Mušičarska Liga 2015

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
mito nigde nije izricito napisano da ne sme pleteni, mada realno nije pomenut pleteni predvez.
A single monofilament leader, tippet included, may be used ova recenica je malo problematicna zbog May, jer daje slobodu tumacenju, ko hoce, nigde ne pise must be used

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Posten odgovor! Na zalost si diskvalifikovan jer nije po pravilima predvez sa dva cvora. Jel ti sad OK?

Ne, zato sto je jasno na brifungu pred pocetak takmicenja dozvoljena upotreba ringa i samim tim i dva cvora, od strane delegata sudjenja koji na to ima pravo po pravilniku...

Veruj mi da se nikad ne bih sluzio mahinacijama... :whistle:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Nisi se ti Tihi sluzio mahinacijama, vec su te obmanuli.  :D

A npr da si ti bio prvi I da je neko imao nesto protiv te cinjenice, mogao si ti sada da se nadjes kao tema rasprave ovde na forumu.  :lol:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
mito nigde nije izricito napisano da ne sme pleteni, mada realno nije pomenut pleteni predvez.
A single monofilament leader, tippet included, may be used ova recenica je malo problematicna zbog May, jer daje slobodu tumacenju, ko hoce, nigde ne pise must be used

Ova rečenica isključuje bilo koji drugi predvez osim od monofilamenta... pleteni, upredeni, polyleader,...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
razlika Mito izmedju may i must u engleskom jeziku je ogromna. a svaki bukvalan prevod,bez poznavanja materije je cesto nakaradan. tako da u ovom slucaju ja ne vidim razlog zabrane pletenih predveza (ja ih ne volim inace), mada lagano se da prevesti da se izbace pleteni... ceo pravilnik, je trebalo na vreme prevesti ilepo se konsultovati sa vise ljudi, pre svega musicara, cak i stranaca ako treba, verovatno bi neko iz fipsa da je kontaktiran pomogao oko pravilnika....

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
"One conventional fly rod, not more than twelve feet/three hundred and sixty-six
centimetres in length, may be used at one time"

Jel smeš da pecaš na dva štapa istovremeno ili ne... May itekako može značiti isto što i must, u ovom pravilniku je tako upotrebljavano mnoooogo puta...

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Posto sam jedan od naj ostrih koji se zalazu za kaznu javno, a nisam sa njihove strane postavio bih ti par pitanja, jer mi stvarno mnoge stvari nisu jasne. Poznajem te vec neko vreme kao pecarosa i takmicara i ovo mi ne lici na tebe.

1. Sta te je navelo da pomislis da pravilo jednog cvora padne u vodu?

Ja nisam cuo ni jednu takvu izjavu glavnog sudije koji je predstavljao misljenje delegata, vec samo da je dozvoljena upotreba ringlice jer se ona nemoze tumaciti kao indikator i sluzi samo za jednostavniju montazu sistema.

2. Kako si dosao do zakljucka da i ako si i ti koristio ringlicu mozes dodati i parce fluo najlona, glavni sudija je i objasnio zasto je odobrena ringlica?

3. Na osnovu cega si dosao do zakljucka da treba tumaciti i pozivatise na neki "FIPS-MOUCHE" ako se takmicis pod okriljem SSRS koji ima pravilnik(ne garantujem da je dobro prepisan ili definisan) o takmicenju u disciplini musica? Svi sto citali i ucili domaci pravilnik pa da znamo gde gresimo.

Meni i dalje nije jasan tvoj potez jer je bio krajnje nepotreban, konkurencija ti i nije bila neka. A verijem da si znao sta ce se desiti i da ces ti biti pod specijalnim nadzorom(sto ne umanjuje tvoju krivicu)...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Uspeli ste da naterate profu da sedi za kompom do 0:40h  :D  Kakav je ovo šok za njegov organizam  :yeswink:

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
japanac je napisao(la):
Nisi se ti Tihi sluzio mahinacijama, vec su te obmanuli.  :D

A npr da si ti bio prvi I da je neko imao nesto protiv te cinjenice, mogao si ti sada da se nadjes kao tema rasprave ovde na forumu.  :lol:

Da sam uradio nesto sam na svoju ruku, veruj mi da bih prihvatio svu odgovornost...

Da li smo svi obmanuti ne znam! Bilo bi tuzno da jesmo, ali vreme ce pokazati...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Milanče je napisao(la):
"One conventional fly rod, not more than twelve feet/three hundred and sixty-six
centimetres in length, may be used at one time"

Jel smeš da pecaš na dva štapa istovremeno ili ne... May itekako može značiti isto što i must, u ovom pravilniku je tako upotrebljavano mnoooogo puta...

istina profo ali...kao i sve u pravilniku izgleda da je podlozno raznim tumacenjima, zato je, bar meni jedino must dovoljno jasna opcija. a u recenici nigde ne pise da ne sme dva, tri...samo one at one time...realno tesko je musicariti sa dva stapa istovremeno

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
"Ova rečenica isključuje bilo koji drugi predvez osim od monofilamenta... pleteni, upredeni, polyleader,..."
100%

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
374
Tihi83 je napisao(la):
Nece sigurno, jer koliko ja znam za sada se niko nije zalio na delegata, domacina, sudije vec samo na Mitu.

Mita treba da pise primedbu na rad svih navedenih i tu ima moju podrsku!!!

Zalio se Maric í tó na .net e moji drugari kasnite. Trazio sam kaznu za sve :) sasats moze da potvrdi posto je í tamo clan

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Ako je tako onda ok, ali meni to niko nije pomenuo. Jesi ti negde pisao prigovor na rad sudija?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno