Mistifikacije musicarenja

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Normalni ljudi, koji vrlo dobro znaju koliko neznatna opasnost po stanovnike reka dolazi od korisnika mušičarskog pribora

te razbijas ribu, te nisi opasan. Cas pises knjige, cas ih osporavas. Tvoji postovi su kontradiktorno koordinirani. Nisi jasan ni samom sebi a tek nekome ko sa paznjom cita sve postove  :doh:
Daj resi se vec jednom koji si k,.,,,,,
Ili ces da se formiras kao licnost u narednoj reinkarnaciji u vidu gusenice ili reptila

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Dobar a nesavestan musicar moze na salmonidnoj vodi da napravi vecu stetu nego bilo ko bilo kojim drugim nacinom ribolova....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Upravo tako!

Mada je to za novu temu, recimo "Istine i zablude o mušičarenju".

Pa pod njojze "Mušičarenjem se ne može ugroziti riblji fond".

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sad procitah ovo Mixovo pisanje.

Pobogu ni na jednom forumu nisam video temu "mistifikacija dubinskog ribolova" a najveci propagatori C&R su upravo sarandzije. Mix razlozi su ti stvarno bljak

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ovo ne treba da se opet pretvori u temu: C&R - za ili protiv .
Ja sam jednostavno samo prepričao emisiju.
Smisao svega je bila da sam samo hteo da kažem da je emisija na jednostavan, lep i meni razumljiv način prikazala mušičerenje kao baš lepu razbibrigu, relaksaciju, odmor, uživanje u druženju, pecanju, zezanju, prirodi i svemu što mušičarenje pruža. Pokazano je i da je sve to jednostavno, lepo i lako samo ako neko voli i ima želju da nauči, baš kao sve u životu.
Nema naturanja stavova o C&R u samoj emisiji. To je stav nekih od njih i ja sam samo preneo njihovo mišljenje.
Zato sam i napisao da kod tih žena nema tih muško - takmičarskih mačo sranja - ko je bolji..
Toliko

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne cimajte se, momci! Ja pišem upravo o mistifikaciji mušičarenja putem njegovog povezivanja sa C/R-om, nadovezujući se na Rančićev citat neke tete koja je uporedila parče asfalta i teniske mreže sa ukusnom pastrmkom.
Normalni ljudi vole da jedu ribu, a posebno zadovoljstvo im predstavlja kada na trpezi imaju vlastiti ulov mušicom!
Nasuprot njima su mistifikatori, koji kažu da nije normalno zadržati ulov, jer je upravo najteži i najplemenitiji način lova ribe, opasnost od koje će one biti istrebljene.
Mistifikacija mušičarenja putem njegovog povezivanja sa dobrovoljnim oslobađanjem celokupnog ulova, a da ga niko prethodno čak ni ne vidi, je najteži oblik ove pojave.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja pecam zbog svog, vrlo sebično, ličnog zadovoljstva. Zbog toga i ne slikam i ne prijavljujem ulove - samo prvi ulov uopšte na mušicu - onog prvog basa kao upis.
Za mene je to kao i seks. Pecam i krešem zbog sebe.
Nekada sam secao i nosio pune čuvarke riba kući, punio kade, korita, vangle i uglavnom 80 % toga bi propalo. Zadnjih dvadesetak godina doneo sam kući sve skupa desetak riba:
Soma, štuku, šarana, krupnu deveriku.... više da familiji napravim čapraz divan sa roštiljem nego što mi je potrebno.
Poštujem svačije opredeljenje i mišljenje. Sve što zakon ne brani OK, a svakom na volju - pustio ili odneo.
I Mixe, ne izvrći - nije ona uporedila asfalt sa pastrmkom - nego svoj odnos prema pecanju, kao drugi sportisti prema sportu, a ne prema ribi.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Loše je to uradila.

Za demistifikaciju mušičarenja prvi korak je pokazivanje ulova. Evo kako ja to radim:
Dovedem zainteresovanog početnika (ili "starog asa") na Nišavu i zamolim ga da zadrži svoj ulov. Predveče, on iznese svoje umeće na videlo i uporedi ga sa mojim....nekima se tad sve razjasni (demistifikuje), a neki upravo tada kažu "Misterija!"  :hammer:

E, tada ja nepogrešivo utvrdim da li je čovek zbunjen ili ne, to jest, da li mu je potrebna demistifikacija mušičarenja.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja mislim da si bacio muvu i čekaš, al jebiga, javljam se ja, a ne onaj koga si nameračio.
Bez zezanja - Za ovo si u pravu - kad početnik čita šta treba da nauči i šta mu sve treba  -  od štapa do dlaka sa muda divlje buve sa Anda, on kaže - jebo ti ovo mnogo je komplikovano.
Još kad krenu mušice - hiljade vezača, članaka, knjiga, vezanih muva, a većini neispitana lovnost - al ispitana cena.
Kad počinješ nemaš pojma, pa ako si blesav da se navučeš - sjebo si se.
I kad te neko pita i ti počneš da kenjaš:
"Au, pa to treba ovako, pa onako, pa ovo i ono"...zaboraviš da uživaš u pecanju.
To je mistifikacija.
Lakše je jedan štap, rolna silka, plovak, pet udica, udri crva i pecaj. Zajebi zajebanciju.
Zato sam i ispričao priču o emisiji koja sve to prikazuje krajnje jednostavno i razumljivo.
Niko tu ne priča o markama štapova, čekrka, košulja, prsluka, materijalima, muvama - samo kaže:
"Trebaju vam štap i kanap iste AFTM oznake, na kanap stavite predvez i malo silka - vežite mušicu i UŽIVAJTE. Obucite nepromočive pantalone sa čizmama ili čizme, ako je hladna voda obucite nešto toplije ispod i stavite šešir ili kačket na glavu". Prosto.
Parafraziran ali bukvalno je tako rečeno. To reče Joana Wulf.
Jedino su naveli kao preporuku, ajd da kažem obavezno, polarizacione naočare da bi se bolje uočila riba.
To što ti pričaš se zove sposobnost i veština ribolovca da uhvati ribu pa ma to bilo na smuđeni pampur, vunicu iz džempera ili orginal muvu OE, bez ili uz opremu od nekoliko hiljada jevrića.
Uzdravlje

Da tebi damo neku Hakuyo motku bez čekrka da li bi ti manje upecao. Ne bi. Pecao bi isto.
A to što je ta riba rekla to je samo njeno mišljenje, a ne poruka emisije.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
U mistifikaciji mušičarenja značajnu ulogu ima mistifikacija ulova. Nema li očiglednog dokaza o ulovu, ta pojava momentalno uzima svoje žrtve.
Da li ste se ikada naslušali priča o stotinak ulovljenih pastrmki za sat vremena, seriji klenova, gomili solidnih lipljenova... od ribolovaca-mušičara koji ih oslobodiše, a da ih nisu ni slikali? Takvi mistifikatori ulova najčešće ne priznaju nauku zvanu matematika, pa se često začudimo, sabirajući prijavljeni ulov i deleći sa minutima, da li se radi o C/R dinamitašu ili mušičaru.  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
U mistifikaciji mušičarenja značajnu ulogu ima mistifikacija ulova. Nema li očiglednog dokaza o ulovu, ta pojava momentalno uzima svoje žrtve.
Da li ste se ikada naslušali priča o stotinak ulovljenih pastrmki za sat vremena, seriji klenova, gomili solidnih lipljenova... od ribolovaca-mušičara koji ih oslobodiše, a da ih nisu ni slikali? Takvi mistifikatori ulova najčešće ne priznaju nauku zvanu matematika, pa se često začudimo, sabirajući prijavljeni ulov i deleći sa minutima, da li se radi o C/R dinamitašu ili mušičaru.  :hammer:

Izgleda da najvise mistifikuju musicarenje oni koji pecaju za sebe i svoje uzivanje kao i oni koji se ne pojavljuju u forumima/novinama :hammer: :hammer: :hammer:.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Svi pecaju za sebe i svoje uživanje. Ja nikada nisam video mušičara koji peca iz drugih razloga.
Ali, postoji ozbiljan problem sa izmišljotinama, zabludama, neznanjem i mistifikacijama mušičarenja. Tu prednjače oni čiji su ulovi pod velom tajanstvenosti, potvrđeni samo pričama, a svedoci su samo komšinice nabodene ribe.
Zar ne?
Kakva mistifikacija se može prilepiti na mušičara koji predoči svoj ulov i pokaže tehnike i muve na koje ga je ostvario?

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Mix, ja cu ti pokusati demistificirati lov klenova. Na prvoj slici mozes vidjeti normalne uobicajene savske klenove od kilogram do dva kojih ima koliko god hoces jer ih svi koji ih znaju loviti pustaju. Na drugoj slici mozes vidjeti kako izgleda kada jedan od njih pojede 'krivu' muhu. Vrlo misticno.

Prilozi

• klenovi.jpg
    klenovi.jpg
    35,8 KB · Pregleda: 214
  • klenovi-1.jpg
    klenovi-1.jpg
    60,7 KB · Pregleda: 226

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Da nastavim Mix, jednim filmicem. Tu se misticni C&R postupak se malo oduzio. Traje cak cetiri minute. Inace to ide puno brze. I tako to mozes raditi cijeli dan, uloviti na desetke klenova do tri, ponekad i vise kila. Sve zahvaljujuci tome sto ribe ne tamanimo nego pustamo. Dakle misticno do maksimuma.  :tbumb:

"http://www.youtube.com/v/4TJ6cMWGUkk&hl=en&fs=1"

Obrati pozornost kako je klen nesretan nakon sto ga pustis.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Moja jezičina.... :mad:
:doh: uz q... sve i kad pomenu' emisiju. :'(

Vrh Dno