Prepisivao od Rudija Hegera, našao ga na netu, slijedio njegova uputstva prema DVD-u Fly Fishing for Giant Catfish. Imam sreće da mi je voda dooosta slična kao vodana kojoj on lovi , nije ovo Rio Ebro kod mene ali ima i ribe i velike ribe. U biti nema tu neke fantazije, veliki strimer i bacaš, radim iz čamca popodne predveče sa tonućom šnjurom, uveče sa plivajućom, isto je i sa strimerima, za predveče neke velike mrcine (dok je velika udica i strimer je sam po sebi težak, zečetina pije vodu pa vuče dole...) Preko noći, veliki plivajući strimer , može one koje koristimo za štuku, puno srneće dlake da ga drži na površini, po meni boja ne igra ulogu ni za dno ni za površinu. Som i tako udara uglavnom po bočnoj pruzi kojom osjeti ribu-vibraciju, ne koristim nikakve smradove, mada nije isključeno da bi to bilo dobro za dno kada som pretražuje njuhom dno. Površinski mi je u zadnje vrijeme, s obzirom da je počela žetva i miševi plivaju preko Puškaša, dakako miš, točnije miš - gurgler, nisam ga slikao no ima nekih 15-tak cm + rep, puno dlake a foam na leđima ga drži na površini. S tim izlazim noću stajem ispred trske uz obalu i vučem paralelno sa obalom na djelovima gdje sam čuo da se som javi. Imao sam na njega do sad dva promašaja, zanimljivo je to da na mi na miša nije udario onako kako to on zna žestoko na woblera, nego je to bilo nešto ... hmm kako da ti kažem, kao da kuži da mu miš nemože pobjeći kao ribica i lagano mu je prišao i "pokupio ga" to me i sjeb... bio sam iznenađen i čekao sam raub kojeg nije bilo, pa kad sam dalje vukao polako osjetio otpor i otkačivanje ribe kojoj je miš u stvari već bio u ustima, a možda me zeznila i zaštita za udicu koju sam imao gore jer ima puno drezge na tom dijelu. Sve u svemu dva puta sam fulao.
Dva mala somića sam dobio na smuđarske strimere, a onaj macan je došao u dubini pri "oranju" vjerojatno sam mu provukao baš pred nosom pa je pokupio, bilo je kao da sam zapeo za panj, prvo ga ukopao a onda lagano lijeno krenio pumpati. I tako je pumpao nekih 15-20 minuta neznam koliko izgubio se tu osjećaj vremena. Šetao mi je oko čamca sreća nisam bio sidren pa mi se nije zapleo u štrik sidra. Kad se umorio digao sam ga i rukavicom izvukao van.
Eto toliko o tome, ako će ti šta pomoći primjeni