Mušičarska Liga 2015

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
svi ce da gledaju kakav ce milance da stavi predvez a niko nece na tebe da obraca paznju  :yeswink: ladno mozes plovak da stavis i da razguzis ribu  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
375
I to onaj Gica od 8 grama za Drinu..axaxaxax..I vitlam Mixu ispred ociju xaaxaxax.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
fandjolfc je napisao(la):
Ja se izvinjavam nisam pisao nista povodom ovog i slabo i pisem po forumima osim kad imam konkretno pitanje (a citam dosta forume inace) ali morao sam.

Kad ste vec pomenuli pravila kosarke moram Vam reci da ste sami sebi uskocili u stomak.
NBA igraci (cak i oni koji dodju iz Evrope) igraju u svojoj ligi po pravilima NBA lige (a vrlo dobro se zna da u NBA postoji ogromna razlika u pravilima u odnosu na FIBA i da pravi problem amerima) ali kad igraju u FIBA takmicenjima igraju po pravilima FIBA. Iz toga proizilazi da ovi ljudi sto brane pravilnik po kojem se odrzavala liga su 100% u pravu. Kad se napravi reprezentacija ona ce otici na svetsko i evropsko prvenstvo i tamo ce igrati (pecati) po pravilima koja vaze na tom takmicenju.
Iz svega ovog proizilazi (a i racionalno je) da ako ste se prijavili na takmicenje procitate pravila i nastupate po njima. Jer isto tako Ameri mogu da se bune sto na svetskom prvenstvu nepostoje defanzivne 3 sekunde ili sto im sviraju svako malo korake koji to nisu u njihovoj ligi a priznacete to su mnogo vece razlike u pravilima nego u ovom pravilnkiu koji je eto malo lose preveden.... Ovo je  liga Srbije i trebalo je igrati po njenim pravilima i tacka.... Zamislite Bobana Marjanovica sutra u NBA i da igra odbranu kao na evropskom prventstvu... svaki napad dobijao bi 3 sekunde u odbrani... i sta on treba da radi? Da napadne pravilnik NBA lige jer ne prati FIBA pravila jer USA ucestvuje na SP ili da lepo pocne igrati po pravilniku NBA?

Decko dragi ti si totalno promasio poentu kao i relacije o kojima pises.

Ne radi se ovde o relaciji USA vs Evropska pravila, vec su univerzalna pravila u Evropi ovakva kakva su. Da pises o basketu morao bi da zaboravis USA vec da se skoncentrises samo na relaciju domaca liga vs FIBA i da potpuno zaboravis na NBA.

Po ovakvim relacijama koje pominjes jedino bi bilo ispravno da napises kako bi neki Amer morao da se takmic u musicarenju u Srbiji po ovdasnjim pravilima a ne po USA kakva god da su.

Dakle pitanje za tebe, kako bi FIBA gledala na pravila da Djilas smisli kako kod nas sme da se napravi 15 koraka u ulazu ili da trojka vazi 12 koseva. Koliko bi bio priznat prvak nase drzave (Zvezda naravno :D) da su kod nas ovakva pravila i jel bi nas FIBA pustila da se takmicimo u Evropi uopste?

Jel sad kapiras poentu?

Musicarska liga Srbije se odvija po pravilima FIPS Mouche i tacka. Bodovanje je takvo, love se ribe takve (zasto nismo dopustili da se boduje recimo klen ili skobalj), pribor, tehnike, ogranicenja,...Lokalna liga nema nikakav prioritet, da ima drugacija pravila ne bi bila liga vec KUP. Kao i sto bilo koji kup u musicarenju moze da se odvija po bilo kojim lokalnim pravilima. Dakle zvanicna liga Srbije MORA da bude po pravilima maticne organizacije, u ovom slucaju FIPS Mouche. Tako je sa sarandzijama, plovkarosima, fiderasima...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
ala si uporan , da znas da ti se divim .  :D alo bre , savez srbije je usvojio pravilnik jos  2012  :yeswink: ej bre , pre tri godine  :yeswink: i sada ti i ja i ko zna ko znamo bolje od njih ?  :D tri godine postoji i peca se po njemu i niko mu nije nasao zamerku a sada nije dobar  :doh:
tog dana se pecalo po tom pravilniku . kome se nije svidjao mogao je ranije da se buni . kada dodje dan-D pecaj kako ti kazu ili idi kuci pa posle bistri politiku

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Otkud onda tipet ring na takmicenju,jel on dozvoljen ili ne? Ali bez obrazlozenja da je sudija dozvolio ili jeste dozvoljno ili nije bez slobodnog sudijskog uverenja.

fandjolfc

Junior member
Učlanjen(a)
17.12.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Decko dragi ti si totalno promasio poentu kao i relacije o kojima pises.

Ne radi se ovde o relaciji USA vs Evropska pravila, vec su univerzalna pravila u Evropi ovakva kakva su. Da pises o basketu morao bi da zaboravis USA vec da se skoncentrises samo na relaciju domaca liga vs FIBA i da potpuno zaboravis na NBA.

Po ovakvim relacijama koje pominjes jedino bi bilo ispravno da napises kako bi neki Amer morao da se takmic u musicarenju u Srbiji po ovdasnjim pravilima a ne po USA kakva god da su.

Dakle pitanje za tebe, kako bi FIBA gledala na pravila da Djilas smisli kako kod nas sme da se napravi 15 koraka u ulazu ili da trojka vazi 12 koseva. Koliko bi bio priznat prvak nase drzave (Zvezda naravno :D) da su kod nas ovakva pravila i jel bi nas FIBA pustila da se takmicimo u Evropi uopste?

Jel sad kapiras poentu?

Musicarska liga Srbije se odvija po pravilima FIPS Mouche i tacka. Bodovanje je takvo, love se ribe takve (zasto nismo dopustili da se boduje recimo klen ili skobalj), pribor, tehnike, ogranicenja,...Lokalna liga nema nikakav prioritet, da ima drugacija pravila ne bi bila liga vec KUP. Kao i sto bilo koji kup u musicarenju moze da se odvija po bilo kojim lokalnim pravilima. Dakle zvanicna liga Srbije MORA da bude po pravilima maticne organizacije, u ovom slucaju FIPS Mouche. Tako je sa sarandzijama, plovkarosima, fiderasima...

Kontam da se u Bosni odrzava Svetsko prvenstvo a ne Evropsko, tako da stva USA-EUR ne stoji.  Ta ista pravila u NBA omogucuju igracu da ima jedan korak pre nego spusti loptu(ne moze bas 12 koraka, a i razlika o kojoj se svadjate isto nije tolika) sto jelte po FIBA pravilima ne moze, a oni i dalje ucestvuju po pravilima FIBE. Poenta nije da se poredimo sa relacijom NBA-FIBA nego da je ustvari moguce da se igra po pravilima koja ne vaze na svetskom prvenstvu. Ali na svetskom prvenstvu igras kako ti oni kazu. E sad ti uleces u pitanje na koje verovatno ni sam ne znas odgovor a to je da li bi FIPS Mouche dozvolio da se igra po ovim nasim pravilima u nasoj ligi. To verovatno niko nije pitao.
A isto tako u evropi kad vec pomenu uniformisana pravila kosarke u Evropi cisto da znas postoje dve vrste pravila FIBA (OI, SP i EP) i ULEB (Euroleague, Eurocup i po dosta evropskih liga koje su clanice ULEB-a).... Isti graci igraju i tamo i vamo, isti klubovi igraju i tamo i vamo i niko im ne brani zbog toga da ucestvuju na Evro prvenstvu ALI kad dodju na Euro moraju koristiti pravila koja sprovodi FIBA.

Iz svega ovog proizilazi da nisi u pravu... nije sve crno i belo ima nesto i crveno belo :D

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
pera je napisao(la):
Otkud onda tipet ring na takmicenju,jel on dozvoljen ili ne? Ali bez obrazlozenja da je sudija dozvolio ili jeste dozvoljno ili nije bez slobodnog sudijskog uverenja.

Nigde u pravilima nije zabranjen tipet ring!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
fandjolfc je napisao(la):
Kontam da se u Bosni odrzava Svetsko prvenstvo a ne Evropsko, tako da stva USA-EUR ne stoji.  Ta ista pravila u NBA omogucuju igracu da ima jedan korak pre nego spusti loptu(ne moze bas 12 koraka, a i razlika o kojoj se svadjate isto nije tolika) sto jelte po FIBA pravilima ne moze, a oni i dalje ucestvuju po pravilima FIBE. Poenta nije da se poredimo sa relacijom NBA-FIBA nego da je ustvari moguce da se igra po pravilima koja ne vaze na svetskom prvenstvu. Ali na svetskom prvenstvu igras kako ti oni kazu. E sad ti uleces u pitanje na koje verovatno ni sam ne znas odgovor a to je da li bi FIPS Mouche dozvolio da se igra po ovim nasim pravilima u nasoj ligi. To verovatno niko nije pitao.
A isto tako u evropi kad vec pomenu uniformisana pravila kosarke u Evropi cisto da znas postoje dve vrste pravila FIBA (OI, SP i EP) i ULEB (Euroleague, Eurocup i po dosta evropskih liga koje su clanice ULEB-a).... Isti graci igraju i tamo i vamo, isti klubovi igraju i tamo i vamo i niko im ne brani zbog toga da ucestvuju na Evro prvenstvu ALI kad dodju na Euro moraju koristiti pravila koja sprovodi FIBA.

Iz svega ovog proizilazi da nisi u pravu... nije sve crno i belo ima nesto i crveno belo :D

Druze moj ne pokusavaj, niti znaju pravila niti imaju logike...

Ovo je rat i neuleci izmedju dve vatre bices izresetan... Problem je sto je Mix(kojeg ovde niko ne voli) navatao Mitu da vara na takmicenju, e sad svi da bi se pokazali kao veliki brane Mitu...

A pojma nemaju, sto bi rekli vola dubodu....

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tihi83 je napisao(la):
Nigde u pravilima nije zabranjen tipet ring!

Канапима за мушичарење  није дозвољено додавати додатке за тоњење или плутање

Tipet ring tone

На предвезе и канапе није дозвољено додавати додатке отежања ни пливајуће индикатореĥĊ

fandjolfc

Junior member
Učlanjen(a)
17.12.2007.
Broj reagovanja
0
Tihi83 je napisao(la):
Druze moj ne pokusavaj, niti znaju pravila niti imaju logike...

Ovo je rat i neuleci izmedju dve vatre bices izresetan... Problem je sto je Mix(kojeg ovde niko ne voli) navatao Mitu da vara na takmicenju, e sad svi da bi se pokazali kao veliki brane Mitu...

A pojma nemaju, sto bi rekli vola dubodu....

Upravo sam to skontao i to me je i navelo da napisem to sto napisah... mogu da me resetaju nije problem jer me to ne dotice jer nit sam ucestvovao nit cu ucestvovati... kao sto isto tako ne svadjam se preko tastature ... al ubise svi i jedni i drugi... da bar vreme sluzi pa da sam na vodi nego sam prinudjen da citam forume.... a onda dobijam transfer blama... realno kontao sam da se ovo desava kod plovkarosa kad ono ispade oni ljudi gospoda za nas

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Ne lazi, koliko imas cvorova kad vezes tipet ring?
Baki-Pa je napisao(la):
Канапима за мушичарење  није дозвољено додавати додатке за тоњење или плутање

Tipet ring tone

На предвезе и канапе није дозвољено додавати додатке отежања ни пливајуће индикатореĥĊ

a cvorovi?

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ama ljudi, ima toliko tema o mušičarenju, izbor je povelik. Ako se nekom ne sviđa, ne treba da čita ovakve teme niti da ih kritikuje.

Vrh Dno