Musicarenje basova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ha pa ovo je bezuba piranja :D
Al kao i obično fotke su EXTRA :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Sutra idem da napadnem Bassa ...javljam rezultate !!!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ako ćeš ti na pecanje onda mi tebi treba javljamo rezultate!  :hammer:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Razočaravajuće  :'(

Toliko sam se dugo zadržao na bassu Goci da evo pratim sve tekme danas  :hammer: , upalila mi se glava već u 9h ujutro ,nisam uradio ništa ,na celom kanalu samo jedno jedino mesto sa koga je bilo moguće mušičariti iako je bass skočio par puta okolo ,muve nije hteo ni da vidi ,ili ja to ne znam (pre će biti ovo drugo )...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
bice bolje!kanalske ribe su inace neaktivne ovih dana...valjda ce se uskoro "probuditi"

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
bas je zahtevna riba mora da se pretrazuje teren detaljno ali iznad svega treba biti uporan pogotovu kada su temperature kao ovih dana,i jos plus veci komadi su vise aktivniji u sred dana nego ujutru i uvece.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Sone,jel si to bio na VBK?ja ga imam zapisanog kao must go ove godine....bassa na musicarca..... :drool:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Joj Šon, nesrećo jedna, pa di ništa....  :(

Juče je bas fino radio, istina sitan. Istina na varke. SaleNis, Chuppa, Ron i ekipa peckali juče i baš fino prošli. A stari mangup Serafim pre dva dana mlatnuo (i pustio) ribetinu od preko kilo.

Ja sam bio siguran da ćeš i ti solidno da prođeš, ali si izgleda omašio teren.

Inače varka dana je bio mali slagić, vođen na 30 cm ispod površine. A sve to isto može i običnim strimerom. S obzirom da je napadao slaga koji nema baš nikakvu akciju (osim što malo krivuda dok tone), predlažem da probaš nekim tankim ribolikim strimerom, možda nekim bucovskim. Dakle ništa sa nekim debelim repom ko što ima woolly bugger i slični strimeri, već nešto tanko i realistično.

Sećaš se onog dana prošle godine kada smo pecali zajedno. Bass je gađao sve i svašta, ali daleko najviše Rapalu Hasky Jerk 6 boje S. Zašto baš nju? Zato što je na površino bilo baš tolikih beovica i crvenperkica, koje basek obožava.

Na "tom" kanalu bas luduje za crvenperkom i ja sam 100% siguran da se pali na sitne crvene detalje na varalici/strimeru. Taj haski 6 ima baš crveno ispod glave i to garant doprinosi lovnosti na kanalu.

Moj predlog za strimera: lagani strimer ribolikog oblika, izdužen, dužine 5 do 7 cm, bele ili srebrnakste boje sa malo nekih jarko crvenih detalja sa donje strane.

Javljam na vreme kad krenem put Bačke, pa opet zajedno da peckamo. Prošle godine nisam uspeo da upišem basa na Fly, a nije da nisam probao (Dane the Esox svedok  :) ).

Ove godine mora mlatnem bar nekog...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Eto, jedan neotezani bunker u bojama crvenperke navezi I to bo moralo da upali.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
joj Goci probao sam ih i tankim Clouserima baš tako sa crvenkastim detaljem i bunkera sam malog u boji kedera bacao baš kako predloži Sebastian ,i još svašta sam bacao ,strimeri mi bar nisu manjkali  :doh:   ,vidjao sam ih jure one minijaturne kederčiće pa sam se bazirao tako nešto da im ponudim ,moraću na popravni ,javi kad se uputiš na tu stranu ...

Gegula na zalost bio sam prinudjen da budem ukupno na nekih 30ak metara obale jer je sve ostalo pod pojasom trske tako da nije moguće mušičariti sem iz čamca ili onog dubka ,a ja nemam ji jedno ni drugo  :'( ,podne nisam mogao da izdrzim bilo je 38 c  :'( ..

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Backi kanali su obicno dosta zahtevna voda iz ugla musicara... a glavna ogranicenja nose mesta sa kojih je dosta tesko muvu zabaciti tamo de treba. Ali kad se malo doterate tehniku bacanja pre svega mislim na visok beckcast i zabacaj iz becka moze se uspesno izaci na kraj i sa tim. Nemojte traziti mesta zgodna za zabacivanje vec ona gde je riba pa se domisljajte kako joj plasirati strimer tamo gde treba. Ne gubite mnogo vremena na jednom mestu to je najcesce potpuno pogresna taktika jer iako je riba tu kada vas provali bice vrlo vrlo oprezna i ignorisace sve sto joj ponudite. Ne gubite mnogo vremena na ribe koje patroliraju i koje su vam lako uocljive jer uglavnom nisu zaiteresovane za hranu. Pogotovo ovaj najtopliji deo godine je dosta zeznut i zbog toga sto je riba aktivna u vrlo kratkom vremenskom periodu rano ujutro i predvece... najcesce period izmedju 9 i 16h mozete preskociti i nista necete propustiti. Cesto se sve desava u pola sata ujutro ili uvece i sta ste tad uradite uradili ste!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  @StY- dali je plutajuca fotelja bolja varijanta od mahanja sa obale

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Daleko bolja jer je sve kao na dlanu a riba se float tuba ne plasi ni malo. Jedina mana je malo losija preglednost.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  znaci bolja je varijanta kad se riba snimi
a kako je kad se baca na slepo, tj kad nema jurki po povrsini ili je dan tmuran i zamucen

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
...vecina riba se lovi na nevidjeno. A ribe koje se lako vide su uglavnom nezainteresovane za hranu. Sa obale je daleko lakse snimiti teren, pratiti sta se desava u neposrednoj blizini strimera i videti kako riba reaguje na njega. I bas vrlo cesto zna da prati strimer.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno