MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2016

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Kada sam napisao moj prethodni post,nisam imao nameru da izazovem "rat" na forumu i ovoliko oprečnih razmišljanja.

Od prvih koraka u mušičarenju,kada sam koristio vezu loop to loop,pa prve kupovine tippet ring-a,počeo sam da ih koristim u svakom izlasku na vodu.
Konusni predvez sam spajao sa kanapom,isekao deo po proceni (skratio ga,u zavisnosti da li lovim na nimfe ili suve mušice),i ispod ringa po proceni stavio monofil kao tippet.Godinama sam koristio bezbojne predveze i tippet,a od pre dve godine koristim predvez u boji (fluo žutozelena boja) a sam tippet bezbojan.I ovu kombinaciju koristim samo kada nimfarim.Ne koristim kada pecam na suve mušice.
Iz sopstvenog iskustva mogu da kažem,da je sasvim dovoljno što na predvezu imam vezan ring, da je lakše ispratiti ugriz ribe.Bez obzira na boju predveza i tippeta.Još lakše je ako je gornji deo tj predvez u boji.
Uvek sam se trudio da je ring na samoj površini ili blizu nje,ali uvek van vode.Detekcija udarca je mnogo lakša,ali je takvo pecanje mnogo fizički zahtevnije, jer stalno treba držati štap u takvom položaju da se može ispratiti ring.
Na samom spoju ringa sa predvezom i tippetom,tj čvorovima,uvek sam kratio oba slobodna dela,jer mi je višak (praktično) smetao svojim slobodnim "talasanjem".Pogotovu kada je voda potpuno bistra.

Predlog novog pravilnika je usvojen i predat je organima Saveza,koji će ga usvojiti (između ostalih dokumenata), po izradi i usvajanju novog statuta Saveza.Ako sam dobro shvatio,došlo je do izmene zakona o sportu i ovaj korak je nužan,tako da ćemo morati da sačekamo usvajanje.Koliko,to već ne bih znao.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
- ako je sa ravnim delovima duži od 30cm

Odlicno si sve interpretirao samo sto taj isti tekst ni sam ne citas sa paznjom!

Podebljao sam ti deo teksta na koji treba da obratis posebnu paznju kad se bavis ovim problemom. A onda pogledas sliku ispod pa vidis da li uocavas razliku!
6dfcc03f1b2c5dec948a7a2c0ad92219.jpg

A ako ne vidis razliku i posle ovolike pomoci, resicu ti misteriju. Pravilo jasno kaze da treba da bude sa ravnim delovima duzim od 30cm, a razlika izmedju SPIRALE i RAVNOG je ogromna!!!

E sad ako tebi posebno znaci da ti neko kaze da si upravu, ja cu to prvi uciniti samo nadji manje sporan deo i pravilno ga interpretiraj pa ces od mene licno odmah dobiti jedno veliko upravu si... a dokle god pokusavas da jasna pravila interpretiras na sebi svojstven nacin neces dobiti podrsku...

Sent from my iPhone using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ja sam se zajebo.... Curly definitivno moze. Brk definitivno ne moze
Profo izvini za curly ;)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
Profo izvini za curly ;)

Oholi ja jasno naglasih po kom delu pravilnika nije dozvoljen.

Pa ako iznosis drugo misljenje bilo bi korektno obrazloziti ga!

Ili opet da kontaktiram FIPS pada i ti najbes... :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Samo izvoli ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
@Tihi - tebi se nisam obraćao. Preskoči ili zaobiđi. Ionako ti tu ništa nije jasno.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
Profo izvini za curly ;)

Hvala za curly.
Doći će vreme da kažeš i za brk.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Po onome sto sam procitao tesko.
Al kad pogresim priznam

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Rićma, ja sam spreman za sledeću godinu.  ;)

Prilozi

• DSCN2793.JPG
    DSCN2793.JPG
    287,4 KB · Pregleda: 87

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dobro predsjednice.... Obecavam da ga necu koristiti :)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
@Tihi - tebi se nisam obraćao. Preskoči ili zaobiđi. Ionako ti tu ništa nije jasno.

Ponovicu opet, ovo je javni forum pa samit tim sve javne objave mogu komentarisati bez krsenja bilo kakvog pravila. A ako hoces da komentarises sa nekim privatno i za to su se tvorci ovog foruma pobrinuli, PM svao ima na raspolaganju kao opciju!

Sve je meni jaso to je i najveci problem koliko vidim, ali sta da radim tu sam da smetam... ;)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
Po onome sto sam procitao tesko.
Al kad pogresim priznam

Ja opet ko papagaj, molim obrazlozenje na moj post. Licna tumacenja me ne zanimaju, samo argumenti!

U tvom internom takmicenju na Drini sa maricem mozes da koristis i
bf1c8756479af3abc31b8b17781c7cfa.jpg
a na zvanicnom takmicenju najvi se se mozes posluziti ravnim obojenim predvezom...

Vrh Dno