Mušičarska Liga 2015

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
Pa prati postove pa ces skontati.. Ko je bomba prelaznog roka :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
Znas li ti Proticu sta znaci Hooks na engleskom jeziku? E pa pogledaj malo po kuci da nije zalutalo neko pakovanje blblbl..

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
79
maric je napisao(la):
Znas li ti Proticu sta znaci Hooks na engleskom jeziku? E pa pogledaj malo po kuci da nije zalutalo neko pakovanje blblbl..

Mislim da bi ti na kraju mogao da zalutas do  Pancevackog mosta, pa kakvu srecu budes imao...iznad ili ispod  :bleh: :bleh: :bleh: :bleh: :bleh: Gore si rezerve.....a dole ti je Eurofish(imaju Gamakatsua)...pa sad, vidi kom ces se carstvu privoleti...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
Eto ti sad.. ne moze covek na njega da se osloni dzaba 130 kg

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
U pravu si.. ovi zvezdasi kad obecaju to ces pre 7 na lotou da dobijes nego obecano

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Ahahahahahahaha bitno je da si ti dosao kafu da popijemo..... a obecao si.....

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
malo zanimljivosti  :)
ova tema je trenutno 5. po tirazu na celokupnom forumu . ako se nastavi ovim tempom postoji velika verovatnoca da se popne na trece mesto  :yeswink: mogla bi da se oglasi administracija i zahvali forumasima na ulozenom trudu? ili mozda neka nagrada za top postera ? simbolicno neki komplet dabinga , ili ako rese da se otvore sat sa posvetom ?  :D

fandjolfc

Junior member
Učlanjen(a)
17.12.2007.
Broj reagovanja
0
blackbelt je napisao(la):
Vladimire,pošto pretpostavljam da si ovdje mislio i na mene iskoristiću ovu priliku da nešto nesto napišem u vezi  događaja koji se desio na vašem državnom pevenstvu.Sa većinom takmicara iz Srbije se poznajem i imao sam priliku da sa njima ukrstim štapove počevši od  JPK-ova,preko međunarodnog turnira "Gradac Open" pa sve do međunarodnih turnirima koji se održavaju u Crnoj Gori.Upravo zbog toga što dobro znam o kakvim ljudima i takmičarima se radi želim da dam svoj doprinos koji se ne zasniva na mom ličnom stavu već na činjenicama,a sve u cilju prevazilaženja trenutne situacije.

Da krenemo sa pravilima.
Što se FIPS-ovih pravila tiče ona se jedino razlikuju u dijelu koji predviđa sa koliko mušica na sistemu je dozvoljeno pecati na takmičenju.O poštovanju svih pravila se mora voditi računa,a iz ličnog iskustva ću navesti ona koja su konstantan predmet sudijske kontrole.

Dužina kanapa ne smije biti manja od 22m
Maksimalna dužina štapa 12 ft
Maksimalna dužina lidera su dvije dužine štapa sa kojim se peca
Ukoliko imate čvorove na lideru  između njih rastojanje mora da bude 30cm
Maksimalna veličina tungstena  ili bilo kojeg  otežanja od dr. materijala je  4mm
Dodatna otežanja  moraju biti sakrivena
Upotreba tippet rings nije dozvoljena

Sljedeće pravilo je isključivo vezano za sistem od 3 muve i ne važi kada se peca sa jednom.

Rastojanje između nimfi (ukoliko se peca sa tri) je 50 cm u vertikalnom položaju.
Maksimalna dužina udice je 4cm
Ukoliko  je udica dužine do 2cm,onda je dozvoljena širina 5mm,a ako je veća od 2cm onda  njena  maksimalan širina može biti 3mm.
Omča na omču maksimalne dužine 10cm je konekcija između kanapa i predveza.

Ponoviću još jednom da mušičarskim silama poput: Češke,Španije,Slovačke,Francuske i Poljske,najviše  odgovara  takmičenjima gdje se peca  sa tri mušice  jer  je tu njihova  prednost.Čak mislim da oni nijesu toliko dobri koliko mi iz okruženja  nijesmo imali pojma o toj tehnici pecanja!
To što pravila FIPS-a u vašoj mušičarskoj organizaciji tumače na ovaj ili onaj način uz svo uvažavanje je potpuno nebitno.Pravila su eksplicitna i obavezujuća za svaku zemlju koja je članica pomenute organizacije pa samim tim i za Srbiju. Jedino je na vama,odnosno na takmičarskoj komisiji  do odluči ,koliko mušica na sistemu će imati takmičari koji nastupaju na izbornom-državnom takmičenju.
Ako sam dobro razumio tekst u izjavi kolege Martića,na takmičenju se mogla koristiti tippet rings,što automatski povlači da su svi učesnici bili u prekršaju iz dva razloga.Prvi je što po pravilima FIPS -a nije predviđeno pecanje sa tippet rings,a drugi  razlog proističe iz prvog.Na tippet rings se vežu dva čvora čija je razdaljina  manja od 30 cm osim,ako je neko  od učesnika nije iste vezao na hulahopu.Prisjetite se koliko problema imaju košarkaši  USA sa FIBA pravilima kada nastupanja na  SP ili OI.
U vašem slučaju postoje samo dva rješenja,da poništite rezultate prvog kola ili da nastavite sa drugim.Ukoliko pokušate da napravite selekciju kojom žrtvujete jednog takmičara zbog  određenih nepravilnosti (koje su mu dozvoljene od strane sudija) samo ćete mu olakšati situaciju da spor riješi u svoju korist.Očigledno je da sa sudijama nije odrađen adekvatan brifing što je dovelo do konfuznog stanja među takmičarima.Takvo stanje dodatno podgrijavaju oni koji  vjerovatno zbog neznanja misle da su takmičari tu zbog njih a ne obrnuto! Ljudi koji predstavljaju mušičarsku  organizaciji počev od predsjednika pa sve do sudija su samo servis takmičarima i ništa više od toga.U konkretnom slučaju,sudija je mogao da prijavi nepravilnost i nije smio uticati na određivanje visine kazne van takmičarske staze.Takvo ponašanje takođe podliježe sankcijama i za taj dio je nadležna disciplinska komisija.
U prilogu ću navesti  par nepravilnosti  koje su se dogodile na EP-Slovačka 2013.godine,a gdje sudije nijesu mogle da reaguju.
-Rijeka Poprad staza br.  14 i 15,  "moj"sudija  zvučnim signalom označava kraj dok na poziciji br. 15. reprezentativac  (Ajpar Filip-CZE)  i dalje peca.Sudija  zahtijeva  od  mene da napustim stazu i ubjeđuje me da je po njegovom satu vrijeme isteklo ,čak mi u nekoliko navrata pokazuje sat na kojem se  jasno vidjelo da je zaista tako.Nije mi padalo na pamet da prekinem takmičenje,već nastavljam  i  to cijelih 5min,tačno onoliko koliko se zadržao i reprezentativac Češke.Kasnije sam mu objasnio da me apsulutno ne interesuje to što  vremena na njihovim časovnicima nijesu usklađena.On je mogao to da prijavi,ali se postavlja pitanje da li bi mu to prošlo?
-Rijeka Wah,slobono prije podne za mene i mislim (mada nijesam 100% siguran) da je samnom bio Jovo Dević-B i H.Predstavnik Slovačke i pored kontrole super vizora se ne potpisuje pored ulovljene ribe (kako bi dobio na vremenu)na što smo nas dvojica reagovali. Nakon intervencije vratili su ga da se potpiše pored 30-ak riba koje je ulovio.
Svako ko se ozbiljno bavi takmičenjem (nema vremena da preži 24h kako bi uhvatio jednu ribu +45 cm jer se za taj vremenski period vadi oko par stotina metara ribe)zna dobro da velike sile:Češka,Španija,Slovačka,Francuska i Poljska vrše pritisak kako bi se na velikim međunarodnim takmičenjima (SP i EP) pecalo sa tri mušice.Pitate se zbog čega? Pa upravo zbog toga što su oni taj sistem dobro uvježbali i on im jedino garantuje uspjeh!Na žalost mi se tu ništa ne pitamo i tako će ostati sve  dok  u jednoj od fotelja FIPS-a ne smjestimo  predstavnika sa ovih prostora.Ta osoba kao i ona koja ima ambiciju da se kandiduje za zvanje nacionalnog trenera  mora ispunjavati veoma stroge kriterijume!Bez namjere da bilo koga omalovažim,selektor makar po crnogorskom Zakonu mora imati završenu VSS i to isključivo fakultet fizičke kulture.Ukoliko postoji deficit  takvih kadrova,onda u obzir može doći i kandidat koji je bio vrhunski sportista i to isključivo iz sporta za koji se kandiduje kao selektor,a  to opet znači,da je vlasnik neke  od medalja sa EP ili SP.Preporuke tipa,služim se engleskim(pričam,čitam,pišem)dobro pecam,bacam kanap +40m,položio sam za instruktora u bacanju kanapa,vežem dobre mušice,entomologiju imam u malom prstu,posjedujem vozačku dozvolu u kojoj su upisane A,B,C  i  D kategorije,poznajem rad na računaru,bavim se mušičarenjem preko dvadeset godina,su samo olakšavajuća okolnost gore navedenim kandidatima i ništa više od toga!

U nadi da ćete  na pravi nacin prevazići problem srdačno i sportski vas pozdravljam.

Pošalji odgovor

Ja se izvinjavam nisam pisao nista povodom ovog i slabo i pisem po forumima osim kad imam konkretno pitanje (a citam dosta forume inace) ali morao sam.

Kad ste vec pomenuli pravila kosarke moram Vam reci da ste sami sebi uskocili u stomak.
NBA igraci (cak i oni koji dodju iz Evrope) igraju u svojoj ligi po pravilima NBA lige (a vrlo dobro se zna da u NBA postoji ogromna razlika u pravilima u odnosu na FIBA i da pravi problem amerima) ali kad igraju u FIBA takmicenjima igraju po pravilima FIBA. Iz toga proizilazi da ovi ljudi sto brane pravilnik po kojem se odrzavala liga su 100% u pravu. Kad se napravi reprezentacija ona ce otici na svetsko i evropsko prvenstvo i tamo ce igrati (pecati) po pravilima koja vaze na tom takmicenju.
Iz svega ovog proizilazi (a i racionalno je) da ako ste se prijavili na takmicenje procitate pravila i nastupate po njima. Jer isto tako Ameri mogu da se bune sto na svetskom prvenstvu nepostoje defanzivne 3 sekunde ili sto im sviraju svako malo korake koji to nisu u njihovoj ligi a priznacete to su mnogo vece razlike u pravilima nego u ovom pravilnkiu koji je eto malo lose preveden.... Ovo je  liga Srbije i trebalo je igrati po njenim pravilima i tacka.... Zamislite Bobana Marjanovica sutra u NBA i da igra odbranu kao na evropskom prventstvu... svaki napad dobijao bi 3 sekunde u odbrani... i sta on treba da radi? Da napadne pravilnik NBA lige jer ne prati FIBA pravila jer USA ucestvuje na SP ili da lepo pocne igrati po pravilniku NBA?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
Pope jos samo da ga krstis i spreman si :) ja moju artiljeriju spremio tako da crno im se pise Xaxaxaxa..

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
Oholi za kafu sám obecao , iskombinovacu nesto u toku nedelje kojá si smena?

Vrh Dno