MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2016

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Cuvaj pare.  Zakula je imao manje riba od tebe npr. Sve je stvar kombinatorike. Neko sa jednom ribom bude prvi u sektoru npr. Bitno je u svakom sektoru capiti ribu u meri I na konju si.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Cuvaj pare.  Zakula je imao manje riba od tebe npr. Sve je stvar kombinatorike. Neko sa jednom ribom bude prvi u sektoru npr. Bitno je u svakom sektoru capiti ribu u meri I na konju si.

Ja bi da zaradim ne da delim... Kakve to veze ima sto je imao manje riba imao je kontinuitet!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa o tome ti i pricam. Neko moze da ima 10 riba a svih deset u jednom sektoru i da bude iza onog ko ima 3kom tj u svakom sektoru po ribu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Baki-Pa je napisao(la):
...
Moravica, ipak, nije takmičarska staza. Previše zavisi od toga šta ćeš izvući iz šešira. Faktor sreće treba svesti na minimum, da me ne razumeju pogrešno svi koji su ostvarili dobre rezultate, i na kojima im iskreno čestitam.

Faktor sreće u smislu izvlačenja pozicije na stazi na mušičarskim takmičenjima (pa i na svim ostalim ribolovačkim takmičenjima) je neizbežan. Nemoguće je napraviti idealnu stazu i na kanalima i jezerima za plovak/feeder a kamoli na brzim planinskim rekama. Zato je neophodno što više staza, rotacija i kola pošto se onda "faktor sreća" smanjuje.

Što se tiče prva 2 kola na Moravici - ulovljeno je dvostruko više riba nego 2015 (18-2015/36-2016) kada je vodostaj bio katastrofalan, a broj "četvorostrukih nula" je sličan (2015-te 7/16 takmičara 2016 5/14 takmičara). Staza je bila pomerena uzvodno a voda minijaturna i potpuno bistra. Po meni je riba katastrofalno radila!!! Mesta sa osunčanim poludubokim brzacima koja su idealna za "merne" ribe meni nisu dala nijednu ribu. Riba se zabila u čkalje i po dnu tamnih dubokih virova i nije bila raspoložena baš nimalo. Da li zbog punog meseca prethodne noći, prvih minijaturnih vodostaja po sunčanom danu ili zbog predstojeće promene vremena nikad nećemo saznati. Prva 2 sektora imao sam samo jednu ribu vrednu merenja na udici i ona spade :doh: Premalo!!!

Što se tiče Sokobanjske Moravice kao takmičarske staze - ona ima samo jedan kvalitet a to je količina ribe. Nažalost je nezaobilazna na državnim takmičenjima. Nije mi jasno zašto se ne lovi na Đetinji i Mlavi. Đetinja ima i solidnu populaciju lipljena što je svakako veliki kvalitet i morala bi biti na spisku reka za takmičenje, a ja bih zbog istog faktora razmišljao i o Drini. Mlava ima sasvim dovoljno ribe za jedno takmičenje i morala bi se narednih godina uvrstiti...

Po svemu ostalom Sokobanjska Moravica je sasvim sigurno najgora od svih takmičarskih staza na kojima sam se ja takmičio.  Zarasla, nepristupačna, kupine, koprive, đubre... Negde je skoro nemoguće sići do vode, muče se i sudije kod dolaska na merenje. Uglavnom se lovi iz vode tako da nažalost takmičar sam pregazi svoju stazu pri prvom prolazu a da ne pominjemo one koji dolaze posle. Nema ni nikakvog objekta pored staze, ni pijaće vode, u pauzama sedimo po travi i kolima... Šta je tu je - dok se ne pronađe neka bolja staza ona ostaje nužno zlo.

P.S. Da neko ne pomisli da imam nešto protiv Moravice ili domaćina evo spiska reka na kojima sam učestvovao na mušičarskim takmičenjima...
Gradac
Rzav
Đetinja
Drina
Crni Timok
Sokobanjska Moravica
Jošanica (bog da joj dušu prosti)
Lim
Una
Sana
Sanica
Pliva
Krušnica
Vrbas
Neretva
...

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Ademović Kenan - Novi Pazar
xcko0m.jpg

Luka Dimitrijević - Valjevo
2m424pt.jpg

Bojan Cvetković- Niš
wsvb09.jpg

Vladimir Todorović

34shw6p.jpg

Tihomir Lukić
2d7y7m0.jpg

Ervin Latović - Novi Pazar

34fckt3.jpg

Sale Župa i Krausović

2dkzwg8.jpg

to be continued ...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Keno je proradio. Hura standardno dobar ali ne znam sta bi sa Ekom??? Da li je dobio losa mesta? Eko druze daj jedan izvestaj tj tvoje vidjenje pecanja na Moravici?

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Eko uvek začini na kraju, i uzme pehar. ...    ::)

Odradiću izveštaj, u toku dana Mariću u nekoj guzvi sam , trenutno. 

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ermendine bice zeznuto jer imaju jos dve reke, od kojih je jedna Visocica mnogo zajebana. Ko tu upise ribu u reprezentaciji je.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Visocica nije zajebana reka, ona je na nasu srecu jedna od nasih najlepsih reka...ima potencijala, ima ribe, pa ko nije foteljas imace ulova, a dali ce ga oni odvesti u reprezentaciju...pa zar je to jedini razlog takmicenja???Licni car pojedinca, to je satisfakcija, reklama...bljaaak!
Imate na Fb-ku skorasnje ulove potocne pastmke sa Visocice.

Vrh Dno