MAYFLY Imitacije majskih

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
klenaros, ja bih izbegavao ovolika cdc pera sa odsecenom badrljicom, ostra je bas...bolje da stavis pero koje neces seci...

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Ok druze ,sledecu cu gledati da uradim tako :tbumb: Ipak mi je ovo prvi pokusaj majske :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
odlican pokusaj...ja samo kritikujem za tvoje dobro...isto su i meni iskusniji radili pa sad vezem za moje potrebe dobre muve

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
udica tmc2312
rep fazan i cdc
telo oposum porebren dlakom jazavca
grudi cdc i zec
krila zecija sapa

imgp4716o.jpg

imgp4718.jpg

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
A sta je u ovoj musici savrseno?Ja sam svjez u fly tyingu ali cini mi se da ova musica i nije bas savrsena.Ne kaze da nije lovna ali nije ni savrsena.S obzirom kakve Oholi musice pravi sa ovom je podbacio...

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Max, dan posle subote, mozda nam je Oholi bio sinoc nege popio malo, tako to ide drhte uke sutradan...

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Oholi ,drugi put kad kad je budes radio obavezno joj stavi ukosnicu u kosi, naocare ,stikle na platformi i nazovije GRAND.
:D :Di

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
maxfly i milane, nisam popio. samo sam pravio muvu za sebe, spram svog iskustva. nisam joj stavio rebra po propisu, nisam je utegao, ali uradjeno je tako jer sam zeleo tako. ali iskreno, voleo bih da prodiskutujemo o vasim zamerkama, jer pomalo je dosadno kad samo pohvale slusas...znaci opletite :D

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Drugi put nemoj za sebe da radiš možda će ispasti bolja  :D !Muve nastale "spram svog iskustva" nisu za kataloge i izložbe i divljenje pojedinaca već su namenjene prevashodno onome zašto su i nastale -ribi ! Često meškajući po kutiji ,punoj raznoraznih top kreacija od top materjala tražim baš ovako nešto "nedefinisano" koje rešava dosta situacija na vodi! Ružna i meni ali bi je rado vezao na kraju tipeta  :doh:!

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Bahus je napisao(la):
Oholi ,drugi put kad kad je budes radio obavezno joj stavi ukosnicu u kosi, naocare ,stikle na platformi i nazovije GRAND.
:D :Di
Nije mi bas jasno sta si hteo ovim postom da kazes..

Oholi musica je sigurno lovna jer si je ti kao odlican musicar napravio prema potrebi.. tj. prilagodio si je i vodi na kojoj ces pecati sa njom kao i ribi koju ces pecati sa njom.I to je ok i to podrzavam ali daleko je ona od savrsensta.
Po meni nije joj glava bas savrsena,krila si joj mogao lepse srediti a zbog plovnosti ja licno bih joj stavio i nogice....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
max... glava je ocajna, to sam uvideo, ali sam glavom malo pogurao krila unazad...moglo je to i dabingom da se radi. medjutim, sto se plovnosti tice nisi u pravu. dosta imitacija sa krilima od sape sam koristio i nikada plovnost nije bila problem...cak je meni sapa materijal koji koristim kad sve drugo zakaze, najcesce lovim sa njima na brzacima i u peni.... ponekad namastim muvu, mada uglavnom to ne cinim... probaj ove imitacije i sigurno ces biti zadovoljan. medjutim, krila od bele sape nisu za glatke prelive najbolja, tad je cdc mnogo bolji. ali sa ovim sivim krilima cu videti kako ce sve da izgleda na prelivima...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
To je i moje glediste, sto jednostavnija to bolja. Veliki sam ljubitelj suvih musica bez tzv. nogica sa krilima i grudima uglavnom od cdc-a. Jedna od takvih musica je slavna F-Fly. 

jedan primer majske po mom "ukusu" Link - CDC Mayfly dry

Vrh Dno