Musicarenje kao stil zivota

V

vaga

Guest
Da li se musicarenjem bavite iz ljubavi,razonode ili neceg treceg ?
Ja se time bavim zbog neceg treceg ali to sigurno nije ulov,on ustvari i nije toliko vazan a sta je to u stvari jos uvek neznam...Sta vi mislite ?Kakva su vasa iskustva...razmislite,bacite pogled unazad i podelite ih sa nama.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) najvažnija sporedna stvar u mom životu. Mix govori o tome kao o drogi...nije daleko  :nowink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mušičarenje može biti stil života. Ono, kao vrsta ribolova, čini da onaj koji ga odabere za svoj životni stil, postane ribolovac-mušičar, a sve ostalo mu je sporedno. Glavna stvar je biti mušičar, a potom je sasvim nebitno da li preživljavaš baveći se pevanjem, naukom, elektronikom, ribanjem javnih WC-a ili proizvodnjom stolarije. Važno je da preživiš do sledećeg mušičarskog dana.
Nažalost, to mnogi ne shvataju, pa čak i na mušičarskom sajtu, zbunjeni, ističu prvo svoje zvanje iz "stvarnog života" i sve ostale svoje osobine, pa tek onda svoja mušičarska dostignuća.
Pravi mušičar je opsednut svojim "hobijem". To je zaraza, koja zahvata celokupnu ličnost i slatko bekstvo od sumorne stvarnosti. Ko to ne priznaje sebi i ostalima, nije mušičar, već samo zalutali korisnik mušičarskog pribora.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
"Život", Zravlje, Obitelj/Familija itd....mnogo je stvari koje su ipak primarnije. Nemoj reči da ti je mušičarenje važnije od tvoje supruge i kčeri. Istina postoji tendencija da nas mušičarenje toliko, sve nas, obuzima jer stvarno na neki način ono jeste naš beg od surove stvarnosti. Na kraju krajeva mušičarenje je da služi nama a ne mi mušičarenju, ono je podređeno nama a ne mi mušičarenju. Ne bi bilo zdravo da smo idolopklonički naklonjeni tom hobiju koji je ipak i nešto više od samog hobija.
Ja sam mušičar, pravi! Nisam samo koristnik ff pribora , nisam niti idolopokloniki ff-a, ja samo uživam u svemu što nam nudi ff. To znači da volim proučavati celu materiju ff-a i uživati u svemu tome ali da pri tome ne zaboravljam važnije u životu. 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro, Sebastian, ti si previse bukvalno shvatio. Naravno, zdravlje, žena, deca, trte, mrte, sex, hrana, sunce, voda...
Ali ja ponekad i neke od osnovnih stvari stavim u stranu zbog lova veštačkim mušicama. Pogledaj naslov. Nisam ga ja ispisao.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Vrlo, vrlo, VRLO često cele  nedelje sam muž, radnik, komšija,.. a  glavi imam samo jednu jedinu stvar: KOLIKO DANA JE PREOSTALO DO PETKA kada zapalim po 150-200-300-450km do ribolovne vode!!! Nije to sasvim normalno ponašanje, bez obzira koliko se trudim da od ponedeljka do petka budem normalan, i da niko ne vidi ludilo u mojoj glavi!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mixmaster je napisao(la):
Ali ja ponekad i neke od osnovnih stvari stavim u stranu zbog lova veštačkim mušicama.
e tako nekako je i kod mene... :doh: :D ali trudim se da ostanem normalan ...
Milance je napisao(la):
Vrlo, vrlo, VRLO često cele  nedelje sam muž, radnik, komšija,.. a  glavi imam samo jednu jedinu stvar: KOLIKO DANA JE PREOSTALO DO PETKA kada zapalim po 150-200-300-450km do ribolovne vode!!! Nije to sasvim normalno ponašanje, bez obzira koliko se trudim da od ponedeljka do petka budem normalan, i da niko ne vidi ludilo u mojoj glavi!!!

baš ovako kako milanče kaže...trudim/o se...ali kada zapalim/o na vodu onda sam/smo samo mušičar/i :D

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Svaka častMilanče,slažem se s tobom u potpunosti.Kad god idem u mrsku nam evropu,ja u glavi pecam ,prolazim sve terene i dođem na cilj(1200-1700km) odmoran kao da sam sad krenuo.Mislim da mi mušičarenje i kad ne mušičarim dođe i kao izduvni ventil.

V

vaga

Guest
Cesto i ovih dana,kad uhvatim malo vremena izadjem pored vode.Setam pored obale,gledam u vodu i svuda okolo i uzivam pa cak i ako je tmuran dan a ako grane sunce jos lepsa slika.E tada lagano krenem ka kolima i otvorim gepek a unutra spreman pribor komplet.Ranije dok sam pecao svakakvim priborom u gepeku je bio haos,kao da je pala bomba a sada...sada je drugacije.Tu u levom uglu uredno spakovan kombinezon i kisna kabanica,desno kutije sa priborom i torba a celom duzinom pasent uklopljen stap i nista vise,uredno i krajnje jednostavno.Eh ja se zapricao...daklem grane sunce,ja se lagano setam a na povrsini vode pocne prva aktivnost a onda onaj neobjasnjivi osecaj,onaj nagaon uzurbano vadim opremu iz kola,spremam se i krecem.Stanem pored vode i bacam,bacam levo,bacam desno ma svuda nije bitno oce li.Mala grupa ribolovaca u blizini cudno me gleda,nenaviknuti na pojavu na koju nisu navikli.Kod njih ne radi a ja pecam belicu muvom koju jedva vidim golim okom,belica vrije a u bistroj vodi vidim i krupne klenove al ruku na srce bas me mrzi da menjam muvu.Nevolim da menjam i da se menjam,voleo bih da se nikad ne promenim... :yeswink:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Mixmaster je napisao(la):
Mušičarenje može biti stil života. Ono, kao vrsta ribolova, čini da onaj koji ga odabere za svoj životni stil, postane ribolovac-mušičar, a sve ostalo mu je sporedno. Glavna stvar je biti mušičar, a potom je sasvim nebitno da li preživljavaš baveći se pevanjem, naukom, elektronikom, ribanjem javnih WC-a ili proizvodnjom stolarije. Važno je da preživiš do sledećeg mušičarskog dana.
Nažalost, to mnogi ne shvataju, pa čak i na mušičarskom sajtu, zbunjeni, ističu prvo svoje zvanje iz "stvarnog života" i sve ostale svoje osobine, pa tek onda svoja mušičarska dostignuća.
Pravi mušičar je opsednut svojim "hobijem". To je zaraza, koja zahvata celokupnu ličnost i slatko bekstvo od sumorne stvarnosti. Ko to ne priznaje sebi i ostalima, nije mušičar, već samo zalutali korisnik mušičarskog pribora.

Mislio sam da obrisem prvio i zadnji pasus pa da otkomentarisem citirani post, ali je najbolje da se zadrzi ceo u citatu, a komentar je:
Opsesivnost je krajnje losa stvar, otprilike ista onakva kao i iskompleksiranost. I ovo nije offtopics, vec se kao nacelni komentar odnosi primarno na srednji pasus citiranog posta, ali i implicira iz ostala dva njuegova pasusa. Sebastijan u prvom sledecem postu:
sebastian je napisao(la):
"Život", Zravlje, Obitelj/Familija itd....mnogo je stvari koje su ipak primarnije. Nemoj reči da ti je mušičarenje važnije od tvoje supruge i kčeri. Istina postoji tendencija da nas mušičarenje toliko, sve nas, obuzima jer stvarno na neki način ono jeste naš beg od surove stvarnosti. Na kraju krajeva mušičarenje je da služi nama a ne mi mušičarenju, ono je podređeno nama a ne mi mušičarenju. Ne bi bilo zdravo da smo idolopklonički naklonjeni tom hobiju koji je ipak i nešto više od samog hobija.
Ja sam mušičar, pravi! Nisam samo koristnik ff pribora , nisam niti idolopokloniki ff-a, ja samo uživam u svemu što nam nudi ff. To znači da volim proučavati celu materiju ff-a i uživati u svemu tome ali da pri tome ne zaboravljam važnije u životu. 
lepo to uravnotezuje, kao po obicaju.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Definitivno musicarenje jeste stil zivota..
Srecan sam sto sam to nasledio od oca ali ne u tolikoj meri kao plovkaros.
Kada sam uzeo musicarca ja sam postao najveci narkoman
Ljudi musicarenje je droga,kada je zima ili nisu ulovi za pecanje ja se tresem nemogu a da ne odem na  bar minut ako moze,strasno.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Po meni i jeste stil zivota ali dobro ukomponovan sa zdravljem, druzenjem, opustanjem, otkrivanjem novih mesta, upoznavanje novih ljudi (musicara), bezanjem od svakodnevnice, pronalazenje mira, dobro ukomponovanim lupanjem srca uz ocekivanje udarca, skakanjem adrenalina pri bilo kavnoj akciji i na kraju zalivanjem sa kriglom hladnog piva.  :firends:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ne zaboravi i po koju PEGAVU ali sa Nisave,dobro ce doci ali pod uslovom odmah nazad u vodu posle slikanja :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Izgleda da je musicarenje gori porok od droge i jace id prirodnih nagona

-Narkoman zavrsi konzumaciju i miran je, makar neko vreme. Mi izvadimo ribu i odmah sledi zabacaj! Uhvatim sebe kako bacam a niti vidim gde je musica, niti imam predstavu koliko je sati.

-Kao klincu ti se samo sex mota po glavi. Nagazis prvu, drugu, trecu,...20. Sada si obezbedio redovan sex
i konzumiras ga umereno i opusteno. biras zenke. Da nije debela, da je prelepa, da je eroticna, napicena, sisata....  mrzi te da sednes u kola i predjes 20-ak km za snosu. Vise nije glavna opsesija.
S'druge strane, situacija: stojis u vodi i pratis muvu. Prelazis ludacke distance da bi nasao ribu zivota. Uzivas u prirodnim lepotama, sumu reke, rajskim bojama... Ni ovaj izlazak na vodu nije gotov a vec komentarises sa kolegom do tebe i planiras put na neku drugu musicarsku destinaciju. KOmad je mali, nedostaje mu peraje, neko mu udicom pokidao usta a ti se slikas i cuvas fotku.

Ko je prestao da musicari zbog zene?
ko je bez zene zbog musicarenja?

Necu na more, skijacu kad stignem, musicaricu dok sam ziv. Prilagodjavam obaveze i eskiviram drustvo zbog musicarenja.

Izgleda ipak jeste stil zivota. Stil sa stilom

Vrh Dno