Joj Šon, nesrećo jedna, pa di ništa....
Juče je bas fino radio, istina sitan. Istina na varke. SaleNis, Chuppa, Ron i ekipa peckali juče i baš fino prošli. A stari mangup Serafim pre dva dana mlatnuo (i pustio) ribetinu od preko kilo.
Ja sam bio siguran da ćeš i ti solidno da prođeš, ali si izgleda omašio teren.
Inače varka dana je bio mali slagić, vođen na 30 cm ispod površine. A sve to isto može i običnim strimerom. S obzirom da je napadao slaga koji nema baš nikakvu akciju (osim što malo krivuda dok tone), predlažem da probaš nekim tankim ribolikim strimerom, možda nekim bucovskim. Dakle ništa sa nekim debelim repom ko što ima woolly bugger i slični strimeri, već nešto tanko i realistično.
Sećaš se onog dana prošle godine kada smo pecali zajedno. Bass je gađao sve i svašta, ali daleko najviše Rapalu Hasky Jerk 6 boje S. Zašto baš nju? Zato što je na površino bilo baš tolikih beovica i crvenperkica, koje basek obožava.
Na "tom" kanalu bas luduje za crvenperkom i ja sam 100% siguran da se pali na sitne crvene detalje na varalici/strimeru. Taj haski 6 ima baš crveno ispod glave i to garant doprinosi lovnosti na kanalu.
Moj predlog za strimera: lagani strimer ribolikog oblika, izdužen, dužine 5 do 7 cm, bele ili srebrnakste boje sa malo nekih jarko crvenih detalja sa donje strane.
Javljam na vreme kad krenem put Bačke, pa opet zajedno da peckamo. Prošle godine nisam uspeo da upišem basa na Fly, a nije da nisam probao (Dane the Esox svedok

).
Ove godine mora mlatnem bar nekog...