Loop OPTi Stream

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Ima li neko iskustva sa ovim stapom??! Da ga je nekada koristio i kakvi su utisci? Evo linka: http://www.aos.cc/loop-opti-stream-590-4a-fly-rod.html

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
svi stapovi serije OPTI su MRAAAAAAK... a ti sad vidi sta ces I kako ces  ;) :D

Mada evo bas jedan nas forumas nudi Sage XP 905....jeftinije a I mislim mozda I bolje od tog OPTIJA.... tako da valja razmisliti I o tome.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Seb sudeci po shoot out testu za 2013.god opti stream je na zavidnom drugom mestu, daleko ispred Sage one i Sage circe. S druge strane korisnici istog sirom sveta nemaju nikakvih zamerki na opti, cak samo reci hvale...Mislim da stap nikako ne moze biti los, pitanje je samo koliko je dobar ;-)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Jeste boga mi uzmi XP-a ja sam ga jurio dugooo I nije ga bilo nigde I sad kad nabavih CTS Affinity X #5 I Affinity MX #4 ispade ovaj  :'( :'( :'( jbg pokrio sam sve sa ova dva stapa mada lepo bi bilo da se okaci na zid I samo da stoji  :D

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
Opti je super štap bio je jedan što ga je Fruk prodavao za 200€, ja imam AEG koji je meni odličan ali OPti je bolji mada je jedina mana oko garancije nešto kad ti pukne...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Silvio zar Loop ne daje garanciju od 30 godina na stap? Jedino moze da bude problem kakvu uslugu nude u okviru date garancije...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Grujane, LOOP ima garanciju od 30 godina ali kada se nesto nezeljeno desi iz iskustva mojih kolega nisu previse azurni da se sve to sredi u roku od npr. nedelju dana kako je to npr. kod mnogo jeftinijeg Greysa. Tako sam ja imao iskustvo sa Greysom I tu im dizem opet casu u znak casti I hvale. Loop Opti je stvarno mrak I ja imam jednog. Ti testovi koji su radjeni su vise manje politika, sponzorstva, reklame itd. Da ne ulazim u tu polemiku.... bezveze mi je. Uglavnom ako uzmes onaj sage xp uzeo si VRH stap za dosta povoljnu cenu a ako uzmes Loop opti opet si uzeo vrh stap za malo visu cenu od ovoga.... Sumnjam da ces osetiti neke drasticne razlike koji je bolji od kojega... Ako ti nije lova problem moj savet sledi svojim zeljama I svom oku...kupi sto se tibi svidja a ne sto se svidja meni ili nekom drugom...koliko je koji stap bolji razlike su vise manje u top klasi male. Najbolje je kada mozes da mases jednim I drugim I sam uocis koji ti bolje pase.

Ja se sada nakon decenije I kusur vodim samo tom mislju oko kupovine stapa, kupujem to sto mogu da si priustim I sto se MENI svidja a to sto je nekoliko individualaca napravilo kako ONI kazu objektivan test meni I dalje nista ne znaci. Ukusi su razliciti.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Ima velike istine u tome Seb, slazem se sasvim...Problem je samo u tome sto kod nas jednostavno nema mogucnosti da lepo udjes u takvu radnju gde bih mogao da uzmem 10-15 top stapova pa da vitlam do mile volje dok ne vidim koji mi najvise lezi...Sve se svodi na to da ako ti se svidi neki vrh stap jednostavno se prekrstis, narucis pa molis boga da ti odgovara a prethodno na osnovu komentara ljudi koji su ga testirali i pecali njime...Sta znam, sto se kaze stajem malo na loptu dok nas kisa na to tera, pa cu videti jos, za sada mi je Opti opasno pao za oko sto ne znaci da cu njega 100% da uzmem ali su opet velike sanse :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
Gruja je napisao(la):
Ima velike istine u tome Seb, slazem se sasvim...Problem je samo u tome sto kod nas jednostavno nema mogucnosti da lepo udjes u takvu radnju gde bih mogao da uzmem 10-15 top stapova pa da vitlam do mile volje dok ne vidim koji mi najvise lezi...Sve se svodi na to da ako ti se svidi neki vrh stap jednostavno se prekrstis, narucis pa molis boga da ti odgovara a prethodno na osnovu komentara ljudi koji su ga testirali i pecali njime...Sta znam, sto se kaze stajem malo na loptu dok nas kisa na to tera, pa cu videti jos, za sada mi je Opti opasno pao za oko sto ne znaci da cu njega 100% da uzmem ali su opet velike sanse :)

Idi do Cacka pa probaj lepo te "cirke" i "one"(ali stapovi niiiiiiikako da se uporedjuju jel su totalno drugacije price) te vitlaj, bacakaj, razmahuj se...a opti...sta to bese opti???  :nowink:  sala...

E da, za kraj..kupi XP  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
no I kod mene je problem takav da kod nas po trgovinama nema bas mnogo nekog izbora...ja sam dosta stapova probao od kolega I stranki koje sam gajdao pre par sezona...u USA sam imap priliku da isprobam bas dosta toga I to sam I iskoristio. Helios je stvarno predivan stap al sta vredi kad meni vise lezi G2 od Scott-a  :blush: pa sam zato heliosa prodao... Da ne palamudim vise...

OPTI je zaista jako fin stap I ako ti se bas dopada kupuj ga... Ako oces manje da potrosis Sage XP za one pare je nesto sto se ne propusta.... ali, opet, najbitnije je sta se tebi dopada I koliko mozes da se financiski ispruzis a da posle toga ne mora da gladujes  ;)

Radojica-pop

Senior member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Broj reagovanja
0
Grujo znas koji musicarski stapovi postoje?
Ako ne znas!?
SAGE i ostali  :)

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Da se i ja malo umesam hehe
Razumjem ove Koji forsiraju Sage,ali za mene je LOOP bog nema dalje  :nowink:
Imam Loop Evotec 9"#6 za manje strimere i kalife na jezerima
Imam Loop Opti Peak 11" #4 za nimfe (najbolji stap za nimfe na svijetu po mom misljenju )
Imam Loop Opti Stream 9" #5 za suhu i stap je odlican (ako se odlucis za ovu "STAPINU" moja ti je preporuka Opti Stillwater spagu uz njega) Rade posao nenormalno dobro zajedno  :tbumb:

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja nemam puno iskustva sa stapovima pa zato i kupujem Loop.
Kod njih nema promasaj.
Ranie sam imao multi#4 a sad imam Cros S1 #3 i Opti Stillwater #6.
NA zalost Opti jos nisam probao kako treba pa nemogu ti reci kakav je.Za sad jedino sto mi se nesvidja je to da nije fast jer sam navikao na fast stapove kad bacam strimere.
Ja sam ga kupio na Leland-u za jevtine pare.
Samo znam da je Opti jedan od njihovih najboljih stapova zajedno sa Goran Andersson serije.Ako ga kupish neces pogresiti a dali je bolji od Sega to neznam.Znam samo da i kod Loop-a dobijash dobar stap za "jeftine"pare u odnosu na puno poznatije firme;Sage,Orvis...
Inace mislim da je stap od stare serije pa zbog toga je na popustu.Ali nisam siguran 100 %

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Na kraju stap visoke klase je stvar licnog izbora. Nikako se ne slazem sa "Sage pa svi ostali"! Zasto, pa prosto, ko ima Sage za njega je on najbolji i jednostavno ostali stapovi su losiji... Dosta ljudi moze da kaze da je shoot out 2013 test stvar marketinga, politike ili cega sve ne al u jednom delu videa onaj dekica ide od stapa do stapa, zabacuje pokusavajuci da pogodi cilj na odredjenoj daljini, kada odjednom posle zabacaja sa stapom iz naslova odusevljeno pita kolege koji je ovo stap ;-) ...  Kolege hvala na odgovorima a evo i videa ;-)

Vrh Dno