strashni
Hero member
Ma popali me covek ko sibicu...doduse ja sam mislio na Crnogorsko pimorije da skoknem pa da okusam srecu, te dalje destinacije tek za godinu-dve
Ej evo mene sada baš u VodicamaNe moze tamo neki rezervni tocak bit prepreka da se riba na moru ne lovi. Ustanem jutros ko seljak, prvi u uvali, praskozorje, voda ko staklo, i ispusim, strimer ovaj strimer onaj, grabljivice ni na vidiku, ima li sta u vodicama kod sibenika da se moze ganjati i da nije ko sta uspjesno ganjao
Probao i ja cipola. Nista. Imao srecu sa iglicama do duse moras cekati da podju ganjati sicu, pa kad sica podje iskakati na povrsinu ( obicno ih gone u uvalu ) pa u tu "hrnjagu" zabacis strimer. Njabolje sam prolazio na crveno, oblik nebitan.Ej evo mene sada baš u Vodicama. Probao jutros loviti ciple. Izmijenjao sve moguće muhe, streamere... Nevjerovatno kako je to oprezna riba. Ima li ko kakav savjet?
Hvala Silvio! A jel uzima on kruh s površine ili ispod?za cipola najbolja taktika je imitacija kruha od spužve, jelenske dlake, jaček itd. uz prihranjivanje kruhom...iglica se daleko najbolje lovi na fly na onu talijansku stvarčicu sličnu raspletenoj gumici za kosu, znači bez udica riba se uplete s kljunom i sitnim zubićima te ne spada a sa strimerom i voblerima kačenje iglice zbog tvrdoće kljuna je jako teško 100 udaraca da se jednom okači...