Nimfaros 10' #2

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
O nimfarosu.. Dobra je dvojka. Ja planiram keca, al maxia kad bude kesa za nju. A to je realno bar dvojka stap

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
maric je napisao(la):
Pa Sale kakve su nam vode vidis da je I #2 prejaka. Na Djetinji u Ligi 18 cm ribice pun klinac, Visocica isto, jedino Gradac što je prosek 30-35 cm
ja se ne razumem nesto posebno u takmicenja i nimfaroske stapove pa malo zapitkujem  :)
Zar nije na takmicenju cilj efikasnost? Zasto koristiti malu klasu ? Meni dodje logicno da se koristi jaci stap da bi se riba sto brze vadila iz vode ? Jos ako je veca reka i brza voda jaci stap je pravi izbor ? Ogranicavas se i u tehnici nimfarenja i sto dalje pecas teze plasiras teske muve .a da ne pricamo ako bi mozda otisao da nimfaris na drinu ili moravu pa jos ako stavis i neki tonuci predvez i teske muve ?
Ispravi me ako gresim ali se meni cini da bi neki upotrebljiv stap za svaku situaciju pre bio klase 4 ? Nesto zadnje vreme razmisljam da takav mozda nabavim...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Zavisi kako gledas na to Sale. Na pocetku ni meni nije bilo logicno ali sam kasnije shvatio da jeste tako. Prvo pocnes sa #5. Pa Nimfaris. Onda skontas da ti usrana struna userava posao pa predjes na nimfarosku strunu ili monofil. Onda ti se otvore oci. Dograbis #3 i gle cuda detekcija ide bolje jos kad skontas da sa svojom #3 bez problema cupas i ribu 45+ lagano. Onda pocnes da kontas da bi sa #2 imao jos bolju detekciju nimfe na 16-18 kao a jos kad stavis tipet 0.10 to je vec perverzija ;)
Sledece godine se uzima #0. Od 10 fita.
Ako me pitate sto reci cu vam. Zato sto mi se moze ;)

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Da se razumijemo sve slabe klase stapa piju vodu samo sa kracim distancama. Zato ih i uzimate? Za neko nimfarenje na daljinu to je sve patnja. #4 i Bog da te vidi :) Zato Saletu i nije jasnk sta ce ti #2 ili ta zamisljena #0.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
Izgleda da je u pitanju pecanje samo na duzinu stapa? Nema svuda i uvek mogucnosti da se pridje tako blizu. Zasto sebe ograniciti i priborom i tehnikom?
Sto se tice detekcije udarca ...ja detektujem udarac mrene od 200 g na svicu sestici od 11 fita koji je osmica prevedeno u jednorucnu klasu ...a za pastrmku koja je grabljivica i neuporedivo halapljivije kupi muvu je potrebna nula ? Budimo ozbiljni  :-\
Ja mrenu u moravi od manje od pola kila ne mogu svic stapom da privucem do meredova tu gde stojim gde sam je upecao , vec moram da se vratim nazad u mirniju vodu ...pa opet da se vracam da pecam na isto mesto ako uspem da pohvatam orijentire po obalama. Sta ces ti da uradis sa tom dvojkom ako zabodes lipljena od. preko 40 u nekoj vecoj reci? Moras za svaku ribu da ides na obalu?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
KLENAROS je napisao(la):
Da se razumijemo sve slabe klase stapa piju vodu samo sa kracim distancama. Zato ih i uzimate? Za neko nimfarenje na daljinu to je sve patnja. #4 i Bog da te vidi :) Zato Saletu i nije jasnk sta ce ti #2 ili ta zamisljena #0.

Mico pricamo o takmicarskom nimfarenju. Za Bosansko imam #4 9 fita koja se pakuje ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
Ti za svako nimfarenje ( koliko god da ih ima ) imas poseban stap? Nikad od tebe nece biti ribolovac  :doh: samo kolekcionar . kada pocnes da razmisljas prakticno poceces i ribu mnogo bolje da lovis. Prvo pravilo je da i svakom trenutku moras da budes spreman na svaku situaciju

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
sasats je napisao(la):
Ti za svako nimfarenje ( koliko god da ih ima ) imas poseban stap? Nikad od tebe nece biti ribolovac  :doh: samo kolekcionar . kada pocnes da razmisljas prakticno poceces i ribu mnogo bolje da lovis. Prvo pravilo je da i svakom trenutku moras da budes spreman na svaku situaciju

Pa i jesam ;) za svaku situaciju imam stap :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Ne vidim povezanost sa količinom stapova i količinom ulova. Ja sam mislio da izlasci na vodu čine tu povezanost. Što vise izlazaka više ribe?? Ili gresim??

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Pocni da izlazis na vodu i pecas. Mani se slova i tematike. Amin

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
maric je napisao(la):
Ne vidim povezanost sa količinom stapova i količinom ulova. Ja sam mislio da izlasci na vodu čine tu povezanost. Što vise izlazaka više ribe?? Ili gresim??
problem je u koncepciji ...u pristupu problematici . kada pocnes da hvatas dosta ribe onda shvatis da ti za to nije potrebno mnogo stapova. Sve do tog trenutka lutas. Mislis da ti je problem los kanap , model udice , marka tipeta ili to sto nemas dvojku od deset fita koja detektuje udarac ...a tek sa nulom ce biti ono pravo .... Nekad su dzabe i redovni izlasci....ako razumes o cemu pricam?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
KLENAROS je napisao(la):
Pocni da izlazis na vodu i pecas. Mani se slova i tematike. Amin

???? Ne kontam ali ok. Postavi čovek oglas da traži štap i odmah svi počnu da pametuju, i svi su vrhunski ribari??? Otišli smo u pogrešnom smeru i da ne bi ulazili u dubiozu iluzorno je objasnjavati. Mićo jedno pitanje sa kojom klasom ti pecas na Ribniku mislim na T&T..

Vrh Dno