muhom na soma

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
bravo bata šone  :tbumb:, ako ništa drugo barem imaš još jednu novu ribu na spisku ulova vrsta  :hammer: :D

Ma ako naletiš na soma koji lovi pri površini on če zgrabiti bilo šta mrda. Za njega nije bitan izgled ni boja i u to sam uveren 100% zbog nekih mojih iskustva sa dunava. Na dnu je isto moguče samo nama mušičarima znatno teže ali ako je pri površini i lovi milina jedna a gde je jedan mora biti barem još jedan sličan (govorim o odraslim ribama).

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Lepa somuljaga Šone  :tbumb: Jel si mu rekao da se vrati po isti taj strimer kada bude postao deda?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Što si, bre Markoviću, takav? Zezaš čoveka.

Vidiš da on nije ni znao da ima strimere za lov ikre  :D :D :D

P.S. Šone, brate izvini ali nisam mogao da odolim  :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
:hammer: e ima da se potrudim jedan dan ako ne uvatim jednog  od preko kile  :lol:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Čestitke Šone! Gde si ga ulovio i kako? Jel strimer bio na dnu ili...? Kaži nam nešto više.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Evo ovako je bilo ..Tamiš ,kišica rominja od bucova ništa već danima ,uz samu obalu dubina od preko 2 m ,pre nekoliko dana sam video da je na metodu "muvanja živim kederom" tu ulovljen jedan mali som ,znam da ima i pokoja štuka a drugar mi se kleo da mu je na metar od obale som od preko kila udario u neki veliki vobler od preko 12 cm ali mu je spao ...i tako ..nameštam tonući predvez 1.5 m i stavljam tippet od 0.50mm u dužini od 2 m ,iz kutije biram Coyotee'a (to je onaj strimer sa krilcem od leptira) ajde bar da maknem neku štuku ali se u sebi potajno nadam somu zato ne stavljam sajlu i zabacujem 6-7 m od obale jer dalji zabačaji na žalost prosto nemaju svrhu dubina je preko 5-6 metara a vodena struja nema šanse da obori strimer na dno (nemam tonu'ću strunu ali ću je nabaviti najverovatnije u najskorije vreme ) ..dakle puštam ga u kontra tok blizu obale i počinjem da osećam kako strimer čuka po dnu ,posle 20 sekundi osećam ribu koja je na kraju predveza povukla dva tri puta ,lagano kontriram i mislim mala štuka ...no prevario sam se...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Gde ti je rukavica za prihvat somova?  ??? Mogao je da ti zubima zguli kožu sa pola ruke...  :eek: I šta ako se to posle inficira? Ja se ne bih tako igrao sa somovima...  ::)

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
vidite kako to radi francuz, par mrena i klenova i po koje somce upeca.
[youtube]
http://www.youtube.com/v/2hkAij8eTn8?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash[/youtube]

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Mnogo volim da vidim ovakve klipove (hvala Borise). A gosn Francuzu svaka cast :tbumb:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
tako to izgleda kada ljudi cuvaju reke, tada mozes pecati puno vrste riba na jednom mestu. Da znas "gringo" da takve klipove volim i ja videti a vise bih voleo biti na takvim rekama. Sto se tice francuza, svaka mu cast.... i svaka cast  mestu gde se rodio.

Vrh Dno