METZ-VRHUNSKI SKALPOVI I SEDLA PETLA

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovaj petao toliko nenormalno izgleda da bih se plašio i da koristim ova pera, u smislu što bih se stalno zentao da ih  potrošim pa posle ne mogu da se nabave.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Imam ovde neke drugare koji se bave gajenjem svega i svačega i mogu vam reći da su neviđeni ludaci i napaljeni su na to gajenje više nego mi na mušičarenje. Oni vode pet puta više računa o prostorijama gde su im kavezi, inkubatori, hranilišta nego tamo gde su oni. Vodili su me (vozio sam ih) po raznim izložbama od KG do Sombora i Požarevca, ali ni ja nisam nigde video ovakvog pevca. Doduše to je bilo '96,'97 i '98, ko zna šta se od onda promenilo - ali ova rasa mora da ima ime - to me interesuje. Ako neko zna neka napiše, a ovi moji ludaci ovde ima da ga nađu.
Koliko su oni zalađeni evo vam primera. Imaju neke rase ptica koje kao da su crtala deca flomasterima i na jednoj ptici ima nekoliko boja tako oštro podeljenih kao da su im farbana pera pomoću lenjira. Tu ima problem - one neće da hrane mlade, pa ovi gaje neke japanske galebiće koji rade u tri smene ko hranilice i ni za šta drugo ne služe. Komad 50 evra.
Simpsone, bilo bi lepo da se za ovog pevca i kokicu da 10 ak evrića, ali ne verujem da ima da se nađe ispod 50 - 100 evra ovakav primerak, možda i više. Piliće ove rase (očigledno da je ekonomska rasa - za perje) sigurno se prodaju po 10 ak evrića. Uglavnom, ko kupuje živinu ne kupuje po jedno već se kupuje pevac i tri kokice da bi imao početno rasplodno jato. Posle ide mukotrpan deo.... da ne davim dalje.
A ne verujem da je ovaj prepariran - još ima identifikacioni prsten na nozi - osim ako nije imao poslednju želju da se slika.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Imam ovde neke drugare koji se bave gajenjem svega i svačega i mogu vam reći da su neviđeni ludaci i napaljeni su na to gajenje više nego mi na mušičarenje. Oni vode pet puta više računa o prostorijama gde su im kavezi, inkubatori, hranilišta nego tamo gde su oni. Vodili su me (vozio sam ih) po raznim izložbama od KG do Sombora i Požarevca, ali ni ja nisam nigde video ovakvog pevca. Doduše to je bilo '96,'97 i '98, ko zna šta se od onda promenilo - ali ova rasa mora da ima ime - to me interesuje. Ako neko zna neka napiše, a ovi moji ludaci ovde ima da ga nađu.
Koliko su oni zalađeni evo vam primera. Imaju neke rase ptica koje kao da su crtala deca flomasterima i na jednoj ptici ima nekoliko boja tako oštro podeljenih kao da su im farbana pera pomoću lenjira. Tu ima problem - one neće da hrane mlade, pa ovi gaje neke japanske galebiće koji rade u tri smene ko hranilice i ni za šta drugo ne služe. Komad 50 evra.
Simpsone, bilo bi lepo da se za ovog pevca i kokicu da 10 ak evrića, ali ne verujem da ima da se nađe ispod 50 - 100 evra ovakav primerak, možda i više. Piliće ove rase (očigledno da je ekonomska rasa - za perje) sigurno se prodaju po 10 ak evrića. Uglavnom, ko kupuje živinu ne kupuje po jedno već se kupuje pevac i tri kokice da bi imao početno rasplodno jato. Posle ide mukotrpan deo.... da ne davim dalje.
A ne verujem da je ovaj prepariran - još ima identifikacioni prsten na nozi - osim ako nije imao poslednju želju da se slika.

Rancicu izivini sto sam u internet zargonu skratio! 10k evra je jednako 10 kg evra i opet jednako 10.000 evra. Samo sto za tu sicu niko nece da ti da  petla i par kokica ovog tipa. Pa to postoji na svega 4-5 lokacija u svetu i nigde vise, a nece ni biti.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
    To je neka genetski modifikovana rasa koji se gaji samo za perje i zaštićena je ili zabranom prodaje jaja i živih pilića, ili time što se gaji samo na nekoliko mesta uz strogu kontrolu, a sigurno postoji njegov genetski predak.
    Mene interesuje ime rase tog genetskog pretka od koga je nastala ova rasa. Nije ona izmišljena i proizvedena u laboratoriji. U laboratoriji je osnovnoj rasi genetski modifikovana i unapređena osobina - dugo perje.
    Ako postoji makar promil šanse da ga se ovi naši odgajivači dokopaju, znaj da za nekoliko godina ima da bude perje made in Serbia koliko hoćeš - ne baš takvog kvaliteta, ali u dogledno vreme. Samo ako nađu intersa da ga gaje. 
  Mada interes uvek postoji, ako ne materijalni, onda iz ljubavi. Mnogi iz ljubavi čuvaju i gaje razne 
vrste životinja i biljaka - zašto se neko ne bi opredelio i za ovu rasu koja baš izgleda lepo i neobično, samo ako može da je nabavi.
  Nijedna tajna ili sakrivena stvar nije toliko dobro zaštićena da se ne provali, ma kakve mere zaštite primenili.
  Jebiga, ubiju predsednika države, a kamoli da drpe jednog pevca ili nekoliko jaja.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancicu sve to su strogo cuvane tajne a jedino kako bi sve mogli da saznamo je industrijska spijunaza :D

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
simpson H je napisao(la):
Rancicu sve to su strogo cuvane tajne a jedino kako bi sve mogli da saznamo je industrijska spijunaza :D

Industrijska šrijunaža :ninja:, more kad me naljute ima da pročitam sve kompjuteraške knjige za dva sata pa kad počnem da im hakujem farme :naughty:, ima kuku-lele da bude :wacko:, ima da me zatrpaju perjem samo da me odobrovolje da prestanem :D.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Sto se tice ovih zajebanih 'ticurina... i kada bi ukrao leglo sa Neke Izraelske farme, vec prvo leglo bi bilo cist promasaj - provereno. Da ga j... sta kombinuju u laboratoriji

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Compshop,
znači neko je već provaljivao, a ?

Samo da im pokažem sliku i pustim buvu: 
"Pogledajte šta ljudi gaje, a vi ?
Najbolje, kad već nemate pojma, da pređeta na gajenje prasića, ovaca, ćurki i kokica nosilja".
Ima da polude. Onda ćemo da vidimo šta će da bude. Dajmo im ponovo šansu - malo vremena da se oni organizuju.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ortakova keva je nabavila nekoliko pilica curke, svercovanih iz Izraela. Brzinom rasta, izgledom i gabaritima koje postizu, pre bi se mogli okarakterisati kao nojevi. Elem, zena je zavrsila veterinarski fax...i pored svog truda, svako leglo koje je izvela, imalo je osobine obicne curke. Ovog petla kada bih negde maznuo, ziveo bi kod mene ko bubreg u loju. Vodio bih ga na pecanje :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam pokazao sliku mom drugaru. Evo šta kaže.
"Znam da se to danas radi u Belgiji - zrače jaja nečim radioaktivnim da dobiju degenerike.
Onda biraju one sa posebnim osobinama (boja, dužina  kljuna, perja, repa ....i samo njega razmnožavaju. Ovo je verovatno takav laboratorijski mutant, kljukaju ga hormonima i preparatima. Mogu da ti daju koliko hoćeš jaja ili pilića, ne bi opstalo ovako da se čuva. Sledeća generacija nema pojma.
Compshop, u pravu si.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
U Jeloviku Rodnom selu moje majke, pre 30-ak godina su vrsili iskopavanja urana. Iz nekih razloga je ceo projekat stao ali se zna da celo selo lezi na radioaktivnoj rudi. Zato je baba uvek imala "strasnog petla"  :D

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Rancic je napisao(la):

Deda sa takvom 'ticom nije mogao sam da se izbori (to se otima, besno...). Baba je tu igrala vaznu ulogu.
Tako da je pevac bio mahom pod babinom jurisdikcijom. Mada je bilo slucajeva ...
Prica se po selu

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Znači, morala baba da sapinje pevca. Poneki put imala i pomoć.  :D

Vrh Dno