Ja mislim da si bacio muvu i čekaš, al jebiga, javljam se ja, a ne onaj koga si nameračio.
Bez zezanja - Za ovo si u pravu - kad početnik čita šta treba da nauči i šta mu sve treba - od štapa do dlaka sa muda divlje buve sa Anda, on kaže - jebo ti ovo mnogo je komplikovano.
Još kad krenu mušice - hiljade vezača, članaka, knjiga, vezanih muva, a većini neispitana lovnost - al ispitana cena.
Kad počinješ nemaš pojma, pa ako si blesav da se navučeš - sjebo si se.
I kad te neko pita i ti počneš da kenjaš:
"Au, pa to treba ovako, pa onako, pa ovo i ono"...zaboraviš da uživaš u pecanju.
To je mistifikacija.
Lakše je jedan štap, rolna silka, plovak, pet udica, udri crva i pecaj. Zajebi zajebanciju.
Zato sam i ispričao priču o emisiji koja sve to prikazuje krajnje jednostavno i razumljivo.
Niko tu ne priča o markama štapova, čekrka, košulja, prsluka, materijalima, muvama - samo kaže:
"Trebaju vam štap i kanap iste AFTM oznake, na kanap stavite predvez i malo silka - vežite mušicu i UŽIVAJTE. Obucite nepromočive pantalone sa čizmama ili čizme, ako je hladna voda obucite nešto toplije ispod i stavite šešir ili kačket na glavu". Prosto.
Parafraziran ali bukvalno je tako rečeno. To reče Joana Wulf.
Jedino su naveli kao preporuku, ajd da kažem obavezno, polarizacione naočare da bi se bolje uočila riba.
To što ti pričaš se zove sposobnost i veština ribolovca da uhvati ribu pa ma to bilo na smuđeni pampur, vunicu iz džempera ili orginal muvu OE, bez ili uz opremu od nekoliko hiljada jevrića.
Uzdravlje
Da tebi damo neku Hakuyo motku bez čekrka da li bi ti manje upecao. Ne bi. Pecao bi isto.
A to što je ta riba rekla to je samo njeno mišljenje, a ne poruka emisije.