gegula
Hero member
- Učlanjen(a)
- 14.10.2009.
- Broj reagovanja
- 0
vidim da dugo nije pisano pa evo malo da nasvrljam nesto... naime pre neki dan se vratih na kipar iz srbije i odmah sledeceg dana sam bio na jezeru..mesta za mahanje koliko ti srce zeli,bio sam tamo pola sata pre ssvitanja i po prvim znacima sunca pocinje i bas da se javlja,radi kao lud na sve strane ali mali za prva dva sata upecah jedno 50kom ali do 200g ,bas mali su bili ali svski zabacaj je bila riba ,uglavnom svaki.... sutra dan isto ponovim ali na dubljoj strani jezera ,pocinjem da vadim komade od 300-500g, igra bez granica, do 7 je radio dobro a od 7 do 9ujutru na sve strane je iskakao iz vode za vilin konjicima i raubovao po povrsini za kederima...taj dan sam imao preko 30kom(to jest juce) i samo jedan od kile je pao....pecam vec skoro 25god i u zivotu mi se nije desilo ovako nesto kao sto sam doziveo u ova dva dana na jezeru... e da zaboravih,,,,dok sam izvlacio neke od upecanih riba po par komada je pratilo upecanu ribu a nekoliko puta sam i video zaista velike basove u svom tom jatu...naravno voda gde pecam vrlo zahtevna,puna granja i vodenog rastinja i kristalno cista,moze se videti dno i do 2.5 metra dubine.....evo i slike od jednog od basova,naime ovaj je upecan proletos ali su ovi iste tolike velicine koje sam ja lovio drugog dana na dubljem delu jezera,pa samo da docaram velicinu....i jos nesto,od mamaca najbolje je radio narandzasti gurgler na udici 6 ,beli takodje i onda poperi ....