Ovo uporedjivanje je''mrtva trka''. Simpson i ja se umalo posvadjasmo sto sam ja branio ''cast'' klenu i svrstao ga je Boki medju babuske .

. Bila ge jaka tema''gastronomska vrednost...'' gde sam ubedjivao Bokija da nisam socijala vec iz gurmanske i ugostiteljske poznate porodice,a da je klen iz svake vode drugacijeg ukusa pa cak i i god. doba.
Za klena je glasalo puno ljudi sto me je radovalo jako. Oholi je u pravu za ''divlje vode'' i ''divlje ribe''. Pa i brdskih potoka u dubokom ulju i potocna mrena i krkusa i klen znaju da budu poslastica. Karasa pamtim sa rostilja ,Dunav,mesto Ram i bio je stogod

. Pamtim i stuku iz Z. Morave 5 kg,perverzijaaaaa a i somica 5 kg iz V.Morave

Smudju kapa dole ali bandar mi je nezaboravan a kupovao sam ga non-stop od dunavskih alasa doksam putovao stalno a njihove zene me naucile kako se cisti za 5 sekundi,i alasi ga stavljaju ispred soma a prodaju jeftinije ipak.
Morsku ribu necu pominjati a i tu imam iskustva bas uvezi mrndze :yeswink:. Ukusi su zaista raliciti i izlizano zvuci,neko pomenu skusu,da za mene jedan obrok sa rostilja a sutra bi mi bila muka. Kuvari na moru skusu svrstavaju u dno dna

.
Kaosto sam ranije pomenuo gljive,za mene je vrganj na 7. mestu a neko bi dao dupe za njega

. Ima vestih alasa koji na talandari umeju i bucova da spreme da ne znas dal je smudj ili bucko

Na zalost kod nas se riba slabo koristi u ishrani (cast izuzetcima ), i retki su vesti spremaci ribe. Riblja corba nije tema,ali moj pokojni otac je bio takav baja da su pred takmicenja dolazili po savete a cesto su ga dizali sa stola u sred rucka u rib. restoranu da ga kuvari pitaju za neke cake jer stizu npr. ''neke'' face na specijalitete neke.
Posteno na vodi,idu praznici