Majka-kraljica

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
kakve veze ima na drini cuprija sa ribolovom?

slozicu se sa simpsonom da je na vecoj reci lakse uloviti ribu. imas cistu situaciju za bacanje sa daljine bez da poplasis ribe . jedini problem vecih reka kod nas bez obzira da li su ciprinidne ili salmonidne je skromna kolicina ribe koja je negde u vodenoj masi . zato postaje problem naci ribu. taj problem se resava ili cestim izlascima po razlicitim vremenskim uslovima i vodostaju dok se ne nauci i provali sistem ili da ti neko pokaze gde da pecas i na sta da pecas ako nisi redovan na vodi .

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Sale ti uvek banes ko sa kruske jbt. Ko kaze da sam rekao da su knjige o ribolovu  :bye:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maric je napisao(la):
Svi imaju svoje misljenje. Da Drina ne valja ne bi knjige pisali o njoj :)
kakve bre kruske pominjes? jesi li ti ovo napisao ili ja ? na sta si konkretno mislio kada si pisao i o cemu je polemika ako ne o ribolovu  :doh:

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
E moj Simpsone,oprosti ako ti je to lupanje zasmetalo
Nije moj stav drkoski uopste vec potpuno realan sa malom dozom peckanja da se poneko upeca  :hammer:

Ali ti volis da kontriras pa volim i ja  :hammer:

Sve su ribe glupe i ribolov je relativno prosta stvar,samo je pojedini uzdizu,mistifikuju itd.
Nikad ni nisam tvrdio da sve znam o tehnikama ,opremi itd
I da ne da uglavnom pecam na suvu,vec ISKLJUCIVO na suvu muvu ,jer to mi predstavlja zadovoljstvo,kokosarenje i lov na duzinu stapa me ne interesuje
Koje su to tacno tehnike,taktike itd mozes uzeti tenkaru i zavrsiti posao na tim rekama,potrebno je samo prilagodjavanje
Al isto tako ne pisem po temama gde se polemise o tome
Ako izuzmemo musicarenje ,jesi siguran da si lovio na vise reka,jezera itd
A sto se tice opreme nije tvoje misljenje jedino tacno i ispravno ,al uglavnom je moje na kraju  :hammer:
Sa cim sad pecas smudja?  :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Momci o cemu bese "na drini cuprija" ?
Argument je los.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Nebo ako ne pecas na.nimfu onda je i ne pominji. Ima mnogo vise oko nje nego oko suve. I postoji jos koja tehnika sem duzina ili dve stapa. Suva je lagana stvar skroz.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
maric je napisao(la):
Ja kad sam postavio temu Majka- kraljica nisam mislio na Cecu Raznjatovic kao pojedini vec na prirodnu lepotu, i sve sto je prati unazad vekovima, odnosno istorije, dogadjaja i nna kraju nas musicara kao nus-pojave :)

Na to se odnosila ova tema uopste. Reka koja zavredjuje paznju ne samo kao ribolovna destinacija :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
A sad sto vi volite da palamudite to je vec nesto drugo :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
I sto ti i ivke ne citate lektiru to je nesto sasvim trece

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maric bi mogao dok sedi pored drine i uziva u cvrkutu ptica da cita lektiru  :D a mogao bi i knjigu da napise?  :yeswink:  o drini :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Nikada se ne zna Sale, sve je moguce, pa kad vi nauciste ribe da hvatate mogu valjda i ja knjigu dan napisem. Kad moze i kurta i murta mogu i ja. Oholi ja obozavam da citam. Evo sad uporedo citam one dve sto si mi dao, onda Haleda Hoseinija, Marka Vidojkovica 10x i Kjerkegora.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
neba je napisao(la):
E moj Simpsone,oprosti ako ti je to lupanje zasmetalo
Nije moj stav drkoski uopste vec potpuno realan sa malom dozom peckanja da se poneko upeca  :hammer:

Ali ti volis da kontriras pa volim i ja  :hammer:

Sve su ribe glupe i ribolov je relativno prosta stvar,samo je pojedini uzdizu,mistifikuju itd.
Nikad ni nisam tvrdio da sve znam o tehnikama ,opremi itd
I da ne da uglavnom pecam na suvu,vec ISKLJUCIVO na suvu muvu ,jer to mi predstavlja zadovoljstvo,kokosarenje i lov na duzinu stapa me ne interesuje
Koje su to tacno tehnike,taktike itd mozes uzeti tenkaru i zavrsiti posao na tim rekama,potrebno je samo prilagodjavanje
Al isto tako ne pisem po temama gde se polemise o tome
Ako izuzmemo musicarenje ,jesi siguran da si lovio na vise reka,jezera itd
A sto se tice opreme nije tvoje misljenje jedino tacno i ispravno ,al uglavnom je moje na kraju  :hammer:

neba je napisao(la):
Sa cim sad pecas smudja?  :hammer:

Krenucu od pozadi da ti odgovaram.

Smudja pecam sa stapom koji sam uzeo jako povoljno, sticajem okolnosti trenutno mi odgovara. Ali trenutno, i veruj mi to nema nikakve veze sa tobom. Do skoro mi je bio slab stap pa ga nisam uzeo pre 5-6 godina. Verujem da ce mi vrlo brzo postati ponovo slab stap. I stvarno nemam pojma odakle ti ideja da sam za taj stap "dosao na tvoje". Malo pre nego sto ste i Miki i ti i Darko culi za CTS ja sam imao prepisku sa Mike Pratt-om kada je napustao CD a Dane Esox je neposredno posle toga doneo Affinity S(alt) i napravio vrhunski musicarac sa kojim sam pecao na Drini. Mislim i dalje ne kapiram odakle ti ideja da sam zbog tebe uzeo ovaj stap? Jesam se raspitivao za karakteristike konkretnog modela jer sam znam da si duze pecao sa njim.

Za kolicinu reka na kojima smo ti i ja pecali, nemam nikakve potrebe da polemisem, na mnooogo malih reka sam pecao, na dosta jezera, kubika, kanala i na svim nasim vecim rekama izuzimajuci Juznu Moravu. I pravo da ti kazem mislim da sam dosta u zivotu propustio ne obilazeci i te juzne terene, mada se nadam da cu to ispraviti. Mislim potpuno logicno obzirom na godine staza da sam obisao jako puno terena.

Ono sto je 100% sigurno je da sam musicario na vise reka, a kako polemisemo o musicarenju na malim ili velikim rekama, na to sam i mislio.

Pecas iskljucivo na suve, kapiram te da ti je najlepse. Ali te potpuno iskljucuje iz price male-velike reke. Moras da shvatis da si sa suvom musicama na nekim rekama potpuni autsajder. Naravno da imas pravo da kazes da se tebi to ne svidja, ali opet nemas apsolutno nikakav valjan argument da kazes da je na velikoj reci teze loviti ribu jer ne odgovara istini.
I da ribe jesu glupe i niko ih ne mistifikuje. Ali plasljivost nije stvar inteligencije riba vec instinkta. Probaj i na Gradcu da se sunjas, da cucis dok pecas odmah ces biti uspesniji 30% nego sada.

I na kraju da ti dam jedan sasvim dobronameran savet. Nemoj nikada da budes iskljuciv, vrlo brzo udaris glavom o zid. Sto bi rekao moj pokojni cale meni adolescentu "kad mislis da sve znas, onda ne znas nista". Budi otvoren za ucenje i uci nesto od svih, i onih boljih ali i onih slabijih od tebe. Uvek ima nesto da se nauci. Evo ja imam zelju sa odem sa sasats na klena negde na Moravu u periodu kad radi da ucim. Ali mozda i on od mene nauci nesto, nikad se ne zna. Mozda pocne da ih vraca nazad :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Sve su to nova i lepa iskustva sta fali. Simpsone 100% si u pravu :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Samo sto ja ne idem sa vama nigde vise jer niko nece da se otvori za pice :)

Vrh Dno