Mekousna pastrmka

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Baja je ovu pastrmku, koja po meni vise lici na skobalja nego na pastrmku, trtio na Neretvi... malo daleko, al jebiga... nema sve u Nisavu. A inace - ruzna riba!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ček bre, pa jel ovo mekousna pastrmka!! To ne viđamo baš svaki dan na forumu!  :tbumb:

Inače moderatori bi ovaj post/sliku mogli da prebace pod neku drugu temu (recimo Mekousna pastrmka, ako zaista jeste ona), jer nisam baš siguran da je bilo neophodno otvarati novu temu...  ;)

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Jeste ovo je nasa mekousna pastrmka iz rijke Trebizat............ :bye: :bye:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Ček bre, pa jel ovo mekousna pastrmka!! To ne viđamo baš svaki dan na forumu!  :tbumb:

Inače moderatori bi ovaj post/sliku mogli da prebace pod neku drugu temu (recimo Mekousna pastrmka, ako zaista jeste ona), jer nisam baš siguran da je bilo neophodno otvarati novu temu...  ;)
Potpuno se slažem sa Gocijem. Ova zanimljiva vrsta zahteva poseban naslov. Hitna, da li se slažeš?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Tema Mekousna pastrmka već postoji. Nek prebace urednici tamo post ili nek hitna jednostavno tamo okači ovu sliku, a ova tema onda može da litne.  8)

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Nema problema ........dogovoreno....... :tbumb:

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Samo nastavi sa slikama. :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jedna iz Neretve sa www.fishbase.org.
Saobt_u1.jpg

Slična usta ima i lenok- pastrmka iz Sibira i Mongolije.
Brlen_u4.jpg

Hasse

Newbie
Učlanjen(a)
12.06.2007.
Broj reagovanja
0
Zna li iko koje muhe najbolje funksionisu u Augustu u lovu na mekousnu pastrmku na Neretvi. :firends:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nikada ju nisam ulovio ni vidio u vodi...ali po nekoj mojoj mušičarskoj logici ta zanimljiva i lepa pastrmka bi trebala da jede ono što joj se nudi u avgustu u i na Neretvi. Ja bi probao fazanov rep, zečije uvo i killer buga...ako to ne bi donelo kakav ulov ove lepotice onda bi prešao na druge imitacije. U svakom slučaju bi forsirao te spomenute muve pa bi tek posle prešao na druge. Što se tiče suvih...probaj neke kao što su krejice i malo više predvečr probaj forsirati f-fly. To su sve jednostavne a vrlo lovne muve. Dobro bi bilo imati i po kojega mrava. Od mokrih, naravno  :D, mekonoge - North Country Spiders.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Po priči ćaleta mog najboljeg ortaka (živeli su u Konjicu). Za mekousnu pastrmku idu nimfe retko kada suva muva. Ali experimentiši pa javi :tbumb:

geronimo

Junior member
Učlanjen(a)
08.05.2006.
Broj reagovanja
0
evo meke koja je uzela na suhu tacnije elk hair cadisa u prvi mrak na ulazu u vir  u brzaku mada ju je lakse uloviti na nimfu domaci je love na baju (nimfu kamenjarke )naravno smradovi love na plovak  nimfe za lajner domaci rade slicno kiler bagu samo drugih boja i na zlatnim udicama  kazu da voli kad joj svjetluca mada sam ja lovio na obicne udice  i na fazanku i zeku i na te njihove boje slicno kiler bagu ali je glavni  problem bio spustiti nimfu  dovoljno duboko jer meka voli duboka mjesta sa jakom strujom  tako da za sljedeci posjet Neretvi spremam kiler bag sa olovnom zicom i ako mi stigne tungsten i njega cu probati ugraditi  mislim raditi u raznim bojama (jer tako rade domaci na lajneru)a boje idu od ljubicaste zute zelene crne do svjetlo  plave  vrjedi se pomuciti jer po meni je meka jedan od najboljih boraca sa kojim sam se sreo iskace  zabija se u dno ide pod noge ma sve cega se bojite da uradi ona to radi ova je bila 39 cm do korjena repa
sjekloca kaze da je ruzna to vam ostavljam da prosudite sami

Sebi mislio sam i ja da radim sa mekonogim  ali sam razmisljao da izmedju nogu i tjela umjesto oprsja stavim  tungsten kuglicu zlatnu zbog onog svjetlucanja a i da mi ode dublje radi mjesta na kojim voli biti sta mislis o tome dali bi valjalo to raditi

Prilozi

• meka-1.gif
    meka-1.gif
    97 KB · Pregleda: 575
  • meka-krupno.gif
    meka-krupno.gif
    172 KB · Pregleda: 686

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
druže ja mislim da bi to trebalo isprobati...vec sam vidjao muve na slican fazon samo da nisu bile tipa N.C.S. Neke sam i koristio vrlo uspesno. Probaj  :yeswink: ali isto tako probaj u sam thorax dati malo olova pa preko dubbing ;)

Vrh Dno