Ja najvise pecam na J.Moravi,da vidis tek sta ona zna da nosioholi je napisao(la):ako je vec ne mazete, sa cim je onda odrzavate? kako vam ne ispuca? ja kad pecamna z.moravi mislim da moram da odrzavam kanap,jer je voda prepuna sitnih cestica, cesto bacam preko povrsinse trave... mislim da takve stvari prilicno ostecuju kanap
Nemoj da stavljaš vosak, već parafin. Ovaj tvoj recept ja koristim za spravljanje masti za plovnost mušica. Dok nimfarim, ne pada mi na pamet da potpomažem plovnost strune, jer to itekako usporava propadanje nimfe, posebno ako je sitna. Naprotiv, mažem predvez specijalnim odmašćivačem (Orvis-mud valjda, mrzi me da čeprkam po prsluku). To je mnogo pametnije nego mašćenje, osim ako ti, Tomasini, nemaš nameru da ti nimfa sporije tone, ili da koristiš neku tehniku uočavanja napada putem gledanja u strunu ili njene čvoriće.tomasini je napisao(la):da ne otvaram novu temu, jer radi se također o mastilu koje se nanosi na mušićarsku strunu, u ovom slučaju na prvih metar ili dva. Riječ je o mješavini otopljene svijeće i parafinskog ulja (omjer 1:1), a ista pomaže plovnost strune (što valjda dobro dođe kod nimfarenja). Sastojke imam, i prije nego iskemijam "to", zanimaju me vaša iskustva sa ovako spravljenim mastilom. I još nešto, što mislite o korištenju pčelinjeg voska umjesto svijeće, od čega su zapravo napravljene one klasične bijele svijeće?
Mixmaster je napisao(la):Nemoj da stavljaš vosak, već parafin. Ovaj tvoj recept ja koristim za spravljanje masti za plovnost mušica. Dok nimfarim, ne pada mi na pamet da potpomažem plovnost strune, jer to itekako usporava propadanje nimfe, posebno ako je sitna. Naprotiv, mažem predvez specijalnim odmašćivačem (Orvis-mud valjda, mrzi me da čeprkam po prsluku). To je mnogo pametnije nego mašćenje, osim ako ti, Tomasini, nemaš nameru da ti nimfa sporije tone, ili da koristiš neku tehniku uočavanja napada putem gledanja u strunu ili njene čvoriće.tomasini je napisao(la):da ne otvaram novu temu, jer radi se također o mastilu koje se nanosi na mušićarsku strunu, u ovom slučaju na prvih metar ili dva. Riječ je o mješavini otopljene svijeće i parafinskog ulja (omjer 1:1), a ista pomaže plovnost strune (što valjda dobro dođe kod nimfarenja). Sastojke imam, i prije nego iskemijam "to", zanimaju me vaša iskustva sa ovako spravljenim mastilom. I još nešto, što mislite o korištenju pčelinjeg voska umjesto svijeće, od čega su zapravo napravljene one klasične bijele svijeće?