Musicarenje je zaista najlepsi oblik ribolova, od toga kakav "alat" koristimo i kako ga koristimo...pogledajte samo FC...to je vec jedna posebna divota i umetnost, pa onda FT...opet jedna posebna lepota i umetnost. Onda kada se to spoji sa lepim i čistim vodama pa i plemenitim ribama (iako sam ja jedan od onih
extremista :lol: sto vole da muvom prevare mnoge riblje vrste iako nisu plemenite). Mušičarenje nije najbolji, najefikasniji način ribolova, nije ni malo mističan iako se možda nekam tako čini ali je zato najlepši oblik ribolova. U mušičarenje sam se zaljubio na prvi pogled još kao mali dečko. I danas kada pričam sa drugim ribolovcima koji love i na druge načine svi sami priznaju bez da ja to izvlačim iz njih...MUŠIČARENJE JE ZAISTA NAJLEPŠI OBLIK RIBOLOVA. To često čujem i od nemušičara. Mnogi me sa divljenjem gledaju samo kada se pojavim na vodi gde mušičarenje nije uobičajeno ili se me ismijavaju i misle si da sam pao s marsa, mada se vrlo brzo razuvere

.
Nikada neču zaboraviti iznenadni prekid tihog ruganja dvojice varaličara kada sam izvadio štuku od 80cm na mestu kojega su oni prethodno prečešljali varalicama. Ništa mistično ali svakako čarobno lepo jeste to mušičarenje.