i ja volim fin pribor ali za prave štukaroške strimere (one konkretne sa kojima se bar malo rešiš malih štukica i povečaš sebi mogućnosti za kapitalnom) se bacaju malo jačim klasama. Kada sam povadio silne šarane štapom #7/8 od 10 do 22kg bez problema peticom izvadim svaku štuku npr. od 5 do 10kg ako mi teren dozvoli manevrisanje ali nije to to...Jače štapove za štuku koristimo pre svega zbog dosta konkretnih strimera. Isto tako ako lovimo laganim klasama krupnu ribu treba umarati duže nego što je poželjno i to onda prestane biti užitak i za ribolovca. Što se tiče kidanja bolje da ne kida jer joj ostane udica u ustima. Poznam jedan podatak. Čovek je peticom ulovio šarana od21kg i nakon duugo vremena je ribu spravio na suvo...nisam previše siguran da je to bilo neko uživanje, možda prvih 15minuta ali posle samo težak fizički rad. A i po zdravlje tog šarančeta nije bilo to baš previše fino. Vračen je u vodu živ ali uveren sam da je za oporavak trebao dužu asistencu ribolovca, ispiranje škrga ...."umetno disanje" :-X
Za bucova neka spey šestica bi morala biti prava stvar sa čime bi se moglo i lipca ganjati na širokoj Drini.
Veruj mi nije osmica tako jaka močuga. Jeste ako dugo loviš npr. četvorkom. Ja sam neko duže vreme forsirao četvorku ali ništa konkretno nisam mogao ni peticom. Pa sam konačno nabavio osmicu za štuku i ostale malo veće ribice i uglavnom strimerisanje. Brzo sam se navikao na to a opet i ako mi se kilska ribica zakači opet se štap lepo savija. Prave močuge su oni štapovi iznad AFTMA 10 :lol:. Evo iako sam ljubitelj finog pribora ja kontam o nekoj destci mada planiram jednom uzeti jednu trojčicu a četvorku prodajem jer nisam ljubitelj velikog arsenala štapova.
Za bucova neka spey šestica bi morala biti prava stvar sa čime bi se moglo i lipca ganjati na širokoj Drini.
Veruj mi nije osmica tako jaka močuga. Jeste ako dugo loviš npr. četvorkom. Ja sam neko duže vreme forsirao četvorku ali ništa konkretno nisam mogao ni peticom. Pa sam konačno nabavio osmicu za štuku i ostale malo veće ribice i uglavnom strimerisanje. Brzo sam se navikao na to a opet i ako mi se kilska ribica zakači opet se štap lepo savija. Prave močuge su oni štapovi iznad AFTMA 10 :lol:. Evo iako sam ljubitelj finog pribora ja kontam o nekoj destci mada planiram jednom uzeti jednu trojčicu a četvorku prodajem jer nisam ljubitelj velikog arsenala štapova.