Mušičarenje na stajaćim vodama (Stillwater Fly Fishing)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pogrešno si razumeo. Poklanjam samo onima koji je pravilno zovu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
BAMBULA .... Evo sad ču da napišem i adresu gde da mi šalješ  ;)

nemanja

Junior member
Učlanjen(a)
05.05.2007.
Broj reagovanja
0
A to ti je pocetnik,sta cu nego da ucim na dalje. Izvinjavm se na nepravilnom izrazavanju ali se nece vise ponoviti, nadam se da nisam uvredio izumitelja, a ako jesam iskupici se vec nekako.A gde da dodjem za obecane originalne BAMBULE, salim se.
Danas posetih ponovo moju baru, ali nije hteo nijedan glavonja da udari samo par sitnih dok su ovi samo krstarili ispod moje muve.Nisam imao bambulu da probam mozda bih imao kojeg na stapu.Ima ih bar desetak od 1-2 kg, pravi gladijatori u bari.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Mixe,
Ako ti nesto znaci na granici sa bivsom nam dragom Republikom Hrvatskom oko Shida postoji jezero (ili ti bara) po nazivu Brek. Elem tamo ima stuka 10+++ nesto uvaceno nesto vidjeno. Treba dnevna dozvola a boga mi i camac. Sve se placa na licu mesta. E sad ovo tebi (ako si iz Nisa???) ispade kao Simpsonov ljubljeni Ribnik.
Pozdrav Vlada

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Vlajkoni jel to ona bara / jezero gde je nekada bilo loviste voljenom nam druga Tite? Imao sam prilike da slusam o toj vodi. Dva prijatelja su imala nesvakidasnje ulove tamo i stalno slusam price i prepricavanja o lovu stuke iz camca na toj vodi ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
O znam i ja za tu vodu  ;) Beše mi to blizu dok sam živeo u Vukovaru. Taj deo srbije i hrvatske obiluje takvim barama gde žive kroko-štuke  ;) :D Baranju i kopački rit da i ne spominjem  :hammer: Na žalost nikada nisam lovio tamo ali kada sam prolazio kroz šid imao sam jednom da vidim tu baru...pravo štučije gnezdo...trska, trska i trska...obala je skoro sva u šašu. Zato je jedino moguče iz čamca....barem tako mi ostade u sečanju. Tu bi ja predložio jak pribor...štap od klase #8 pa napred  ;)

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Lazzo,
To je ta voda. Loviste je jos uvek ogradjeno. Ima cini mi se tri pontona i mozda dva do tri mesta gde moze da se peca sa obale ali nikako da se mase. Moji ortaci iz udruzenja idu tamo dosta cesto sa jeseni. Tamo je problem sto ima 5-6 camaca pa ako se zakasni dzaba ste krecili (ali imamo mob od cuvara pa moze da se rezervise camac mada nekad nije ni to dovoljno ako dodje neka jagnjeca brigada). Stuke su velike za nase neprilike, prosek 2-3 kg kom. ali ima daleko vecih. Jedan od gore pomenutih ortaka imao je prosle godine stuku nesto preko 10 kg da vas ne lazem koliko. Medjutim video je jednu za koju se uplasio da mu ne udari na stap. Sta da se radi kad koristi fin pribor (najlon 0,35 i neku sajlu za brodove). Ako ste zainteresovani mogao bih da zamolim nekog od njih da napise reportazu o jezeru iz ugla nekoga ko peca na balerinu.
Pozdrav

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Naravno da smo zainteresovani. Nećemo valjda da putujemo 800 km zbog boranije? :-*
Babaroge od po 3 do 10 kila, to je ono pravo! :tbumb:

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
E ovako,
Moj dobar prijatelj i odlican ribolovac Nenad Djumic mi je obecao reportazu o Breku sve sa slikama za par dana. Budte strpljivi sto se reportaze tice ali pozurite na tu vodu. Moj skromno misljenje je da ko ne ode ove jeseni ne mora ni da ide. Lepa je to voda ali su ljudi neverovatni. Nikad nisam razumeo da covek uhvati 20-tak stuka raznih velicina i SVE???????? ih odnese kuci. A sutra? Nema sutra ni za tu ni za mnoge druge vode. Posle ce da slusamo price "kako smo ovde lovili, ma po 100 kg a sad ...". Ima tamo i bandara kakve nikad niste videli (bar oni mladji). Ma ko kaze da mi nemamo vode ima al kako ih koristimo. Ponela me tastatura pa se izvinjavam za gusenje. Uvek se iznerviram kad se setim gde sam i sta pecao. U centru BG som - smudj - stuka - bucov a sad?
Pozdrav

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Ovih par dana se bas oduzilo ali...
"Brek:
Staro korito Bosuta na samoj granici sa Hrvatskom. Oblika potkovice.Sirina od 40-70m.Obale obrasle gustom sumom ili trskom, nepristupacne  98%. Prosecna dubina oko 1.7-1.8m najveca meni poznata oko 2.3m. U vodi izrazito bujna vegetacija, preko leta zatravljeno 95%vodene povrsine, peca se u retkim otvorima u travi. Veoma cesta i polja belog lokvanja. Dnevna dozvola 800din, camac 800din, ribolov sa obale moguc sa svega par mesta i ni priblizno efikasan kao iz camca.
Ribe:
Kapitalna stuka, jos uvek ima komada preko 10kg. Metode: slobodna balerina u otvore u travi, varalica u rano prolece ili kasnu jesen kada nema toliko trave.Keder:kupovna babuska(nekada samo na nju udara dok nekada nece da je pogleda), crvenperka ili beli keder upecan na licu mesta.Takodje suncanica i bandar.
Bandar, na belog kedera i Hard Mono moguce uloviti desetak komada dnevnou proseku.Veoma su krupni, prosecno oko 350gr najveci moj 870gr.Sigurno ima komada od 1.5kg
Babuska na crvica i valjak. Veoma krupna ali je retko pecaju posto svi dolaze na stuku. Prosecni komadi 350-400gr. Moja najveca na ovoj vodi 1kg.Puno komada od 700-800gr.Kada radi i po 15-20kg.Nema je svuda,treba je "naci". I 20m levo ili desno je veoma znacajno.
Barski karas, slucajni ulovi pri lovu babuske, jedna od poslednjih oaza gde ga ima. Do sada sam upecao desetak komada ove vec zaboravljene ribe.
Linjak, redak ali veoma krupan. Imao sam na udici komad od oko 2.5-3.0kg!!!! ali ga nisam izvukao.
Crvenperka i bodorka, ima je dosta ali se i ona grupise kao i babuska i treba je naci.
Amur, komadi preko 10kg, redji, skoro niko ga ne lovi.
Tolstolobik, nekoliko velikih jata, uzmuljaju vodu kada naidju, sve se razbezi.Komadi od 5-15kg.Skoro ga je nemoguce izvuci na sportski nacin zbog guste vegetacije.
Saran, ove godine poribljeno, ima ga i od ranije, komadi 1-3kg, mada ima i "starosedelaca" od preko 10kg.
Predivna priroda, cista voda ali veoma skupo zadovoljstvo(dozvola,camac,putarina,benzin,mamci,hrana i pice izadju oko 2700-2800din po coveku!!!!)"
Ipak stiglo. Puno hvala Nenadu Djumicu za tekst (to je onaj glavati na slici 8)

Prilozi

• nenad-djumic.gif
    nenad-djumic.gif
    99,6 KB · Pregleda: 313

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Jos malo slika

Prilozi