Rancic je napisao(la):
Nemam nameru nikoga da podjebavam, ali moram da pitam, jer u svemu nisam učestvovao, niti imam pojma. Voleo bih, Mixe, da mi odgovoriš, ako smatraš za potrebno.
1. Zašto su rezultati za sprdnju - i ti si učestvovao i bio 11-i. Da li je zato za sprdnju ?
2. "Probali ste samo da napravite MFS" - zar nije napravljena. Poništena jedna sednica, ali ona postoji - ti si predstavnik MSN ispred USR "Nišava" kako kažeš
3. Kome ste Vi (ko) naivno poverovali i šta, pa nije urađeno, a vi ste imali štetu i kakvu ?.
4. Ko su zamorčići i u čemu se ogleda eksperiment ?. Ne želim da budem ja zamorče.
Pitam iz prostog razloga - plaćam dozvolu i deo mojih para ide i na finansiranje svega o čemu pričate i želim da znam o čemu se na kraju krajeva ovde radi.
S poštovanjem,
Rančiću, pitanja su ti odlična. Odgovoriću ti redom:
1. Rezultati takozvane Lige Mušičara Srbije se prekrajaju po volji par ljudi. Ovo što pišu da sam ja 11. mestu je smešna provokacija i prava sprdnja, jer su na nekoliko mesta već objavili tabelu na kojoj sam na četvrtom mestu. Na primer, časopis Mušičar je pre par meseci objavio tabelu. E, sad su, u zavisnosti od vodostaja Zapadne Morave, prepravili tabelu, koja mi je ionako bila sumnjiva, jer je na njenom drugom mestu baš onaj ko je sastavlja i prepravlja.

???
2. Kažem "pokušali", jer ovakva Mušičarska Federacija
Srbije je nešto što nije dobro organizovano i njeno postojanje je nažalost na klimavim nogama. Od starta je organizovana tako da zastupa isključivo interese mušičara iz severozapadnog dela Srbije, bez ikakvog sluha za ostatak zemlje. Jedino sam ja pominjao taj problem, ali su me na sastancima Upravnog Odbora MFS zbog toga gledali kao "marsovca". Pogledaj aktivnosti MFS i videćeš da su sve vezane za severozapadni deo Srbije i Drine. Ja to ne zovem više MFS, nego
Mušičarska Sekcija Severozapadne Srbije. E, Rančiću, zato je "takozvana".
Na kraju, predsedavajući takozvane MFS na takozvanoj skupštini MFSSRS pokazuje koliko poštuje svoj jedini oslonac izvan Severozapadne Srbije, Mušičarsku sekciju Niša, i pored njenih legitimnih predstavnika poziva još jednu grupu iz niškog udruženja, birajući ih po vlastitom ukusu, znajući da će to da izazove incident. Šta li je imao na umu, nije mi jasno. ???
3. Mušičari Srbije su poverovali u Ligu Mušičara i kvalifikacije za reprezentaciju. Prvobitna obećanja, koja su iz takmičenja u takmičenje slabila su bila da nam je to potrebno za ovogodišnje svetsko prvenstvo, kako bi imali reprezentaciju poput zemalja u susedstvu. Mnogi ljudi su se uključili u to, kao suorganizatori, uložene su velike pare (ne moje, ali nečije jesu), a četrdesetak mušičara- takmičara džabe je trošilo svoje vreme, trud i novac. Između ostalog, izgubili smo i ugled.
Na kraju, treba da se radujem što smo se "lepo družili, jeli i pili". To je smešan izgovor za debela obećanja sa početka takmičenja.
4. Zamorčići su svi takmičari takozvane "Lige Mušičara Srbije", kao i svi entuzijasti koji su poverovali da će ideju o savezu svih srbijanskih mušičara zvanu MFS sprovesti u delo par amatera. Oni još uvek smatraju da imaju "zamorčiće", ali to će se uskoro, na moju inicijativu, promeniti.
P.S.
Izvinjavam se što je ovaj post prilično dugačak. To je zbog toga što su Rančićeva pitanja brojna. Nadam se da ćete imati dovoljno strpljenja da ga pažljivo pročitate i dobro razmislite o svemu. Pokušajte da proverite moje tvrdnje i strpljivo sačekajte epilog ovih dešavanja.