Mušičarska sekcija Mali Zvornik

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja volim fin pribor ali za prave štukaroške strimere (one konkretne sa kojima se bar malo rešiš malih štukica i povečaš sebi mogućnosti za kapitalnom) se bacaju malo jačim klasama. Kada sam povadio silne šarane štapom #7/8 od 10 do 22kg bez problema peticom izvadim svaku štuku npr. od 5 do 10kg ako mi teren dozvoli manevrisanje ali nije to to...Jače štapove za štuku koristimo pre svega zbog dosta konkretnih strimera. Isto tako ako lovimo laganim klasama krupnu ribu treba umarati duže nego što je poželjno i to onda prestane biti užitak i za ribolovca. Što se tiče kidanja bolje da ne kida jer joj ostane udica u ustima. Poznam jedan podatak. Čovek je peticom ulovio šarana od21kg i nakon duugo vremena je ribu spravio na suvo...nisam previše siguran da je to bilo neko uživanje, možda prvih 15minuta ali posle samo težak fizički rad. A i po zdravlje tog šarančeta nije bilo to baš previše fino. Vračen je u vodu živ ali uveren sam da je za oporavak trebao dužu asistencu ribolovca, ispiranje škrga ...."umetno disanje"  :-X

Za bucova neka spey šestica bi morala biti prava stvar sa čime bi se moglo i lipca ganjati na širokoj Drini.

Veruj mi nije osmica tako jaka močuga. Jeste ako dugo loviš npr. četvorkom. Ja sam neko duže vreme forsirao četvorku ali ništa konkretno nisam mogao ni peticom. Pa sam konačno nabavio osmicu za štuku i ostale malo veće ribice i uglavnom strimerisanje. Brzo sam se navikao na to a opet i ako mi se kilska ribica zakači opet se štap lepo savija. Prave močuge su oni štapovi iznad AFTMA 10  :lol:. Evo iako sam ljubitelj finog pribora ja kontam o nekoj destci  mada planiram jednom uzeti jednu trojčicu a četvorku prodajem jer nisam ljubitelj velikog arsenala štapova.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Raznišljam o spey sedmici 13 ili 14'  i o recimo u tom slučaju jednoj osmici za štuju....
Hvala puno !

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja nisam mnogo kompetentan za spey motke jer tek nešto šljapkam u tim vodama  :D ali tu se jako dobro pozanimaj o svemu i posebno o strunama tj. leteće glave (kakve trebaš i za šta)...spey priča je priča za sebe  ;)

neki bi rekli "prvo nabavi strunu/let. glavu kakvu bi da bacaš pa nađi za nju štap"  ;)

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Samo držati propisno odstojanje od kolega i onda se razmahati max  :D

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Da da, to je naš Mile  :tbumb:
Pa gde ovu najsvežiju fotku da zaboravim  :doh:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
jel to tommylee u sekciji?cestitke za osnivanje jos jedne musicarske sekcije kod nas....svaka cast!

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Da naravno ! Tommylee je jedan od osnivača !!  :tbumb:

Hvala veliko !!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Još ću da se uobrazim i da umislim da sam neka visoka funkcija  :doh:

Kroz sekciju pokušavamo da stvorimo Fly revir.Iz razloga što ne možemo drugačije da sačuvamo ribu,u ovom slučaju pastrmku.
Poribljavati Drinu je sizifov posao,ali zato neku od pritoka i uz adekvatne propise bi ubrzo dalo rezultate.

Teže je nego što smo očekivali i u ključnom momentu dođe do promjena u samom udruženju.Pa tako sada čekamo da se prašina slegne i nastavimo tamo gdje smo stali.

U međuvremenu smo se upoznali sa nama najbližim komšijama,mušičarima iz Ljubovije.Mnogo dobri ljudi a i ribolovci!

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Druže Tomi, ta nemoj tako  :D
Mi smo , drugovi, tešku bitku izvojevali  :hammer:

Nego , šta misliš šta bi Šone i Zvezdan rekli da uđu sa nama gore gde smo mlatili po travi ??  ;)

Vrh Dno