silvio je napisao(la):Kako raste temperatura vode bas sve lošije vidi tako da ima i puno više promašaja u raubu zbog toga nam se čini da ljeti raubuje puno više i da se intezivnije hrani a on u stvari više promašuje ljeti jer mu se na oči navuče nešto kao očna mrena.
Rancic je napisao(la):E, sad, pomozi bože basu.
Izmrestio se onaj smrdljivko - cverglan. Sve plivaju u jatima po 30-50 komada dugi po 3-4 cm i sve u plićaku do kolena. U svakom bokoru trave još po nekoliko.
Jeste da ih oni samci basovi nemilice love i jedu ali mnogi ih ima.
ekoljuba je napisao(la):Evo da obnovim ovu zapostavljenu temu!
Ovih dana sam par puta isao na po par sati u basolov. Najvise sam pecao na velikom backom kanalu. Bas ovih dana se javlja predvece i ujutru rano. Jutros sam hteo da budem u svitanje na vodi, medjutim uspavao sam se tako da sam stigao tek oko pola osam. Prvih pola sata je bio dosta aktivan a uspeo sam da prevario dva basa i jednu stukicu koja se otkacila pri izvlacenju. Pored ovih ulova imao sam i jos par promasaja. Sve je to trajalo pola sata cim je sunce obasjalo vodu prestao je da radi. Povrsince je ovih dana totalno ignorisao a uspeno su se pokazali mali, zeleno-beli dzig strimeri!!!