Nišava

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja kad sad pogledam kutiju sa musicama za klena 70% mokre samo 30% suvih.Isti je i odnos na kraju mog tipeta.
Black zulu je strasna musica za klena,strasna.Probaj obavezno onu sa druge slike.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
crni je napisao(la):
Strelac ako nije tajna o kojoj musici je rec?

Nije tajna, ova je muva bila u pitanju tada, na udici veličine 12. Nisam imao istu ali za broj ili dva manju.

Prilozi

• Muva1.jpg
    Muva1.jpg
    170,2 KB · Pregleda: 319

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Pošto je reč o Nišavi da ne tupim mnogo, 90% mojih muva sa kojima uspešno lovim klena na Timoku ne "rade" na Nišavi. Zašto je to tako, ko zna. Prošle jeseni smo SasaPi i ja lovili klena na Nišavi i komentarisali tu razliku. Kad je video šta sam vezao na vrhu predveza odmah mi je skrenuo pažnju da ta muva neće da lovi ovde. Kada sam ga pitao šta je razlog mrzelo ga da mi objašnjava i posavetovao me čime da peca. Bilo mi je čudno jer sam bio siguran da je mušica ok, sa njom sam lovio lepo na Timoku. Pokušao sam bez obzira na njegov savet ali ubrzo se ispostavilo da je bio u pravu. Ta muva na Nišavi nije izazvala interesovanje kod ribe.

Na Timoku npr. u sred leta po niskom vodostaju i kada je voda jako bistra love lepo i veće muve. Na Nišavi sam 100x probao te iste ali ne biva, neće.

Ovim je sve receno  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Evo jedne korisne informacije za tebe i JABLANICKIM klenovima...
Klenovi od 500gr. pa do 1,5kg. imas u delu kod nekadasnje kozare....
Par virova na kupalistu zvanom "BUCALO"
-Rujkovac-Crni Vrh-
-Iznad mesta Silovo-
Itd,itd,
Izvinite na Off,

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Krupnog klena ima u Stopanju i Turekovcu tu kod Leskovca ali ih je mizerno malo da bi se ciljno jurili.Prosecan klena u Jablanici je 100-tinak gr ne veci i to samo u dubljim virovima.Svako ko hoce da ozbiljno musicari klena ide na J.Moravu.Cak i Vlasotincani koji imaju Vlasinu pred kucom koja je bogatija od Jablanice idu na J.Moravu.Jablanica je dobra cisto da okupas musicu i da te malo prodje zelja i nista vise.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Fox je napisao(la):
Slozio bih se sa ovim o cemu je SASATS pisao mada...
Treba imati na umu OVO....
Nisava je reka koja se razlikuje od Toplice,Jablanica i od Nisave i Morave,tako da za klena nevazi isto pravilo na SVIM REKAMA...
--POZDRAV--
klen je riba za koju vaze ista pravila na svim rekama . osnovno sta se mora znati da bi se uspesno pecalo je kako naci ribu . a drugo nista manje vazno je kako i na sta uhvatiti raspolozenu ribu.prema konfiguraciji terena (brzina , dubina ...) lako je odluciti dali ici na nadvodnu ili podvodnu varijantu.
na terenu sa slike logican izbor ( pogotovo ako se primeti povrsinska aktivnost )bice neka suva muva .

picture007resizes.jpg

uz obaveznu pravilnu prezentaciju i prilazak ribama kao rezultat se moze ocekivati nesto ovako ...

picture019resize.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
a na ovakvom terenu logicno je potraziti ribu ispod povrsine

30resizen.jpg

sa dobrom muvom moguce je na kraju predveza ocekivati nesto ovakvo...

picture03511resize1111.jpg

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ma ne verujte mu ljudi covek je majstor za fotosop  :D
Sala na stranu,ali ja tvrdim da sto je Zvezdan za bucove to je Sasa za lov klena mokrim musicama.

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
crni je napisao(la):
Ma ne verujte mu ljudi covek je majstor za fotosop  :D
Sala na stranu,ali ja tvrdim da sto je Zvezdan za bucove to je Sasa za lov klena mokrim musicama.
zaboravio si: "njegovim musicama"!
Bravo sale...i extra su ti nimfe...ja uhvatih svog prvog jeza na jednu, a na visocici sam imao otkacinjanje potocare (doduse male) na onu sa crvenim telom porebrenu crnim mekim perom i noge od istog pera! Extra mokra muva!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
pecati USPESNO klena iskljucivo suvim muvama moguce je na potocicima i recicama . na iole ozbiljnijoj vodi nezamisliv je ribolov bez podvodne varijante muva . zato sam vremenom upotrebu suvih muva sveo na minimum . koristim u poznu jesen sitne suve muve i povremeno ubodem dan u toku leta kada klen dobro kupi sa povrsine . tada mi posao zavrsava bambula na udici 10 ili 8.ali veliku vecinu izlazaka bacam mokre ili lagane nimfe . neuporedivo vise i krupnije ribe upecam ispod povrsine. 
ruki druze , drago mi je da hvatas ribu na moje muve  :) kad ih ribe rasture samo javi i navezacemo jos  :tbumb:

46585321.jpg

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nisava juce za vreme normalnog vodostaja...

Prilozi

• Nisava....jpg
    Nisava....jpg
    241,5 KB · Pregleda: 208
  • Nisava kod Vrezine.....jpg
    Nisava kod Vrezine.....jpg
    225,8 KB · Pregleda: 248
Vrh Dno