Mušičarenje na stajaćim vodama (Stillwater Fly Fishing)

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
vidim da ste bili na Lipovackim barama,meni u komsiluk,pa bi voleo da se i sretnemo tamo jer bi mi prakticno odgovorili kako da nadmudrimo one ogromne klenove,a ja cu vas odvesti u jos jednu malu baru gde sam 1.maja uhvatio jednog 1,45kg na imitaciju svica.Evo slike.

Prilozi

• image_0007.jpg
    image_0007.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 313
  • image_0004.jpg
    image_0004.jpg
    67 KB · Pregleda: 288
  • image_0005.jpg
    image_0005.jpg
    48,8 KB · Pregleda: 276

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdarav manjane i dobrodošao na sajt.
Mislim da si se zezno što si najavio da ćeš biti vodič na Lipovičkim, mojim omiljenim barama....ima da te smore članovi sajta" :smoke: :lol:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Dobro nam dosao manjane i bolje nas nasao! Trebao nam je jedan takav klendzija u klan! :)
Chestitke za ulov!

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ljudi, ne znam za vas,ali mene ubise ove kise i mutne reke. Nisam bio na vodi jos od prve nedelje maja.Moze li neko da predlozi neko utesno mesto bar jedno klence da uhvatim,spremam se za vikend da posetim Lipovacke bare i Jablanicu, ali one su pune trave na povrsini a Jablanica je jos uvek mutna, nadam se bistrom.Gde se vi krecete (okolina Nisa,za dalje sada nemam vremena),lovite li?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) uzmi mačak/trokuku/grebač kako mu več kažete i počupaj travu, nahrani mesto ko plovkaroš i trti bodorku  ;) :lol: i sve što se da ... :bye:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Manjane, brate neznani, tek sad te primetih! Dobrodošao.
Vidim da ne prezaš od bara i ostalih stajaćih voda, što naročito cenim.
Pošto je sve mutno, preporučujem ti da se opet baciš na mušičarenje na stajaćim vodama. Klen i dalje radi u Lipovici, a još bolje bi bilo da se privremeno zabavljaš mušičarenjem beovice. Ako te zadesi neko tmurno, oblačno vreme, kiša "fajtalica" ili sam sumrak, mogao bi i neku štuku da ubodeš na strimera.
Jednom rečju, ne odvajaj se od bara, koje su za razliku od većine reka, bistre kao rakija, što bi rekli Šiiti, "GIN CLEAR". :hammer:
Znaj da sam (ilegalno) poribio Lipovičke bare matičnim crvenperkama pred samim mrestom, tako da ćeš ubuduće imati još jednog prelepog "protivnika". :tbumb:

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
Musicarim trecu sezonu, ne znam puno o ovome a nisam ni imao od koga da naucim,ali sada sam na sajtu kрaljevske porodice,nadam se da cu zasluziti bar titulu nekog sluge na оvom dvoru, jer je ovo sport kraljeva.Do sada sam varalicario ali ovo je vrh.
Volim barske klenove, ali je tesko nadmudriti one prave glavonje.Imao sam vise puta situaciju da dodje do muve pogleda i ode,iako je predvez tanak, musica sitna,promenim je isto?Na sajmu u Nisu sam pitao Vanju za savet ali ga nisam najbolje razumeo,spominjao je da necim namazem predvez i koristim sto sitnije musice.Moze li neko da pomogne, kakva je mast u pitanju,razlog sto se maze i sl?I jos jedno pitanje, cime da da brisem konac da ne bi gubio na elasticnosti, cime da ga odrzavam? Da li se i dalje cetvrtkom okupljate u USR u Nisu,voleo bih da dodjem na taj skup krunisanih musicara i upoznam vas.
Pozdrav MANJANE-NEMANJA

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
dragi kolega, jos jednom, dobro dosao i pre nego da tražiš neku titulu budući da si mušičar to je več sama titula po sebi ;-)
welcome in to the FF kingdom!!!  ;) :)

jesi li probao sa večim muvama kao što su "bambula" i dobra stara mnogo puta proverena "kafena buba". To su muve ko stvorene za klena. Kada pljusne na vodu pred glavonju on bi morao da poludi za njom 90% sigurno. Šuljanje i pravilno plasiranje sa bambulom, kafenom pa i sličnim bi morao imati odličan uspeh.

Ako ti se da prelistaj ovo: http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=206.0 ;  i naravno ovo: http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=247.0

Što se tiče nogica na ovim muvama, probao sam petla i jarebicu. Kafena buba i bambula su mi se pokazale lovnije sa nogicama od jerebice. Ne vezano sada za te vrste muva isto sam takve nogice (od perca jerebice) namotao i na šaševe ili seđeve što je pokazalo odličan lovan rezultart.

Bistro kolega i čitamo se! :bye:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Manjane, trebalo je da otvoriš nekoliko novih tema. Puno je pitanja koja te muče i nemoj da se uzdržavaš otvaranja novih tema.
Ipak, daću ti par saveta.
Mušičarski predvez se ne maže. Ako si kupio neki "specijalni" predeni predvez, Made in Serbia, odmah ga skini i postavi predvez od čistog monofilamenta (strune), a ovaj baci u đubre, jer nije dobar. Polako pije vodu i ne pomaže mu nikakvo mazanje.
Deo predveza blizu muve se ni u kom slučaju ne maže nikakvom mašću, već se može raditi samo obrnuta radnja, odmašćivanje, jer je cilj da struna tone, a samo muva pliva. To je posebno važno na stajaćim vodama i kod klena, koji dobro proučava muvu pre nego što je srkne.
Najvažniji od svih saveta je, da ne slušaš trgovce na sajmovima, već isključivo kolege koje ćeš naći na ovom, neprofitabilnom i nadasve drugarskom i sportskom forumu.
I još nešto. Nisu svi mušičari kraljevi, ima i prinčeva, princeza, ali i barona i dvorskih luda. :hammer:

Z

Zakula

Guest
Dobrodoshao Manjane!Fino,fino si me iznenadio svojim izborom lokacija za mushicharenje...Klen je sam po sebi zajebana riba za mushicharenje,a tek barski,jaoooo...Iznad svega shunjanje,crocodile assasin stile,stelt tehnologija!!Onda tanak tippet (kraj predveza),dobra muva i besprekoran zabachaj!Shto se tiche muva,to je dosta diskutabilna tema.Moji favoriti su male muve,sa malo nozica,sa polipropilenom i balzom (poliuretanom).Otvoricu novu temu,gde cu pistati o muvama za barskog klena...

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
Tek sam pocetnik u motanju musica tako da bambolu i kafenu ne mogu verodostojno da napravim, pa me zanima gde bi mogao da dodjem do njih, ima li ih negde u prodaji (u Nisu). A sobzirom kako izgledaju ne sumnjam da ce glavonje poludeti za njima.Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ma lako će mo da nađemo gde da kupiš, ali to nije to. Fora je da ih sam napraviš. Ja neću da ulazim u misticizam bambule :doh: jaka je muva, jedna od najajačih za klena, nije mnogo teško da se napravi, treba malo vežbe. ima na forumu dosta o samoj izradi bambule ima i megalomanska tema bambula. Pogledaj i ako imaš neko pitanje u vezi izrade slobodno pitaj.
Pa tu smo da jedni drugima pomežemo!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Manjane, brate slatki, sve mozes da mi radis, ali nemoj molim te da moju slatku bambulu zoves bambola. :doh: Ako treba, poklonicu ti pet originala. :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako zbog toga deliš đabe i ja ču da ih tako zovem  :D :hammer: :D ................bambola, bambola, bambola, bambola, bambola, bambola, bambola, bambola ...  :lol: :D

Vrh Dno