Najlovnija mokra muva...

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Sebastijane napravio si moj izum (mozda je nisam prvi izmislio, ali jos uvek nisam video da je neko napravio pre mene), a to je Rmza 16 (muva u sredini), mislim da je pastrmka nece uzeti, do sada nisam uhvatio nijednu na tu muvu, ali lipljen je nece propustiti. Ne vidim od cega si radi telo, ali pravi rezept je od osnovnog konca 6/0 crne boje, krila malko patke i to je to. Odlicna muva za lipljena!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mix hvala za pohvalu i komentar. drago mi je da ovo ne lici dobro samo meni nego i nekome mnogo iskusnijem.
Sumadinac hvala za ovu potvrdu o lipcu, inace ja sam uspio dobiti neke manje pajke prosle godine i na nju. Inace muva je nastala kombinacijom nekih vec viđenih među kojima je i ta koju si naveo. Telo je od svilenog konca (klikni sliku malo ce se povecati - mnogo sam ju smanjio:)), porebrano bakrenom žicom.
Ova koju sam danas navezao je nastala najpre u mojoj masti pa zatim na stezi.

Opet sam malo prelistavao jedan stari casopis i nasao dve stare mokre muve - kazu a i verujem - izuzetno lovne!
1. May Black Looper - #10 udica, telo od crne vune porebrano jednim paunovim isperkom i preko cele muve jos vratni deo petlova smeđega pera.
2. Turkey Fly - telo je dubbing od sivoga zeke:)porebrano žutim a krilca su dva pera sa boka divlje patke - mužijaka - sivosmeđe prošarano. Udice su 12 -10).
Velike neke muve ;-), i navode se kao vredne pažnje.
Muve predviđene za lipca i pastrmku - sa time su ih uspešno lovoli u davna vremena a i danas.

From Old School ;-)

Vrh Dno