Musicarenje bucova

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
čestitam Tomose  8)

Evo malo da ti podignem adrenalin pred pravu Bucovsku sezonu ,danas dva komada ,sitniji ,dobitna kombinacija clouser minnow žuto beli ,sporo vodjenje u kontra toku ,uz samu obalu ,oba dobijena u prvih 10 minuta ,još dva ili tri udarca sitnog ... primećeno par rauba krupnog babuna ali van dometa ,doći će i oni u domet kad padne voda ..Tamiš je velik ali se bistri .

Prilozi

• prvi.jpg
    prvi.jpg
    217,4 KB · Pregleda: 181
  • drugi.jpg
    drugi.jpg
    77,4 KB · Pregleda: 159

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
aaaaa,lepo,Sone,lepo!!ja ne idem na DTD dok ne vidim raube......prosle godine je prstalo,i ove ce vala.....ako ne padne za 2 nedelje nijedan,pasce za 2 meseca..... :bye:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Traži ga na branama i ustavama DTD 'a ,mora da ih ima i sada ,ako se keder digao tu su i oni 100% ,nekada ne raubuju ali oće da uzimaju ..

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam ga danas probao,ali vrlo kratko.Ne volim da ga jurim početkom proleća jer je tada prilično kapriciozan na mestima gde se skuplja velika količina kedera!Jurio je danas prilično sitan,pa nisam ni imao volje,jurio sam krupne babe koje su me raspametile svojom ravnodušnošću!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Kod mene čak nije ni jurio ,za manje od 3 sata sam video ukupno jedno 3 ili maksimalno 4 rauba ali su to bili krupni ,oni krupni babuni,mnogo je velika voda čini mi se kao da sam zakasnio jer kad sam došao oko 12 h tad je i bilo svo dešavanje možda sve u nekih sat vremena posle je sve stalo ,možda ih probam i sutra samo neznam koje vreme da izaberem ,možda je i danas kasnije bilo nekih dešavanja ..

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
ako se sve sklopi,u ponedeljak bi mozda otisao da jurim bcova...e sad,kao sto sam i rekao,bucov na muve i ja smo severna i juzna koreja,pa me zanima prezentacija....juricu ga na strimer koji mi je Seb poslao,strimer je super,ali kako voditi??brza cimanja,lerovanje u struji.....predlozi?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Daj sliku strimera!Daj opis terena,vode!Ako juri,gađaj ta mesta,ako ga ne vidiš nakon rauba znači da beži dole pa mu spuštaj strimer dublje i vuci sporije!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam imao jedan dobar napad na strimera,nažalost,udarac se desio u samim nogama, kad je strimer već bio na putu iz vode!Nije krupna riba,kilaš,ali me propisno oladio.Strimer je bunker sa crnim repićem!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Isto to mi se desilo pre neki dan na jezeru, ali sa štukom.
Možda je to neka prolećna fora.
Isto tako, kad sam hteo da ga izvadim iz vode, tj već kad ga izvadih-kuvanje na istom mestu. Ribu nisam video ali nema sta drugo sem štuke.
Možda probati sa nekim dajverima, jel postoji ta fora kod bucova

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Daj sliku strimera!Daj opis terena,vode!Ako juri,gađaj ta mesta,ako ga ne vidiš nakon rauba znači da beži dole pa mu spuštaj strimer dublje i vuci sporije!
strimer nisam uslikao,ali ima glavu od epoxija i telo od bucktaila,cini mi se...beli stomak,maslinasta ledja...obecava!
teren je klasika,DTD kanal,sporotocan,verovatno malo mutniji.....uglavnom,opcije su mi ili tamo ili klenolov na Karasu,pre lovostaja.......

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kuzma je napisao(la):

Možda probati sa nekim dajverima, jel postoji ta fora kod bucova
Kod mene je bucov,a verujem da je tako i na ostalim vodama,još uvek dublje!Čak su i kederi na metar dubine,pa ih on diže gore!Ovaj strimer koji sam ja vukao se kretao baš na toj dubini!Međutim,kako je voda prilično jaka i mutna,a bucov je prilično blizu obale,najverovatnije je strimer video tek u samom finišu,pa je to razlog promašaja!Još uvek je kilav,vidim kako juri i kedera,nisu to pravi raubi!
Tomos rider,ako je voda mutna forsiraj potpuno crne ili potpuno bele strimere,po mogućstvu,neke koji dobro pulsiraju pod vodom zbog sporijeg toka.Marabu strimeri,bogato vezani, su dobar izbor za bucka u ovom periodu!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
danas kod mene odlicno kupio nimfu ...doduse sitan ali uhvatio sam preko 50 kom u jednom zalivu koji su iskopali bageri na moravi. nista nije hteo da uzme dok nisam provalio ovu nimfu i nacin kako da je vodim .
nije nesto posebno ali je bilo lepo za zezanje  :blush:

p41101301resize.jpg

p411011211resize.jpg

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
hah,ja izgleda  upisninu cekam posle 2 meseca..... :doh:
evo upravo se vratih sa Karasa,mislio sam da malo bacam suve pa strimer.....ali je voda mutna,velika,brza nego inace....plus vetrusina.......bar sam se izluftirao ako nista drugo.......zbogom,bucovu za sad..... :bye: :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja sinoć otvorih sezonu na tamiškom keju :D 2 komada pokilaša na foxy clouser minnow. Uz obalu, sporo povlačenje posle propadanja na dubinu od oko 70-80cm. Inače se ne vidi nijedan na vodi tako da sam bio prijatno iznenađen :tbumb:
Fotke jbg nemam :eek:

Vrh Dno