Šone je napisao(la):
Po meni ne treba mušičari a ni ostali ribolovci da štite reku i da se bore protiv ribokradje već za to služe zakoni i onaj ko je za to zadužen i ko je plaćen da taj zakon sprovodi u delo a ko očigledno nevodi računa o tom delu revira iz njima znanih razloga...
Apsolutno si u pravu!
Samo što ja ne priznajem "dobre ideje na papiru", već samo one koje u praksi daju rezultat.
Imaš
Stanje1, uradiš
Akciju1, dobiješ
Stanje2... Ako je
Stanje2 gore od
Stanja1 i nema naznaka ća se vremenom popraviti,
Akcija1 je bila loša, tačka.
U donjem delu je bilo riba, napravljen je revir na kome niko pošten ne peca i zbog toga cveta krivolov, dobili smo deo reke sa malo riba. Pravljenje revira je bila loša ideja.
U celoj priči najviše boli što je ta ideja potekla od mene i sad osećam odgovornost...
Sve je počelo na ovom forumu jednom PP koju sam poslao 16. aprila 2007...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Resio sam da nekako izdejstvujem prosirenje Uhvati i Pusti revira na Moravici jos 4-5 km nizvodno, zabranjeno loviti prirodnim mamcem i trokrakim udicama. Svi varalicari sa kojima sam pricao se slazu sa ovim.
U suprotnom ce varalicari da izlove ili uniste one pastmke... I ja sam par solidno povredio trokama u subotu, dok ih nisam skresao na dvokrake. Posle je bilo OK.
Ako si voljan da pomognes, cujemo se.
Caos, Goci
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mixmaster je napisao(la):
Goci, ne svidja mi se sto si ovo stavio u privatnu poruku, a ne na forum. Tako bi me bar malo podrzao u teoriji da su trokrake pogubne za ribe. Ovako, ispada da sam ja jedini koji je protiv lova i oslobadjanja riba sa trokrakih udica.
Naravno da cu podrzati tvoju ideju. Vidimo se neki dan i dogovoricemo se o tome. Molim te da ovo o trokrakim udicama stavis na forum.
Kasnije sam išao kod upravnika ribarskog podruja Južna Morava II i ubedio ga da se proširi revir, zajedno smo zvali Acu Jankovića predsednika Udruženja iz Sokobanje, ubedili i njega, i ostala je samo papirologija.
Sve je delovalo Ok dok nadležni nisu videli interes u tome da postoji dovoljno dugačak Fly revir pogodan za zvanična takmičenja, i iz predloga rešenja revira izbacili jednu reč: Spin...