Imam ovde neke drugare koji se bave gajenjem svega i svačega i mogu vam reći da su neviđeni ludaci i napaljeni su na to gajenje više nego mi na mušičarenje. Oni vode pet puta više računa o prostorijama gde su im kavezi, inkubatori, hranilišta nego tamo gde su oni. Vodili su me (vozio sam ih) po raznim izložbama od KG do Sombora i Požarevca, ali ni ja nisam nigde video ovakvog pevca. Doduše to je bilo '96,'97 i '98, ko zna šta se od onda promenilo - ali ova rasa mora da ima ime - to me interesuje. Ako neko zna neka napiše, a ovi moji ludaci ovde ima da ga nađu.
Koliko su oni zalađeni evo vam primera. Imaju neke rase ptica koje kao da su crtala deca flomasterima i na jednoj ptici ima nekoliko boja tako oštro podeljenih kao da su im farbana pera pomoću lenjira. Tu ima problem - one neće da hrane mlade, pa ovi gaje neke japanske galebiće koji rade u tri smene ko hranilice i ni za šta drugo ne služe. Komad 50 evra.
Simpsone, bilo bi lepo da se za ovog pevca i kokicu da 10 ak evrića, ali ne verujem da ima da se nađe ispod 50 - 100 evra ovakav primerak, možda i više. Piliće ove rase (očigledno da je ekonomska rasa - za perje) sigurno se prodaju po 10 ak evrića. Uglavnom, ko kupuje živinu ne kupuje po jedno već se kupuje pevac i tri kokice da bi imao početno rasplodno jato. Posle ide mukotrpan deo.... da ne davim dalje.
A ne verujem da je ovaj prepariran - još ima identifikacioni prsten na nozi - osim ako nije imao poslednju želju da se slika.