maric je napisao(la):Posebno Sage. To si u pravu Baki

oholi je napisao(la):Zna se o cemu maric palamudi
Mrtvica, pliva, tara od kolasina nizvodno.... pogotovu od mojkovca, lim, cijevna..... dal da nabrojim jos koju reku koja se meni licno vise dopada???
Rzav, visocica.... jednostavno ja volim te manje vode. Pogotovu kad nema ljudi. Drina je lepa ne sporim ali rad elwktrane mi uvek nabije neku tenziju.
Ps: nebo stvar je slucaja a ne znanja dal ces naleteti na mesto gde krece rojenje i gde se riba grupise. A opet prevelika je reka da po 10-20min ispitujes mesto pa ides dalje ako ne radi riba....
U svakom slucaju lepa jeste al dalwko je od kraljice...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk
tommylee je napisao(la):Drina ej divlja voda nije revir gdje se ubacuje riba iz ribnjaka svaki lipljen se bori do zadnjeg atoma snage nema falsiranja nema greški.Ko ne zna ne može ga privesti!
Treba znati na Drini mušičariti,ja ne forsiram daljinu i stajanje do brade u vodi.Ispod kukova mi je obično praksa.
Ali brza i jaka voda,kontrola strune i mušice.Nije lako ni suvom a ni nimfom,zato je uvjek interesantno.
Jebo ti vodu gdje dođem posle godinu i ksuru a ribe stoje kao da sam ih tu ostavio.Stanem im na glavu i ubacujem dok jedan ne zagrize!
Koja ja tu draž?
Na Drini je pušenje zagrantovano ako niste dobro potkovani sa entomologijom ili vam pribor nije dobro usklađen.
ko ne prepozna šta lipljne jede može samo upalu mišića da dobije.
Mnogi bježe od ove vode jer se boje neuspjeha a šta bi mladičari na to rekli koliko izlazaka bez ulova!?!
A da li bi neko mjenjao sve škobalje za jednu mladicu-čisto sumnjam!
Da sam htjeo meso lovio bih bjelu ribu i to pod nogama kući i opet na Drini!
Ali od HE Perućac pa nizvodno nekih 45Km ima nešto u toj vodi.Ko se jednom skvasi stalno se vraća!
Naravno nije moranje,ja najviše volim kad nikog nema :yeswink:
sasats je napisao(la):nemojte ljudi jaja u hladnu voduja pecam max. u dubini do jaja . dublje se gazi samo kada se prelazi reka ili sa mesta na mesto . prvo sto nije zdravo a nije uopste zadovoljstvo pecati u dubokoj vodi ...ili je mozda bas fazon gaziti duboko ? posto nema ulova , uvece se prepricava ko je dublje zagazio i dalje zabacio
...npr. " zagazim ti ja u drinu ...voda mi preliva u dzep na kombinezonu ... stojim na pola reke a bacam 30m do druge obale drzeci visak kanapa u zubima . nista nisam upecao ali sam se super proveo jer je drina majka kraljica
"
![]()
simpson H je napisao(la):Oholi voli te cucavce od reka, prava gospoda vole klozetsku solju![]()
maric je napisao(la):Ma joook vi ste prirodnjaci![]()
![]()

simpson H je napisao(la):Ne ozbiljno to "cucavac" je od toga sto moras da cucis i da se krijes od ribe. E sad meni je razumljivo da vi mladji to volite a i mozete, nama starijima je sve teze, mogu da cucnem al da ustanem tesko, pa bi onda bio prikovan za jedno mesto. Meni licno vise odgovara veca reka dublje gazenje jer onda u vodi i svoju tezinu lakse podnosim
![]()