MUSICARENJE JE KAO VIDEO IGRA

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Moj prijatelj S. voli da lovi musicom lipljene i pastrmke isto kao i ja. Ali mladi S. jos nije lovio grgece, bucove, stuke, crvenperke, pa cak (valjda) ni klenove. Mozda mu se to nece dopasti (bio bi mozda jedini), ali prvo treba da savlada i musicarenje tih riba (zamisljenih protivnika koje treba muvom nadmudriti), pa tek onda da kritikuje one koji su i taj "nivo" u nasoj igri presli.
MUSICARENJE JE KAO VIDEO IGRA! U pocetku su stvoreni nivoi sa pastrmkom. Kasnije je dosao losos nivo. Dodat je i lipljen. Evropljani su napravili jednu lepu akciju sa klenovima. Neko se setio pa dodao i stuka- nivo. Ima puno nivoa i "mapa" u ovoj akcionoj igri. Stalno se pisu novi. Mi, koji smo navuceni na ovu savrsenu igricu pokusavamo sve da ih predjemo. Drago mi je da sam ja dodao par veoma interesantnih, koje nije lako preci.
Mnogi od nas rado igraju PC video igre. Svi imamo omiljenu i cim izadje neki dodatak, jedva cekamo da ga odigramo. Tako je i sa musicarenjem. Cim cujemo za novu reku, to je nova "mapa". Kad cujemo da neko lovi neku novu vrstu na musicu, to je novi, zanimljivi, protivnik koga treba savladati. Naravno moze se i musicarenje igrati na nivou "pocetnik", "tourist", "novice"..., ali ima i onih koji bi da igraju na nivou "ARE YOU SERIOUS?". Tako treba gledati na one koji, iako su pecali pastrmke i lipljene, jos vece uzbudjenje dozive kada treba prevariti vestackom muvom linjaka, sto ni meni nije uspelo i sto zaista (zasad) spada u domen naucne fantastike ili nivoa "ARE YOU NUTS?".
Ovakve egzibicije i ne treba da pokusavaju pocetnici koji jos "ratuju" sa pastrmkama, lipljenima ili klenovima. Na ovakvim zadacima rade samo vrhunski igraci koji bi da se izdvoje iz "main stream-a". Pa zar ne bi bilo smesno da jedan musicar svaki dan igra istu igru sa istim protivnikom, poput nekog deteta koje na svom kompjuteru svaki dan skljoca "Bubbles"?
Nadam se da ovaj tekst nece zbuniti musicare pocetnike, koji su opredeljeni samo za par vrsta riba i samo za jednu- dve vode. Oni se stalno protive postojanju naprednijih, svestranijih musicara, koji svojim musicama varaju svakojake ribe i savladavaju mnogo raznovrsnije, zamisljene zadatke nase najsavrsenije igre na svetu.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
U jednoj temi sam dao svoju podelu, a ovde cu je dodatno objasniti.
Govori se o easy i hard levelu muiscarenja. DOzvolite da dam svoju podelu.
Ljubitelji musicarenja, strasni musicari i musicari opsednuti musicarenjem. Ova podela je data u gradirajucem smislu jer prvo morate da budete ljubitelj da bi ste postali strasni musicar i na kraju opsednut. Davno sam prestao da budem strasni musicar. Meni je muiscarenje opsesija. Nocu sanjam reke i ribe, sanjam muve, dajem kontre, budim se u znoju. Pred odlazak namoje omiljene reke pijem tablete da spavam :) ali i to ne pomaze. Desava mi se da zajebem posao i studije da odem u ribolov. Nekoliko veza sam prekinuo jer nisu razumele o cemu se radi i zasto se tako ponasam. Ako se pronalazite u ovim recima onda ste opsednuti i to nije nista lose, naprotiv.
Iz ove podele proizilaze zakljuci, koji su moje misljenje i ne zelim da ih guram kao jedino ispravne.
Prvo pocetnik nije onaj koji samo pastrmku i lipljena. Individua je opsednuta tim ribama i ostale ih ne zanimaju. Sjajno, jer ceo zivot posvecuju jednoj ribi. Koncetrisu se samo na nju. Postoje ljudi koji meseceima vise na Drini jureci lipljena. Ali oni nemogu da tvrde da su samo oni musicari, jer je to njihova ljubav, strasti i opsesija. Drugi ce se posvetiti klenovima i/ili stuku i/ili bucovo itd i te ribe postaju njihova opsesija. Nekima musicarenje postaje opsesija kao sport. Ne mogu da zive bez njega. Nije im toliko bitno koja je riba u igri, bitan je adrenalin i zele ga po svaku cenu. Zavisnost! Mozda, ali oni biraju taj put i treba ga postovati kao i osobe koje su opsednute samo jednom ribom. Nije to nista strasno, razumevanje mora da postoji. Pa ko ce narkomana da bolje razume od narkomana, sigurno ne doktori i psiholozi. Tako da po meni musicara razume samo musicar. Opsednutog moze da razme samo opsednut. Vasa strast je ISTA, forma je identicna a oblik je razlicit! Valjda sam bio jasan!
Salut!

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
Bravo mix ja sam ostao bez reci!!!!ispade da je pastrmka najnizi nivo "DNO" a klen mu ga dodje ko neka atrakcija-u picku materinu!!!ma gde bre,i ja bulaznim pa babuske i crvenperke a tek cverglani su vrh!!!
Mnogi od komarca napravise magarca!!!a od bodorle lipljena!!!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
OK Simone bez zelje da te nesto degradiram, odgovori mi koliko si riba ulovio na muvu. Ustvari samo se zapitaj, ne moras ovde da odgovaras. Koliko klenova, koliko pastrmki i lipljena. Ustvari zapitaj sta je za tebe, kao apsolutnom pocetniku, musicarenje!

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
pa pecao sam na tari al na vaser kuglu,tako pecaju ovi sto sam bio kod njih!!!desetak komada!na klasican pribor jos ni jednu al znam sta necu ni pokusati da pecam sa njim!!!

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Nemojte tako, decko je pocetnik. Mene je jednom isprovocirao al je Laki sve obrisao i neka je, jer sam shvatio da nash Simon pohadja skolu kod naseg Sumadinca, pa je i logicno da zastupa slicno misljenje... Ne mozes mimo svog gurua. A sto se gradacije tice-koji je stadijum kad sve sto vidis oko sebe (tepihe, prekrivace, papuce, podmetace...) gledas kao krilca, tela, nogice...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
opet potpis!

Moram da Mixa malo potpalim ;-) E masjtor moj, linjaka spominjes...svaka cast. Nije ga lako ni na glistu vatati (osim u ribnjaku), svaka čast! Nadam se da če ti uspeti i da češ nam pisati o tome. Ja sam ga maznuo nekoliko puta pre 7godina i više, ali plovkom i glistom. Navukao se na mesto gde sam hranio babuške i šarane. Došao je na prihranu od pšenice. Bio je lep velik komad - 2kg! Borac je veliki, jači od šarana. Ako bi ga muvom hteo...hmmmm morao bi dobro istražiti (što sigurno i radiš) na koji način se hrani i kada je najpogodnije da ga se zakuca muvom. No, sada ono što sam rekao na početku da te napalim ;-) na još jednu zanimljivu i lepu ribu. Deverika - dok sam blinkerisao kolega je zakucao 2 na malo ružno pače. Zakačile se uredno za usta, patak im je bio do pola u ustima. Bilo je to negde sredinom maja pre 9 godina. Mislim da bi se te iste još lepše kačile na nimfe ;-)

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
pepo nemo' da se ljutis zbog onoga... a kakav bi ja to bio ucenik da ne primam ideologiju svog ucitelja:)))
Svi za jednog jedan za sve!!!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Simon ce za koju godinu postati covek, musicar. Ja sam tu da ga navedem na prave strvari, a to je musicarenje salmonida. Bice od njega nesto, interesuje se, ne spava nocuma, nema orjentaciju o vremena zove u sred noci, pita kako ovo kako ono, to je odlicno, interesuje ga! Posto decak nikad nije pecao na kanap, a pocece, garatujem uspeh. Ima sledecu sezonu ispred sebe da savlada osnove i da uhvati po koju ribu. E tad postaje ono sto treba, "zavisnik musicarenja". Ja nemam nista protiv musicarenja drugih vrsta riba, ja sam lovio klenove na muvu, ali tu nema cari, mozda vi tu osecate neku moc. Nemam ja protiv toga nista vi mozda osecate da tu ima nesto, a ja nisam bas nista osetio i dalje mislim da je lakse klena uhvatiti na plovak! A to sto MixMaster prica shvatite kao provokaciju i vredjanje. Pastrmka i lipljen "easy level", ahahahahahahhahah, znaci hiljade ljudi koji hrle na ribnik su ludi, velo easy level. Sto li to rade kad ima klenova i babuski na skoro svim rekama/jezerima ko govana! Svi ludi vole easy level. To bi sad isto bilo, posto je po zavrsetku musicarske sezone krecem u lov skobalja na plovak, da pricam musicarenje klenova babuski je sviranje kur.. u odnosu na lov skobalja na plovak. Ali necu to, nije tako i necu da pricam, musicarenje bilo koje ribe je mnogo iznad lova na plovak, ja to mogu da garantujem, ali me boli kad neko pocne da srozava musicarenje salmonida, to je bruka, da li se ti zezao sa ovim sto si pisao ili ozbiljno mislio tako ti je a to bi ti potvrdile stotine ljudi!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja nisam vredjao i degradirao Simona. Ima dobrog ucitelja, jer Sumadinca cenim i kao musicara i kao mangupa, sto je od presudne vaznosti za kvalitet muiscara. Ponavljan da easy level je individualna kategrija i kako je neko shvata je opet individulano. Razeman shvatanja je od velike vaznosti za sajt i razvoj muiscarenja kao sporta, ali ponavljam po meni potrebno je uzajamno postovanje i uvazavanje necijih shvatanja!

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Sumadinac wrote:
...i dalje mislim da je lakse klena uhvatiti na plovak!
Ma najlakse je dinamitom, ali nisam sigran da je stvar u tome. Pokusavam da ne udjem u raspravu "salmonide vs. ciprinide" al ti ga pretera. A to sto nista ne osecas kad upecas klena je modza zato sto nisi imao krupnog klena na stapu( musicarcu), a moguce da to sto si pecao i nije bio klen :hammer:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ajde da se drzimo teme i zaista apelujem na postovanje necijih shvatanja!

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Tinca Tinca (Linjak) ciljno na mahac.....hmmmm.... ko to uradi stvarno mu skidam kapu!

O "tezini levela" uvazavam, misljenja Oldshurehand-a, MixMastera, Dr.Lackija i Milanceta (mozda sam nekog izostavio)posto su ljudi na muvu lovili i jedno i drugo i trece... A misljenja nas ostalih mogu biti samo subjektivna!

Vrh Dno