Mravi, mravi i mravi

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ovu udicu nema šanse da iskrivi ni duplo veća riba.   :nowink:
Hvala tebi i Sebu na komplimentima.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Zaboravio sam da napišem, jeste na 14-ici.
Ovaj model Owner udice se pravi samo kao 10,12 i 14.

Oblik udice je idealan za mrave jer je luk vrlo širok i ostaje dovoljno mesta za dobro ubadanje ribe.

Ja mislim da je to jako losa udica. Ivan Dragojlovic ih je kupio bas zbog oblika, pecali smo zajedno na Dzamiji i izgubio je silne ribe. To je neka udica za belu ribu. Ja makar mislim da je to bas ta udica.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Jeste udica takmičarka.

Medjutim moja iskustva, i iskustva mojih prijatelja su sasvim suprotna.
Na ovu udicu je na prvom kolu FF lige Crne Gore (Tara,Kolašin) pecao moj dobar drugar. Od dvadeset riba koje su uzele imitaciju na ovoj udici, u drilu je izgubio samo dve ( čovek je kasnije i osvojio ligu).

Poštujem svačije iskustvo, posebno iskustvo istinskog majstora kakav je Ivan D.

Ali jedno iskustvo poštujem i više od toga. Sopstveno.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Potisujem use i u svoje ruse... Pa da guslamo :p

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Jeste udica takmičarka.

Medjutim moja iskustva, i iskustva mojih prijatelja su sasvim suprotna.
Na ovu udicu je na prvom kolu FF lige Crne Gore (Tara,Kolašin) pecao moj dobar drugar. Od dvadeset riba koje su uzele imitaciju na ovoj udici, u drilu je izgubio samo dve ( čovek je kasnije i osvojio ligu).

Poštujem svačije iskustvo, posebno iskustvo istinskog majstora kakav je Ivan D.

Ali jedno iskustvo poštujem i više od toga. Sopstveno.

Milose slazem se da je bitno sopstveno iskustvo ali moras priznati da je ogromna razlika vaditi ribu iz mocne Drine i iz Tare. Jos kada znamo razliku u velicini onda je i lakse objasniti da za Drinu sve mora da bude 100% provereno. Ta udica nije dobra za bilo kakvo ozbiljno pecanje i na to se odnosio moj komentar.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Naravno da je ogromna razlika vaditi ribu iz Drine i Tare, to se ni u ludilu ne može osporiti.

Značajno je manja razlika vaditi ribu iz Drine i Lima (na kome je takođe ova udica položila test) iako je i u tom slučaju razlika prisutna.

Ja nisam tvrdoglav čovek (mislim ne baš toliko) i ako me ova udica ikad bude "prodala" ja ću poučen tim hipotetičkim iskustvom odustati od njene upotrebe. Različita iskustva postoje u svim aspektima mušičarenja, a možda je i najnezahvalnije polemisati o udicama.

P.S. Nadam se da niko neće pomisliti da ja smatram da moje iskustvo generalno više vredi
nego iskustvo nekih vrhunskih mušičara.

Mislim, meni lično, vredi u smislu da dokle god sam zadovoljan nečim što koristim, to neću menjati.

P.P.S. Možda bi ovih par poslednjih postova trebalo prebaciti u temu o udicama.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Podseti me "antares" na ovu muvu koju kod nas zovu Petrovićev mrav a u stvari se on nalazi u knjizi Jovana Petrovića gde je i predstavljen kao muva autora Michael Wiliamsa(USA) !!! Muva je izuzetno lovna i radi se na udicama 12-14-16 sa 1x dužim vratom.Ova konkretno je urađena na 14-ici .

Prilozi

• mrav.JPG
    mrav.JPG
    93,1 KB · Pregleda: 370

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
... i crni se izrojise

Odose put CH po spec. narudzbini Ace Popova