Mokre muve - Wet Flies

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
super  :tbumb: još malo pa se i ja bacam na obnovku mojihe kolekcije spidera... :yeswink:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ote mi misao iz glave sa ovakvim perom svaki trup ima da radi :bye:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobar način vezivanja je i zbog sledećeg:
Ne pričam sada za ovu mušicu.
Neki put se polomim prevrćući i tražeći odgovarajuće pero za neku veličinu udice. Sada mogu lepo prvo koje mi dođe  pod ruku(veće) da ovakvim vezivanjem namestim kao da je pravljeno za tu veličinu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Fora je dobra ali mislim da je Coq de Leon preoštro pero za noge spajdera. Ne bih ja tu menjao jarebicu ili kokošku...

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
:doh:Milanče, pa da. I ja sam mislio na jarebicu i kokošku. Ujedno daje konus telu mušice.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bojim se da ce pero od jarebice i kokoske biti kao sazvakano ako se veze na ovaj nacin. Nije bez razloga korisceno ostro pero koje se lepo rasporedi oko cele udice.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
simpson H je napisao(la):
Bojim se da ce pero od jarebice i kokoske biti kao sazvakano ako se veze na ovaj nacin. Nije bez razloga korisceno ostro pero koje se lepo rasporedi oko cele udice.

NEće da se gužvaju, nema razloga, ja sam probao. Može da se javi problem oko lepog raspoređivanja nožica oko udice ali ako se ne žurimo za voz dok radimo muvu, onda nema problema, samo polako.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam ni ja imao nekih vecih problema sa mekim kokosijim perima ili jarebicom.Ne tvrdim da su najbolja ali su dostupna i sasvim posteno odrade posao.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ranco, odlican nacin vezivanja nogu..pogotovo kao sto kazes za situacije kad nemamo odgovarajuce pero  :yeswink:
...nece da se polomi pero ...kao sto neko rece i nije nikakav problem rasporediti ga oko udice...evo i dokaza ....
nabrzinu navezah jedne nogice na udici na ovaj nacin bez tela od mekog kokosijeg pera...cisto radi demonstracije  ;)

p1270005resize.jpg

p1270007resize.jpg

p1270009resize.jpg

p1270012resize.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
a evo i komplet muve na slicnu foru samo sa razlikom sto su noge radjene od isecka iz pera misirke  :)

p1270015resize.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
stvarno super, još malo ču se igrati strimerima pa onda prelazim i ja na ovakve stvari...malo sam pogledao kutiju opazio da mi fali dosta spajdera...to se mora popraviti  :D a ovaj način če mi itekako koristiti...jer baš i nemam toliko malih perca od jarebice, sve sam skoro potrošio ali mi ostalo dosta ovih dužih i to če biti opet super.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Prosto ne verujem da na celom forumu ne postoji tema posvecena mokroj musici Aleksandri. No da ne tupim, svima je poznato o cemu se radi. Moja dilema se odnosi na nacin vodjenja ovakve musice. Da li se vodi kao ostale mokre ili kao strimer jer imitira riblju mladj. Sinoc sam navezao nekoliko komada zbog pastrmke. Negde sam procitao da je ova musica u GB zabranjena zakonom zbog izuzetne lovnosti...  :whistle:

Vrh Dno