crni je napisao(la):Strelac ako nije tajna o kojoj musici je rec?
Strelac je napisao(la):Pošto je reč o Nišavi da ne tupim mnogo, 90% mojih muva sa kojima uspešno lovim klena na Timoku ne "rade" na Nišavi. Zašto je to tako, ko zna. Prošle jeseni smo SasaPi i ja lovili klena na Nišavi i komentarisali tu razliku. Kad je video šta sam vezao na vrhu predveza odmah mi je skrenuo pažnju da ta muva neće da lovi ovde. Kada sam ga pitao šta je razlog mrzelo ga da mi objašnjava i posavetovao me čime da peca. Bilo mi je čudno jer sam bio siguran da je mušica ok, sa njom sam lovio lepo na Timoku. Pokušao sam bez obzira na njegov savet ali ubrzo se ispostavilo da je bio u pravu. Ta muva na Nišavi nije izazvala interesovanje kod ribe.
Na Timoku npr. u sred leta po niskom vodostaju i kada je voda jako bistra love lepo i veće muve. Na Nišavi sam 100x probao te iste ali ne biva, neće.
klen je riba za koju vaze ista pravila na svim rekama . osnovno sta se mora znati da bi se uspesno pecalo je kako naci ribu . a drugo nista manje vazno je kako i na sta uhvatiti raspolozenu ribu.prema konfiguraciji terena (brzina , dubina ...) lako je odluciti dali ici na nadvodnu ili podvodnu varijantu.Fox je napisao(la):Slozio bih se sa ovim o cemu je SASATS pisao mada...
Treba imati na umu OVO....
Nisava je reka koja se razlikuje od Toplice,Jablanica i od Nisave i Morave,tako da za klena nevazi isto pravilo na SVIM REKAMA...
--POZDRAV--
zaboravio si: "njegovim musicama"!crni je napisao(la):Ma ne verujte mu ljudi covek je majstor za fotosop![]()
Sala na stranu,ali ja tvrdim da sto je Zvezdan za bucove to je Sasa za lov klena mokrim musicama.