Mokre muve - Wet Flies

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Evo jedne gej :)

Prilozi

• IMAG0299_1.jpg
    IMAG0299_1.jpg
    304,3 KB · Pregleda: 242

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Takticki. Probam ovako pa ako bude njesra onda skratim na vodi :) I jeste poenta u repu

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Mito ovo otezanje je zanemarljivo ( nije tungsten kuglica ). Ovo sa ovim otezanjem ne moze na dno jedino u 20 cm vode. Vise je stavljeno kao vizuelni efekat, da isprovocira ribu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I meni se čini da je mesingana glava, ali svejedno... U principu se wet flies ničim ne otežavaju, ni tungstenom ni mesingom ni olovnom žicom. Deblja udica i materijali koji upijaju vodu i to bi bila mokra muva!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Razumem Profo ali nekad mi I ta mokra treba par cm dublje :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Videcemo, pegave ce biti pravi sudija. Ako ne bude lovila odmah u kantu :)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
maric je napisao(la):
Razumem Profo ali nekad mi I ta mokra treba par cm dublje :)

Jbg zbog ovakvih stvari sam se gotovo potpuno isključio iz forumskih diskusija. Kako nekom nešto kažeš, niko ništa ne prihvata, svi izmišljaju svoje definicije, pravila, "Adamse", "Wet flies" i ostalo. Kad bi bar neko, nekad i negde lepo nekom (ne mora meni) rekao "U pravu si, to sam prevideo (zaboravio/nisam dobro video/...)".
Sad lepo uglavnom nikom ništa ne zameram, ne komentarišem, ne savetujem, ponekad pohvalim i sve je divno...

Elem, do Marića mi je stalo, talentovan dečko, pa da probam još jednom:

Možda je i najteže korektno definisati Mokre muve (Wet flies). A imaju bogatu i dugu istoriju i tradiciju. Svakako bi najlakše bilo reći da to nisu ni Suve ni Nimfe ni Strimeri :) Najkraće rečeno to su sve one NEOTEŽANE imitacije koje se kreću u gornjem sloju vode (neposredno ISPOD površine vode). Uglavnom imitiraju odrasle insekte koji se ili kreću ka površini vode ili su se u njemu mrtvi našli. Mogu to biti i mrtvi kopneni insekti. I uglavnom se njima lovi sa plivajućom strunom, popreko uzvodno u dead drift-u.
Kako god čim si otežao imitaciju napravio si nimfu, koja se drugačije vodi, sa kojom se drugačije lovi i koja nije Wet Fly.

Ako te sve ovo baš interesuje konsultuj neku referentnu literaturu iz te oblasti. Recimo "Wet-fly Tying and Fishing" by Roger Fogg.

:bye:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mora maric da palamudi.... To je razlog sto ja izbrisem gomilu poruka koje sam mislio da napisem.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milanče je napisao(la):
Kako nekom nešto kažeš, niko ništa ne prihvata, svi izmišljaju svoje definicije, pravila, "Adamse", "Wet flies" i ostalo.

Ahahaha Mito kralju, stvarno odavno nismo videli nekog Adamsa sa cdc krilima :hammer: :hammer:

Vrh Dno