Musicari i obrazovanje?

Musicari i obrazovanje?

• Osnovno obrazovanje

Glasovi: 1 2,5%
  • Srednje

Glasovi: 10 25,0%
  • Vise

Glasovi: 7 17,5%
  • Visoko (+ magistratura,doktorat)

Glasovi: 14 35,0%
  • Student

Glasovi: 8 20,0%

• Ukupno glasača
    40

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Jeb'm ti corcu.
Po nekim istrazivanjima covek samo letimicno prelazi preko reci pri citanju a najveci znacaj imaju prvo i poslednje slovo u reci. O samoj reci zakljucuje mozak na osnovu konteksa cele recenice pa tako dolazi do ovakvih fenomena koji se desio i meni da se permutuju slova i da se ispadne corca  :'(.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
To za leitmično čitnaje sam sokro i ja čuo izgelda da je je stvarno tako.
Bez obzira na raspored slova, samo su bitno prvo i poslednje, pročitaćete šta je pisac hteo da kaže.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Da poptuno si u parvu. Smrt fasimzu slodoba narodu.  :lol:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Studirao sam filozofiju,uvideo sam da kod Slobe nema života od toga,morao sam da zarađujem od meni nepoznatih stvari,proćitao sam Ničea u srednjoj,Bodlera isto,"Vlati trave",Volt Vitmena su mi omiljena knjiga poezije.Mušičari bi trebali posebno da se sretnu sa ovom knjigom...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Fakultet napustio zbog rata, nakon toga me život natjerao da položim par struka (metalurgija,stolar,varioc,keramičar) i pokoji fakultet (knjigovodstvo,trgovina,marketing,vođenje poslovanja firme...) najbolji mogući fakultet - život. Ocijenjen sa tvrdim ocijenama uspona i padova moje male firme, a činjenica da još živim daje nade da sam nešto i naučio :blush: . Inače nisam baš siguran da bi obrazovanje trebalo imati puno veze sa mušičarenjem kao tehnikom, eventualno kao načinom života, a to je opet neka druga tema.

H

humphrey

Guest
Mixmaster je napisao(la):
Rado ću se odazvati anketi, ali ne vidim kako se doktor medicine, elektroinženjer ili profesor književnosti, razlikuje od narodnog pevača, poljoprivrednika ili uličnog dilera kokaina, u svetu mušičarenja.
Meni bi ova tema bila zanimljiva za dokazivanje da stepen stručnosti iz ostalih oblasti nema nikakve veze sa uspehom u mušičarenju i drugim sportovima. Ja bih radije da nabrojimo svoje mušičarske uspehe i aktivnosti, kako bi potkrepili "mušičarsko obrazovanje".
Ipak, ja prvi dajem svoj glas, ali za novu opciju- "potpuno nepismen". :wacko:
Upravo tako !!!! Pitam se da li primarni instinkti imaju veze sa musicarenjem?je mozda odgovor na ovu temu.Usvakom slucaju obrazovanje sigurno nema dodirnih tacaka sa FF om ::)Poll????
E,Hemingway bi verovatno rekao tequila daiquiri please :D :D :D zatvaraj poll...
Good post.. :tbumb:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
dobro bi bilo da uradimo anketu i sa ostalim ribolovcima, to jest i sa onima koji rade spinning, koji pecaju sarana, i na taj nacin da uporedjujemo obrazovanje kod  musicara i kod ostalih ribolovaca. Jedno je isto maltene kod svih ribara a to je da volimo prirodu(ili bezimo od kuce iz drugih razloga ;)) Mislim da obrazovanje nema nikakvi uticaj na tome da postanes musicar ili ne, nego ljudi oko tebe koji te mogu privuci da postanes musicar i da ti pokazuju lepotu pecanja na musicarski nacin.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Postoji mušičarsko obrazovanje i mušičarska diploma.
Mušičarsko obrazovanje je poznavanje:
1. Voda koje posećuješ
2. Riba
3. Faune i flore naših voda
4. Mušičarskog pribora
5. Izrade veštačkih muva
6. Prezentacije muve
7. Tehnika mušičarenja
8.....
9.....

Mušičarska diploma je ulov.

Stepen školske spreme iz oblasti elektronike, medicine, prava, hemije ili ekonomije nema apsolutno nikakav pozitivan uticaj na mušičarske veštine. Jedino bi vrhunski biolog mogao da bude u minimalnoj prednosti, ako dobro prouči hidrobiologiju.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Mix, ulov je dobra stvar, ali nije kriterij znanja. Kaktkada upravo obrnuto. Tamo gdje ima riba moze ih uloviti svatko tko za to ima volje i vremena. Bivao sam na vodama gdje mozes vezati pet metara strune za nogu, hodati uokolo po vodi i uloviti vise i vece ribe nego sto ih ti lovis.

Samo loviti i naloviti se ribe mogu svi: apsolutni ribolovni pocetnici, djeca, starci, mentalno zaostale ili invalidne osobe..., u cemu nema ni zla ni poruge. Dobro da je tako.

Ali poruge ponekad je vrijedan neznalica gladan ribe ili "slave" koji u vodi krcatoj riba buci i galami dok ozbiljni ljudi sute, gledaju ili okrenu glavu i bacakaju muhu pod neki grm.

Znanje i iskustvo ogleda se u pristupu ribolovu, odnosu prema ulovu i zadovoljstvu koje ribolov pruza. Ne u velicini i kolicini na prvom i na zadnjem mjestu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Alp, ima istine u tvom postu, ali se sa sledećom rečenicom nikako ne mogu složiti.

"Znanje i iskustvo ogleda se u pristupu ribolovu, odnosu prema ulovu i zadovoljstvu koje ribolov pruza. Ne u velicini i kolicini na prvom i na zadnjem mjestu."

Ti si naveo "pristup ribolovu", "odnos prema ulovu" i "zadovoljstvo koje ribolov pruža", a to su tri stvari koje se ne daju izmeriti, niti proveriti. Lepo bi bilo da može, ali ne samo da je nemoguće, već je ovo što si nabrojao nažalost najčešći predmet zloupotrebe novopečenih trtomudonja i samozvanih vrhunskih mušičara.

"Mušičarska diploma", koju sam ja pomenuo, praktično može biti samo taj jedan jedini merljivi pokazatelj poznavanja naše plemenite veštine- očigledni ulov.
Nema iskusnog i veštog mušičara čiji štap nije osetio puno krupnih, zanimljivih i divljih riba i čije veštačke muve ne znaju kako izgleda riblja čeljust. To je izmišljotina onih koji bi na prečac da se nazovu "vrhunskim i plemenitim mušičarima" samo zbog toga što su u skupoj opremi, jaki na rečima ili nevešto glume ispunjenost mušičarskim iskustvom.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Citajuci ovaj topik uvideo sam par interesantnih stvari koje su zaobidjene i one su sledece. Muicarenje i obrazovanje su itekako povezane a evo po meni odalke sve pocinje. Prvo od elementarnog obrazovanja (i vaspitanja) dobijenih, prenesenih od strane roditelja i ako imate ovo lepo steceno nije tesko tj veoma je lako upariti i sa musicarnjem. Ukoliko neko nema elementarnog bas od ovoga sto sam napisao teze ce da steke ono pravilno "musicarsko". Sledece WEB: forumi, sajtovi, zatim literatura, filmovi... spadaju takodje u obrazovanje musicara ali isto tako i upijanje dobroh svari od musicara na vodi. Naravno da uvek i ma i negativnih stvari ali da njih nema ne bi ni mogli znati sta je to pozitivno. I trece ovom nema kraja, zivot je skola i svaki dan u musicarnju je vazan cas koji treba pazljivo "odslusati", prosiriti steceno, naucti novog i preneti drugoj osobi. Do donosenja ispravnog zakljucka treba dosta rada, vremena i truda.

PS: Zvezdane jel bi mi dobro isla filozofija

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mušičari i obrazovanje  ili  ribolov i obrazovanje ili ribolov i ljubav prema prirodi ? Ovisno o kraju u kome živite, kakav način ribolova je više zastupljen. U čisto planinskom kraju gdje praktično ne postoji drugi način  ribolova osim mušičarenja može biti postavljen :mušičari i obrazovanje dok bi u mom kraju stojalo ribolov i obrazovanje, mislim da griješimo ako se postavljamo iznad "običnih" ribiča, utoliko više da svi oni mušičari( a sami znate koji to jeste) a uzimate u ruke s vremena na vrijeme i drugi pribor osim fly-a ne možete  ocijenjivati ovaj topic. Nisam rekao ne smijete, nego ne možete jer niste čisti mušičar.
Iako sam počeo tek prije godinu -dvije a prošle godine ozbiljnije dajem si se za pravo nazvati  "mušičarem" jer od tada u mojim rukama na vodi više nije bio drugi pribor osim mušičarskog. Ovo nije samohvala nego tek uvod u slijedeće:
Ako se na neki način želimo izdvojiti od ostalih kao veći ljubitelji prirode,vode i riba nego ostali, mislim da je pogrešno što to poistovjećujemo sa kategorijom mušičara, siguran sam da i među njima ima onih koji love iz drugih pobuda a ne jer su zaljubljenici prirode i riba.
Istovremeno poznam par šaranaša, da šaranaša koji su i te kako ljubitelji prirode, vode ali na svoj način.
Usput poznam i par visokih intelektualaca (ne u centimetrima nego fakultetima i jednog doktora koje jako često srećem na vodama kako "češljaju" ribu a pogotovo škljoce ispod 20cm (sa uživanjem).
Dakle slažem se sa Djoletom, da je na forumima više "obrazovanih" nego "neobrazovanih ili manje obrazovanih" ali to apsolutno nije pravilo da su intelektualci u većini mušičari, kao niti da su ostali seljaci.
Kao što ne stoji da su žene bolji vozači jer ih ima manje na cesti, tako ni "doktori" nisu zastupljeniji u mušičarskom životu jer ih ima više na forumima i blogovima. Normalno da ćemo takve ljude sretati više na internetu, normalno da su oni možda i načitaniji, bolje obučeni od ostalih jer su im i informacije dostupnije, ali to nikako ne znači da je to pravilo za mušičarenje. Na Gackoj sam sreo ljude koji obožavaju prirodu, provode svaki dan uz vodu, bore se protiv ribokrađe, vraćaju ribe u vodu a praktično nisu čuli za internet i imaju jedva 8 razreda osnovne škole a za njih ne postoji drugi način ribolova osim mušicom.
Primjer iz moje okoline čak govori potpuno suprotno niti jedan od nas (10-tak) u Baranji i okolini koliko ih je zasada pokazalo interes za mušičarenjem nema nikakvu diplomu, a naprotiv teški diplomaši (doktori, ekonimi, dipl inžinejri ...) pljuju po nama,smiju nam se i pokušavaju omalovažiti ovaj naš pokret.   
Stoga mislim da (barem u mom kraju) ne stoji postavljena teza i moglo bi se pričati o nekim drugim stvarima a ne povezanosti mušičarenja i intelekta i diploma, čak se usuđujem reći niti ribolova i intelekta, nego tek ribolova i ljubavi prema prirodi i vodi.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ovde se PhD postaje na sasvim drugačiji način, daleko od zgrade elektronskog, mašinskog, medicinskog ili stomatološkog fakulteta.
Tumaranje po kanjonima i klisurama i proučavanje lova riba veštačkom muvom zarad ličnog zadovoljstva, u suštinskom je neskladu sa klasičnim školovanjem.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
ote author=Djole link=topic=1451.msg38207#msg38207 date=1231328985]
Citajuci ovaj topik uvideo sam par interesantnih stvari koje su zaobidjene i one su sledece. Muicarenje i obrazovanje su itekako povezane a evo po meni odalke sve pocinje. Prvo od elementarnog obrazovanja (i vaspitanja) dobijenih, prenesenih od strane roditelja i ako imate ovo lepo steceno nije tesko tj veoma je lako upariti i sa musicarnjem. Ukoliko neko nema elementarnog bas od ovoga sto sam napisao teze ce da steke ono pravilno "musicarsko". Sledece WEB: forumi, sajtovi, zatim literatura, filmovi... spadaju takodje u obrazovanje musicara ali isto tako i upijanje dobroh svari od musicara na vodi. Naravno da uvek i ma i negativnih stvari ali da njih nema ne bi ni mogli znati sta je to pozitivno. I trece ovom nema kraja, zivot je skola i svaki dan u musicarnju je vazan cas koji treba pazljivo "odslusati", prosiriti steceno, naucti novog i preneti drugoj osobi. Do donosenja ispravnog zakljucka treba dosta rada, vremena i truda.

PS: Zvezdane jel bi mi dobro isla filozofija

[/quote]
Nema Đole 'leba od filozofije,ja sam se na vreme opametio pa sad radim kao čuvar na elektrani umesto da sam akademski građanin :doh:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nema Đole 'leba od filozofije,ja sam se na vreme opametio pa sad radim kao čuvar na elektrani umesto da sam akademski građanin :doh:
[/quote]

E Zvezdane ova ti je prava  :yeswink: !!!!!!!

Vrh Dno