Uh Seb,drug moj,postujem neopisivo svaki tvoj stav i iskustvo,ali,indikator mi ''bode oci''. Nemam preteranog iskustva u nimfarenju,ali ono malo je bez indikatora. Posmatrajuci kolegu s indikatorom,vratilo me u ribolovacki ''povoj'',kada sam buljio u plovcic i cupao beovice i babuskesebastian je napisao(la):Ja lovim sa i bez indikatora, ovisi o potrebi...oni koji zabranjuju indikator zapravo vrlo povrsno razumiju celu pricu. Sa indikatorom pre ugotovis da je riba pokupila nimfu i s time se riba cesce kaci plice ili za sam rub celjusti....bez indikatora kada lovimo cesce dublje proguta tj kaci se dublje unustima i to je za samu ribu opasnije. To nije neka moja konstatacija nego iz iskustva mnogo iskusnijih majstora... Ko voli da se pravi pametan i glumi neko plemstvo trazit ce sve moguce nacine da ovo ospori. Prakticno gledano indikator ima vise dobrih nego losih strana kako za ribolovca tako i za ribu. Indikator ne koristim samo kad lovim na viđeno.
sebastian je napisao(la):...gde je samo deo lidera floroscentne boje dok bunkice tj. tzv. plovka nema ali i dalje imas indikator. ..
Baki-Pa je napisao(la):Kad smo već kod čari, koja je čar u kokošarenju?