Majka-kraljica

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Tesko Baki :) ove godine ako Bog da samo Drina i lipci :) mozda Gradac 1-2 dana, mozda Lim 5 dana, mozda Ribnik 3 dana i mozda Slovenija 7 dana al otom potom :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Normalno, kakvi crni beluni, bucovi i sl. Ideš ti s mene 01. marta da otvorimo sezonu, uzmi samo slobodan dan.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maric je napisao(la):
Tesko Baki :) ove godine ako Bog da samo Drina i lipci :) mozda Gradac 1-2 dana, mozda Lim 5 dana, mozda Ribnik 3 dana i mozda Slovenija 7 dana al otom potom :)
a mozda i ne odes na pecanje  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
samo ti slusaj bakija  :D on prvi ne voli da peca na kevi kraljici ...ali mora  :yeswink: rekli mu da je to jedino pravo pecanje  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
axaxaxaxaxaxa dogovoricemo se Baki :) al moras kod Cice da se otvoris. Mada bih trebao da te pustim da ides sa Oholim xaxaxaxaxaxa

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nesto sam cuo , pa me zanima jel tacan podatak da drina uopste ne bi bila salmonidna reka da nije brana? nekada je bilo salmonida samo u tragovima dok se nisu izgradile brane ?

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Oholi je neozbiljan, počeo je da svaštari. Kod mene samo ozbiljni mušičari dolaze u obzir. Čak ću zinat i pare da stavim na tebe.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
nesto sam cuo , pa me zanima jel tacan podatak da drina uopste ne bi bila salmonidna reka da nije brana? nekada je bilo salmonida samo u tragovima dok se nisu izgradile brane ?

Bila je salmonidna uvek, pobogu pa nastaje od Pive i Tare a to se uci iz Geografije za 6. razred osnovne skole. Samo sto u tom rejonu oko Bajine Baste i nizvodno vec prelazi u salmonidno-ciprinidnu vodu sto je i logicno.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
tu sam glupost procitao neki lik je pisao da je Drina postala salmonidna zbog brane,pa to se kosi sa teorijom da su srpske svetinje na Kosovu napravili kraljevi iz albanske dinastije Nimani

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
oduvek je bila salmonidna i bilo je lipljena kao i sada ? ok. mene je zbunio ovaj milancetov post br 11 . u stvari nije me zbunio vec sam racunao da najvise peca tamo i da zna situaciju pa mi je bio potvrda za price koje sam procitao i cuo ?

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=980.0

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
dal je bilo lipljena il ne to niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi jer od pomenutih niko nije ni skoro ni rodjen u to vreme
ima se nabaviti i par knjiga sa opisom lova na mladicu u okolini B.Baste iz 30tih godina proslog veka.
dal je bila cisto salmonidna il ne ko ce to sa sigurnoscu da utvrdi,al salmonidna je bila sigurno !

mladica se cesto zove i dunavski losos,a najvise po tome sto nekad pre zagadjenja redovno lovila u istoj reci. ;)

ne treba Sale nikad imati idole,niti slepo verovati napisanom vec uvek svojom glavom razmisljati

postujem ja Milancetovo misljenje,
kao i Simpsonovo povodom pribora,jer znam da zna,on voli stand off karike i tvrdi da su bolje od snake i nije jedini dosta je cenjenih rodbildera reklo isti,dok vlasnici Sage i Orvisa tvrde da se pak snake bolje ponasaju,e sad oni se tu vuku i profitom...
poenta price izvazes lepo informacijama sa mnogo vise strana pa onda doneses zakljucak koji opet ne mora biti potpuno tacan,jer samo matematike je egzaktna nauka(a mozda i nije)  :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nebo , jel znas da je nekada bilo mladice u ibru gotovo do kraljeva pa ipak ne smatra se salmonidnom rekom  :)
te brane nisu napravljene pre 100 godina i sigurno se od lokalnog stanovnistva moze cuti koje je ribe nekada bilo i koliko . lipljena ima i u zvorniku mnogo nizvodnije zato mi bilo logicno da je sistem brana promenio drinu totalno i da su zato salmonide dosle do izrazaja ? neka moja pretpostavka na osnovu procitanog i razmisljanja svojom glavom  ;)

Vrh Dno