Mislio sam da sam u prethodnom obraćanju bio jasan,ali evo pokušaću još jednom da vam objasnim o čemu se radi.
Apsulutno svaki sportski Savez pa i SSRS je obavezan da 100% sprovodi pravila Organizacije pod čijim je okriljem (u ovom slučaju Fipsh Moushe) kada su zvanaična takmičenja u pitanju! Pošto se u ovom slučaju radi o državnom prvenstvu Srbije, MOSSRS koja vas zastupa u SSRS je obavezna da to uradi! Vladimire,odgovor koliko je "superioran" vaš ili bilo čiji drugi ribolovni Savez u odnosu nad Fips-om najbolje ćeš naći u činjenici da SSRS ili MOSSRS moraju sprovesti pravila FIPS-a. Znači,SSRS ili MOSSRS ne određuju pravila kada su zvanična takmičenja u pitanju, niti mogu biti u nekoj kako si je ti nazvao "prednosti " nad Fips-om,one jedino moraju sprovesti pravila Fips-a!
Ukoliko se radi o nekom nezvaničnom takmičenju,ali samo pod uslovom da je isto organizovano u ovom slučaju pod okriljem SSRS (ili ako je nekom lakše da se nalazi na takmičarskom kalendaru iste organizacije) onda vaša MOSSRS može da prilagođava pravila na način koji god hoće.Čak i tada MOSSRS kao"iskusna" treba da nađe zajednički jezik sa organizatorom i da sprovode pravila krovne oranizacije-FIPS-a,a sve u cilju što boljih priprema takmičara za nastup na zvaničnim takmičenjima.
Samo još da vam ukažem na jednu veoma važnu stvar o kojoj morate itekako povesti računa! Ukoliko budete nastavili da se takmičite po pravilima koja se kose sa pravilima Fips-a,možete doći u situaciju u kojoj sam siguran da niko od vas ne bi volio da se nađe ili što bi Vladimir rekao " Ali koliko kapiram.nas savez odredjuje pravila. A on je u prednosti u odnosu na fips."