li si išao iznad Brane?Čuo sam da ispod dole kod ribnjaka ima odbjeglih kalifa,neznam kakva je sada situacija?

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Sorry zbog zakasnelog odgovora ali nisam bio pri kompjuteru... Bio sam ispod mosta, ispod brane (umalo se ne udavih), iznad brane 3-4 km...pjeve....i nasao gore jedno odlicno mesto! Voda pravi povratni vir iza jednog potpoljenog debla i tu je riba ko blesava uzimala insekte sa povrsine. A prekoputa tog spota reka spira obalu i vraca sve zive insekte iz plicaka u maticu tako da sam procenio da je tu RIBNJAK! Mada pored svog tog ribnjaka nisam bio da li srecan da li pametan da uhvatim jednu pastrmku  :'(...
Ambijent za 5 (moze se lagano zabacivati)

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Ne znam kakvi ste sa vremenom subota prepodne? do nekih 14 - 15 sati?
Ja sam rad da idem ali bez drustva mi se iskreno ne ide, Boga mi sam nasao dve lisicije jame i bio me strah da neka pobesnela lija ne izleti iz dubine  :D. Cak sam razmisljao i o pistolju! Kao da idem u lov na vukove a ne na pastrmku :doh:
Mada nije iskljuceno i da ovih poslednje navedenih zivotinja nema tamo!!!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja jedino u nedelju i to mi je "gimnastika",ubiše me majstori,da mi je da ih istjeram iz dvorišta da ih đavo nosi.Sutra sam planirao da skočim do jednog  "rukavca",pun je klenčića da se malo uštelim nisam mahao odavno.

Skontaj se za nedelju pa javi i Mileta da viknemo  :hammer:

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Nedelja moze, ali sve zavisi od vremena....
Mada i ja u Nedelju treba da krenem za Krusevac, mogu krenuti na pecanje pa odatle produzim za Valjevo i ondak Cacak, Kraljevo, Trstenik pa Krusevac....
Ajd zovem Mileta danas, mada ako bude online sigurno ce se javiti i ovde.

Iskreno, ODUSEVLJEN sam sto imamo ovakvu reku u nasoj blizini. Pogotovo sto je riblji fond veoma dobar! I sto je brate mili to divljina tamo!

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
U najnovijem broju magazina REVIRI ima jedan fin clanak o ovoj lepoj reci.

Vrh Dno