MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2016

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mi u našem pravilniku možemo propisati i da se lovi samo na fazana 12-ticu. I ne bi me začudilo.
Nije pitanje ni da li neko voli ili ne voli da nešto koristi.
Po FIPS-MOUCHE pravilniku spiralni indikator je dozvoljen. Kao što nema ni ograničenja za dužinu krajeva čvora.
Meni je zaista svejedno sa kakvim ćemo pravilima ići na takmičenje, ali uvođenje i izmišljanje novih pravila je zaista srpski specijalitet... I za svaku osudu naročito ako su pravila tehničke prirode.
Ograničenje da se u Srbiji po zakonu lovi na najviše 2 udice iniciralo je isto u mušičarskom pravilniku i to jedino ima svoje opravdanje. Ostalo...  :eek: :eek: :eek:
P.S. Okačiše neku sliku sinoć u grupi Euro-nymphing na fejsu, pa ja čisto postavih pitanje reda radi...

Prilozi

• coiled.jpg
    coiled.jpg
    172,4 KB · Pregleda: 86
  • coilde2.jpg
    coilde2.jpg
    96,4 KB · Pregleda: 84

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Salezupa je napisao(la):
Postavljaju se dva pitanja - da li je isti napravljen od istegljivih monofila ili ne? Pod istegljivim monofilima mislim na neke fabričke koje svoju dužinu mogu da menjaju tako što se istežu i povećavaju je i više puta.Iz tog razloga su zabranjeni na takmičenjima.
Kako meriti dužinu predveza ako je namontiran na štap-u normalnoj dužini ili kada se ispravi?Logično bi bilo kada se isprave.
Iz ova dva razloga,a da ne dolazi da pogrešnih i solo tumačenja pravilnika,neće biti moguće da koriste kod nas na takmičenjima.

Prethodnih godina,svi naši takmičari su imali mogućnost da koriste modifikovane udice.Od ove godine njih više nije moguće koristiti,već samo fabričke BL udice.Možda mala,ali vrlo bitna izmena.

1. Nije istegljiv monofil u pitanju vec obican monofil termicki obradjen da zadrzi ovaj oblik.
2. Naravno da se meri u istegnutom stanju ceo segment predveza kao i svaki drugi koji je malo ufrckan.

Zasto nece biti moguce koriscenje istog kad to ne stoji decidno u pravilniku i sto bi se pogresno tumacilo?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Baki-Pa je napisao(la):
Ne koriste ga zato što je zabranjen. Pitanje je, zašto je zabranjen?

I ovo sam se svojevremeno raspitivao i dobio odgovor da su moguće razne malverzacije. Recimo postoje upredeni predvezi sa jezgrom od olovne žice (ima ih Roman Moser u svom programu) pa je u suprotnosti sa zabranom dodavanja otežanaja na predvez.
A problem može biti i ako ga mažete a on ima veliki volumen pa služi kao plivajući indikator...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Zato ja I pitah za curly q. Hteo bih da pocnem da pecam sa njim da se polako spremam za republicko za sledecu godinu. Da vas malo operem. Pa da ne vezbam sa ne dozvoljenim sredstvom I ne jurim Mitu da mi pravi one njegove brkove :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
simpson H je napisao(la):
E da, interesuje me kako cete sa cuvarkama na Gradac?

Kao I prosle godine. Mada neki imaju I cizmu I prsluk tako da nije problem :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I sta bi na kraju ko ucestvuje sve? Koji klubovi I takmicari?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pero pa tu se odmah zna ko je pobednik :) Na Gradcu Partizan uvek :)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Meni je zaista svejedno sa kakvim ćemo pravilima ići na takmičenje, ali uvođenje i izmišljanje novih pravila je zaista srpski specijalitet...

Meni stvarno nije jasno sto se ti bunis kad je ovo sve plod tvoje kuhinje, i corba koju si ti prvi spremio. Zar ti je pamcenje toliko kratko da si zaboravio da si ti jedini izmisljao paravila i sebi pozivajucise na tamo ne znam ni ja koga samo oljno dozvolio koriscenje zabranjenih stvari...?!?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Preskoči/zaobiđi...

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Kako bi lepo bilo kad bi svi cutali i pustali te da ih zaludjujes. Ti umesto da se izvinis ljudima za proslu godinu i ono dovodjenje u zabludu. Ti nasao novu temu da ih zamlacujes, stvarno fascinantno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
samo hleb polu beli ...crvi nikako  :nowink:
jedno pitanje za organizatore ... zasto ne dozvolite feder na predvezu i da svi budu mirni i zadovoljni  :blush:

Vrh Dno